POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Hyséns förlängning och Häckens nej till Malmö FF är två självklarheter

Det händer saker i Göteborgsklubbarna. Mycket saker.

Speciellt hos de blåvita.

Är det inte någon som sticker på läkarundersökning i Polen är det en annan som börjar träna med en allsvensk konkurrent.

Vi tar de färskaste spelarnyheterna en efter en.

John Alvbåge, 34
Målvakten ser ut att återvända till IFK Göteborg när låneavtalet med MLS-klubben Minnesota United löper ut den 23 juli (även om han själv fortfarande verkar hoppas på en förlängning). Han lär dock inte stanna så länge i Göteborg. Tre A-lagsmålvakter är en för mycket och tränaren Jörgen Lennartsson kan inte peta Pontus Dahlberg efter hans supervår. Alvbåge lär lånas ut på nytt eller säljas. Den enda chansen att veteranen vaktar Blåvitts mål i höst är om någon utländsk klubb lastar fram så mycket pengar för Dahlberg att IFK inte kan säga nej.

Thomas Rogne, 27
Tog en tripp till Polen under IFK Göteborgs lediga onsdag. På plats läkarundersöktes han av fjolårets ligatrea Lech Poznan. Lär skriva på ett kontrakt som tar sin början den 1 januari 2018. Därmed inga övergångspengar till Blåvitt som dock får behålla honom säsongen ut. Lech Poznan har fyra mittbackar i truppen just nu, tre är nya. De behöver ytterligare förstärkning. Rogne sägs ses som en billig lösning och det skulle förvåna om han, i alla fall till en början, erbjuds ett långtidskontrakt med tanke på skadehistoriken.

Tobias Hysén, 35
Spelar för IFK Göteborg även säsongen 2018. Ett väntat och självklart besked. Varför det inte blev klart tidigare? Hysén, och klubben, har velat se om 35-åringen håller fysiskt och spelmässigt. Efter sex mål på 13 matcher kan de konstatera att svaret är ja. Hysén har varit en utav klubbens viktigaste spelare i år kommer bli ännu mer betydelsefull när många tongivande spelare ser ut att försvinna. Han är en pelare att bygga 2018 kring.

Abdul Razak, 24
En floppvärvning av modell större. Efter lite mer än sex månader i klubben ser mittfältaren nu ut att återvända till det AFC Eskilstuna han lämnade i vintras. Bara detaljer återstår innan låneavtalet är 100 procent klart. Hur kunde det gå så fel? Tre saker.
1. Han har inte presterat tillräckligt bra.
2.
Han har haft det struligt på flera plan. Dels med skador, dels med en syster som har gått bort och dels med VISA.
3. Det har funnits disciplinära skäl. Mittfältaren ska bland annat ha fått ett utbrott på en ledare efter en tillsägelse under träning.

Nyförvärv, x
Mads Albaek drar till Kaiserslautern och Abdul Razak, som sagt, till AFC Eskilstuna. De lämnar luckor efter sig på IFK:s centrala mittfält. Tanken är (verkar det som) att lyfta upp Sebastian Eriksson från sitt vänsterbacksvikariat nu när Billy Nordström har kallats tillbaka från utlåningen i Varberg. Fler innermittfältare behövs dock och under torsdagen hintade sportchef Mats Gren om att klubben är nära att presentera ett nyförvärv: “Det är på gång”, sa han och log lurigt. Vem det skulle kunna vara? Svårt att säga. Spelaren lär dock lånas in eller komma gratis (IFK kan inte betala dyra övergångssummor) och troligtvis från något nordiskt land (det är där klubben scoutar mest).

***

Även på Hisingen händer det grejer. Dock inte i samma utsträckning.

Egzon Binaku, 21
Malmö FF vill köpa, men Häcken tänker inte sälja. Självklart då de, 1: Inte behöver pengarna och 2: Själva jobbar för att vinna SM-guld. Att göra den kanske största konkurrenten starkare vore inte speciellt smart. Det har tidigare snackats om att det finns en policy bland allsvenska klubbar att inte sälja till MFF. Häcken har inte fastslagit och nedtecknat någon sådan, men det känns ändå som att de arbetar efter tanken. Binaku förlängde dessutom sitt kontrakt med klubben till och med 2020 så sent som i början av juni.

Ahmed Yasin, 26
Trots att Shkodran Maholli har sålts till Sirius och Alhassan Kamara dras med knäproblem har Häcken inte letat anfallare. Istället har fokus legat på att få in en ny yttermittfältare. Nu ser de ut att ha hittat rätt i Ahmed Yasin. 26-åringen sägs presenteras i dagarna och lånas in från AIK under resten av säsongen. Enligt Expressen har han nobbat Örebro, IFK Göteborg och Kalmar FF på vägen. Yasin kommer närmast från en utlåning i Muathier, Qatar, där det blev tre mål på tolv matcher. Han blir, av allt att döma, den enda förstärkningen Häcken gör i sommar.

Gustav Berggren, 19
För tuff konkurrens på det centrala mittfältet (Faltsetas, Abubakari, Friberg) gör att talangen lånas ut till Varberg. Det känns som ett steg tillbaka. Han såg ut att vara på gång och fick en del speltid i början av säsongen. Står dock på noll minuter sedan han blev utbytt i paus mot Kalmar den 13 maj. Nytändning i superettan? Även Albin Skoglund lånas ut (Örgryte).

***

Det om det. Fler spelarnyheter lär följa.

***

Till sist: Två stora vrål från Jörgen Lennartsson på dagens Blåvitt-träning.

1. När Billy Nordström bombade in ett urläcker vollymål under tvåmålsspelet: “Tränade ni bara volley i Varberg?!”

2. När Sören Rieks dunderskott inte alls satt i krysset (som Lennartsson trodde) utan i burgaveln: “Jag gör allt för att raise your confidence, man!”

***

Mail: linus.petersson@tv4.se

Twitter: @Linus_Petersson

Publicerad 2017-07-13 kl 19:39
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå