Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Allegri vill stanna - Arteta allt närmare Arsenal

Headlines Blogg

DdG1OT9XkAAIy0TENGLAND

Daily Express ger plats åt ”Historieskrivarna”. Det är Liverpools Mohamed Salah, som med sitt 32:a mål för säsongen säkrade Guldskon (4-0 mot Brighton) och det är Gabriel Jesus, som med sitt mål såg till så att Manchester City nådde rekordhöga 100 poäng för säsongen (1-0 mot Southampton).

The Sun kommer med hotfulla ”Spendera maura eller…” (typ). Det är Maurizio Pellegrinos ord till Tottenhams ordförande Daniel Levy som tagit snurr. ”Det är tid för klubben att våga ta risker”, sa Pellegrino och vill se den kroniskt återhållsamme Levy slänga fram sedelbuntarna på transfermarknaden. ”Au revoir, Wenger”, sa Arsenaltränaren med årets första bortaseger (1-0 mot Huddersfield). Wenger var på gott humör. Efter den senaste veckans hyllningar sa han skämtsamt, ”Jag borde ha sagt att jag skulle avgå varje vecka”.

Annons

The Independent serverar efterträdaren. ”Nästa Arsenaltränare klar: Mikel Arteta förstaval att ta över efter Arsène Wenger medan Max Allegri planerar att stanna i Juventus”, rubriceras en artikel av utmärkte Miguel Delaney. Arteta ses nu som den mest önskade kandidaten av Arsenalhierarkin, också för att klubben föredrar en coach framför en manager, alltså som bara inriktar sig på laget och inte på värvningar också.

The Times har då goda nyheter. För ”Pep skulle låta Mikel Arteta lämna Manchester City för Arsenal”, som tidningen skriver i en rubrik. ”Jag vill mina vänner det bästa”, som Guardiola uttrycker det.

Wales Online vältrar sig i Swanseas misär efter nedflyttningen (1-2 mot Stoke). Nedflyttningsexperten Martin Olsson får sju av tio i betyg och beröm för sin insats, men inte utan bitterhet. ”Ett av hans bättre framträdanden de senaste veckorna. Han var med högre upp, skapade problem för Stoke, vann hörnor och fick till inlägg, även om de ibland saknade precision. Var har sådana här insatser varit tidigare?”.

Annons

 

ITALIENDdHPdnCWAAAsXDE.jpg

La Gazzetta dello Sport plockar ihop ett nytt klubbmärke till de italienska mästarna som beskrivs som ”Briljanta”. Det handlar förstås om Juventus och klubbens sjunde raka ligatitel (0-0 mot Roma). Tidningen tar också fasta på tränare Allegris ord, ”Om de inte ber mig lämna, så stannar jag”. Ett svar på alla spekulationer om tränarskifte. Om någon behöver ett tecken på hur frostig relationen mellan Gianluigi Donnarumma och Milans ultras är, så erbjöd matchen i går det (1-1 mot Atalanta). Målvakten ville som andra spelare slänga sin tröja till klacken efter matchen. Den vägrade ta emot den. Samtidigt sa klubbens vd Massimo Mirabelli att ”Han har ett pris som alla andra spelare”. Det är första gången klubben så tydligt öppnar för en flytt, menar GdS. Juve må var strålande, men det var ingen strålande avslutning för Serie A-svenskarna. Marcus Rohdén fick bara 5/10 i Crotones match (2-2 mot Lazio), Filip Helander än värre, 4/10 när Bologna förlorade (1-2 mot Chievo).

Annons

Corriere dello Sport-rubriken ”Settebello” hämtar inspiration från kortspelets värld för att hylla Juves ”sju vackra” titlar. En krönika har rubriken ”Hemligheten? Att vinna och tänka på framtiden”. I framtidens sköte finns nya spelare. CdS tar i dag särskilt sikte på två. Emre Can (Liverpool), som väntas anlända på fri transfer, och Álvaro Morata (Chelsea), som ”är trött på Chelsea; han är nostalgisk kring sina två fina år i Juve och en tränare som Allegri som värdesätter honom”.

Tuttosport är Juve. Bara Juve. Spelarna, jublet, färgerna, scudettoskölden.

 

DdHPzuoW4Ao3SuP.jpgSPANIEN

Marca gör nog high five på redaktionen. ”Farväl till den perfekta ligaraden”, sätter allt strålkastarljus på att Barcelonas förlustfria säsong nu är ett minne blott (4-5 mot Levante). ”Barça är som skeppsbrutna utan Messi”, är en rad från en krönika.

Annons

AS andas också ut, ”Farväl till de obesegrade”. Dagens näst största rubrik går till damfotboll. ”Mästare!”, skriver AS med stora bokstäver om Atlético (6-1 mot Zaragoza). Det var lagets andra raka ligatitel.

Cadena Cope har mer Atlético men nu herrlaget. Enligt radiokanalens uppgifter har Atlético gett Antoine Griezmann ännu ett kontraktserbjudande. Detta överstiger 20 miljoner euro per säsong. Men det lär mest vara ett spel för gallerierna, för att visa att klubben gjort allt för att behålla stjärnan. Enligt radiokanalens källor har fransmannen en överenskommelse med Barcelona sedan i oktober förra året. Övergången väntas bli presenterad så snart ligan är avslutad.

Sport menar att Barcelona är beredd att sockra ett avtal med Atlético för Griezmann med lite extra euro. Förutom utköpsklausulen på 100 miljoner euro uppges Barça beredd at lägga till 15 milj euro för att affären ska flyta på smidigt. Förstasidan handlar om annat, om Barcelonas öfrlust och brustna svit. Sport menar att Barça var ”Utan försvar”. Tidningen påpekar att ”experimentet med Yerry Mina och Thomas Vermaelen där bak fungerade inte”. Barças tränare Valverde berömde motståndarna, men sa även ”Jag är arg (över att inte avsluta säsongen som obesegrade), men jag måste se framåt för det som gör mig arg ger mig inga lösningar”. Tidningen uppmärksammar vidare Vermaelens skada som tvingade honom till byte redan i första halvlek. Barcelona meddelar att den belgiska landslagsbacken fått en hamstringskada i höger ben. Undersökning väntar i dag. Problemet lär väcka oro i Belgien. ”Sanningen är den att han konstant haft muskelproblem under sin karriär. Det nya problemet är att den senaste skadan även väcker frågetecken för hans medverkan i VM”, skriver tidningen.

Annons

Mundo Deportivo konstaterar att Barcelona i stället för att vara Invictus (obesegrade) nu är ”FINvictus”.

EFE, den spanska nyhetsbyrån, har en notis med rubriken ”Abelardo bekräftar att Alavés utlöser Guidettis utköpsklausulen”. Det ska ha skett under presskonferensen i helgen. Alavés tränare bekräftar därmed uppgifterna från i slutet av april, att Gudietti lämnar Celta Vigo permanent.

 

FRANKRIKEune14052018_hd.jpg

L’Equipe drar på en intervju med Marseilles Florian Thauvin med föga exalterande citatrubriken ”OM har gjort mig starkare”. Neymar blev i går kväll utsedd till årets spelare i Ligue 1. Hann suckade åt den senaste tidens flyttrykten med ”Jag får höra sånt här varje gång en transferfönster närmar sig, det är lite tröttsamt”.

Canal+ hade Marquinhos i studion. PSG-lagkamraten och landsmannen är övertygad om att Neymar stannar. ”Ni hörde vad presidenten sa, och jag tror han stannar”, säger Marquinhos, som la till att han inte hört Neymar prata något om någon flytt.

Annons

Le Parisien skriver om ”Den kommande tränarens byggarbetsplats”. Thomas Tuchel ska sätta ihop sitt tränarteam, göra förändringar i spelartruppen, visa att han är herre på täppan och harmonisera truppen. Får man tror Pascal Olmeta finns mer att göra. Ex-Marseillemålvakten får frågan om dagens PSG kan mäta sig med Marseille i början på 90-talet. ”Absolut inte”, menar Olmeta, var svar sedan mynnar ut i att ”Det här laget (PSG) saknar liv och själ”.

 

cover.jpgTYSKLAND

Bild lever upp till sin tabloidstatus med bengaler och jätterubrik om ”Så gick HSV-skandalen till” redan på nyhetsettan. Enligt tidningens uppgifter attackerade ultras säkerhetsvakter vid ett stängsel till arenan som en skenmanöver för andra att slänga en ryggsäck full med pyroteknik över stängslet. På sätt fick Hamburgsupportrarna in de rökbomber som kastade in på planen och avbröt matchen mot Mönchengladbach.

Annons

Kicker behöver inte kasta några rökbomber. Den nattsvarta färger väller ändå fram tillsammans med HSV:s klubbmärke och rubriken ”Hej då”. Inne i tidningen hävdar Kicker att Arsenal är favorit att värva Sokratis Papastathopoulos. Dortmund har inte lyckats förhandla fram något nytt kontrakt med backen. Prislappen väntas ligga på 15-20 miljoner euro. I Arsenal skulle Papastathopoulos bli lagkamrat med Henrich Mchitarjan och Pierre-Emerick Aubameyang som han spelat ihop med i Dortmund.

 

ÖVRIGT

Daily Record (Skottland) hyllar skotska mästarna Celtic. Vad som inte framgår av sportettan är att det blev ett stökigt slut i förlustmatchen (0-1 mot Aberdeen). Mikael Lustig satte på sig polishatten igen (bara bildligt den här gången) och konfronterade Aberdeens Shay Logan som verkade fira lite för mycket i Lustigs tycke (klipp nedan). Han gav svensken en smäll för det. Även Boyata hamnade i kurr med Logan, som blev utvisad. Lustig var redan innan matchen aningen uppretad – men då på själva planerna.

Annons

Aktualne.cz (Tjeckien) har haft en artikel som passerat under radar. Sparta Prag är ute efter IFK Norrköpings Linus Wahlqvist. Nättidningen noterar Fotbollskanalens uppgifter häromveckan, att nyuppflyttade Bundesligalaget Fortuna Düssledorf vill ha den 21-årige högerbacken, men uppger att en flytt till Sparta är troligare. Aktualne.cz sätter en förmodad prislapp till motsvarande 20 miljoner kronor. Sparta Prag ligger på femte plats i den tjeckiska ligan, en poäng efter en Europa League-plats med två omgångar kvar. Wahlqvists kontrakt går ut efter säsongen och han har sagt sig redo för en flytt.

Publicerad 2018-05-14 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto