POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Widgren har bytt Norrlandsderby mot Stockholmsderby: "Berör väldigt många här"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Hammarbys storseger senast i spelaren ovan.

STOCKHOLM. Från Östersund till huvudstaden, från Norrlandsderby till Stockholmsderby.
Dennis Widgren är redo att möta Djurgården i årets sista derby.
- Jag tror nog att det är de som kommer få tygla vår offensiv, säger Widgren till Fotbollskanalen.

I vintras flyttade Dennis Widgren från Östersund till Stockholm när han gick till Hammarby från Östersund. 25-åringens första säsong i den grönvita tröjan är snart över – men först ska allsvenskan avgöras och avgörandet börjar i derbyt mot Djurgården.

- Det har varit lite upp och ner, säger Dennis Widgren till Fotbollskanalen om sin första säsong i Bajen.

Han fortsätter:

- Min formkurva har följt lagets formkurva. I början var det blandade resultat, första fyra matcherna hann vi inte riktigt komma igång, sen innan sommaruppehållet hade vi lite problem och nu är vi på gång igen. Och så känner jag att min säsong också har varit, formen har varit stigande under hösten.

Och Bajen har träffat formkurvan med fyra raka segrar – under dessa matcher har laget producerat 18 mål framåt. Återstår att se om Hammarbys målfacit fortsätter i söndagens drabbning med Djurgården på Tele2 Arena.

- Det är speciellt, en speciell stämning och en speciell match. Men sen när man väl är i matchen går man in i sin egen bubbla och försöker göra det bästa av situationen, fokusera på det man kan göra – och försöka att inte påverkas av de yttre omständigheterna.

Du har spelat en del Norrlandsderbyn i din karriär, hur skiljer sig derbyna här i Stockholm?
- Det är väl prestige i Norrlandsderbyt också, sen är antalet personer som det berör väldigt mycket högre här i Stockholm. Mer fans, större medialt tryck på Stockholmsderbyna. Samtidigt vet jag att Norrlandsderbyt betyder mycket för de där uppe.

Vilket är roligast att spela?
- Det roligaste att spela är det man vinner.

I eftermiddag vet vi, vilka som går segrande ur årets sista derby. För att ta de tre poängen som krävs för ordentligt guldhäng behöver Widgren och Bajen stoppa Djurgårdens anfall med Mohamed Buya Turay och Emir Kujovic i spetsen.

- Det gäller att vi är vakna, sen vet jag inte om det är offensiven som är deras styrka, det är väl mer defensiven. De har släppt inte lite mål och samtidigt har vi gjort många mål. Jag tror nog att det är de som kommer få tygla vår offensiv.

Vad innebär ett poängtapp?
- Poängtapp innebär att vi har tre matcher kvar att spela och är nio poäng efter. Nu ska vi försöka vinna den här och verkligen ta ut max av våra prestationer de här fyra sista matcherna. Det är det vi kan göra, sen får vi se var det slutar.

Vad talar för att Hammarby vinner?
- Vår form tycker jag, den är bra och på Tele2 har vi varit väldigt starka.

Hammarbys möte med Djurgården visas på C More Fotboll med start 15.00 och sänds även på cmore.se.

Publicerad 2019-10-06 kl 10:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå