Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Zlatans svar om spel i Hammarby - och dialogen med Milan: "Inga ultimatum - ingen press"

Sverige (herr)

SOLNA. Framtiden i Milan är oviss.
Nu berättar Zlatan Ibrahimovic om dialogen med klubben.
- Det är väldigt öppna samtal, säger forwarden till Fotbollskanalen.

10:51
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Zlatan Ibrahimovic i spelaren ovan.

Zlatan Ibrahimovic, 40, sitter på ett kontrakt med Milan som går ut i sommar. Vad som händer då? Forwarden har inget tydligt svar att ge. Inte ens om han spelar fotboll efter sommaren.

- Vi får se. Det handlar om att må bra. Då är det lättare att göra det du är bra på. Först ska jag se till att må bra. Sen löser vi resten, säger superstjärnan.

Ibrahimovic för diskussioner med Milan-bossen Paolo Maldini.

- Vi för en bra dialog. Det är öppna dörrar. Det är väldigt öppna samtal. Det man vill, det får man. Det finns inga ultimatum, ingen press. Det är väldigt öppna samtal. Det går att hitta en lösning väldigt snabbt. Det är väldigt enkelt.

ANNONS

Superstjärnan är delägare i allsvenska Hammarby och han har tidigare öppnat för att spela i grönvitt. Nu ger han följande svar på frågan om det kan bli spel i Bajen framöver:

- Vi får se. Jag ska må bra. Då blir resten bra.

När Ibrahimovic lägger sina skor på hyllan vet han heller inte vad han ska göra. Om det exempelvis kan bli aktuellt med någon form av ledarroll inom fotbollen.

- Jag vet inte. Jag vet inte vad som kommer hända. Om jag hade förberett mig för något sådant så hade det inneburit att jag planerat för att sluta. Jag har inte planerat för att sluta. Jag vill fortsätta så länge jag kan. Det är fokus på fotboll nu.

- En roll inom fotbollen? Jag vet inte. Vi får se när den dagen kommer. Man ändras som människorna hela tiden. Idéerna jag hade för fem, tio eller 15 år sedan är inte de idéerna som jag har nu.

ANNONS

Just nu är Ibrahimovic mitt uppe i en jakt på Serie A-titeln. Milan leder Serie A med åtta omgångar kvar att spela. Förvandlingen som klubben genomgått sedan svensken återvände i januari 2020 är tydlig.

- Det har varit en lång resa. Låt oss vinna Scudetton, sen ska jag förklara hur det varit dag för dag. Vi är i en helt annan sits nu än vad vi var i när jag kom dit.

- Men vi har inte vunnit något än. Det vi saknar är en trofé. Vi håller på att ta steget från att vara med i toppen till att ta hem troféer. Det är det enda vi saknar.

Han menar att avslutningen av ligaspelet blir tufft.

- Det handlar inte om hur bra vi är, vem vi har i laget eller vilka matcher vi spelar. Nu är det mentalt. Vad vill vi? Det ligger i våra händer och varje match är en final för oss. Varje match kommer bli väldigt tuff. Nu räknas varje match.

ANNONS

Vad tänkte du när du kom tillbaka till Milan?
- Tanken var att det var en stor utmaning som jag gick in i. Men det är något jag gillar. För jag visste att om jag kunde vända på stekpannan i det läget så skulle det vara helt otroligt. Och det har vi gjort. Vi tillhör toppen. Nu är det sista biten för att vinna titlar och det är det svåraste.

Vad hade det betytt för dig att vinna Serie A i det läget du är i nu?
- Det hade betytt väldigt, väldigt mycket. För det hade betytt att jag vunnit en titel då vi inte var favoriter att vinna. Alla andra titlar jag vunnit, då har vi varit favoriter. Det är en helt annan sits. Det går inte att beskriva. Men först ska vi vinna. Vi ska våga drömma, men inte sätta in oss i drömmen än.

Publicerad 2022-03-23 kl 12:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto