Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Missade både träningslandskamperna - men Augustinsson tror på start mot Spanien

Sverige (herr)

GÖTEBORG. Ludwig Augustinsson missade båda träningslandskamperna.
Men tror ändå att han får starta mot Spanien.
- Jag tror att jag har bra chans att få spela, säger han.

2:45
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses Augustinsson kommentera skadan och framtiden.

Inför den sista omgången i Bundesliga så skadade sig Ludwig Augustinsson, vilket gjorde att han inte var med när laget åkte ur ligan.

Därefter missade han även båda träningslandskamperna mot Finland och Armenien, och han har kämpat för att hinna komma tillbaka till EM-premiären mot Spanien.

Och i söndags lämnade assisterande förbundskapten Peter Wettergren ett positivt besked och sa att Augustinsson var redo och spelklar.

På fredagen träffade vänsterbacken media och berättade om hur det var när han åkte på skadan.

- Det var två dagar före match, jag skulle skjuta lite hörnor och frisparkar, då kände jag lite i min ljumske, inte mycket mer än så. Jättetråkig tajming eftersom jag ville vara med och påverka, men tyvärr är det en del av fotbollen. Vi lyckades inte få resultat i den matchen, vilket var tråkigt, säger han.

ANNONS

Hur känns det nu?
- Det känns jättebra nu. Jag har gjort 4-5 träningar med laget och haft ganska hög belastning. Jag känner mig pigg. Jag är redo och det är jätteskönt.

Känner du att det bara är dåligt att du skadade dig eller kan det ha varit skönt att ha fått lite vila innan EM?
- Man kan vända på det men det är klart att jag gärna hade gjort några minuter i de här träningsmatcherna. Men samtidigt har jag spelat över 30 matcher med liga och cup så jag känner mig i bra form, även om jag hade ett litet uppehåll och har känt direkt att jag är i bra fysisk form och bra fotbollsform. Det är inga problem. Jag är redo att spela full tid. Skadan har inte hindrat mig så mycket. Jag tror att jag har bra chans att få spela.
Publicerad 2021-06-11 kl 14:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto