Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bayern-legendarens kritik: ”De har förstört allt”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött, scrolla ned

ENGLAND

englandDaily Telegraph låter dagens två fotbollssnackisar i engelsk press ta nästan all plats. Det är Özil som ledde Arsenal till en ”Perfect Ten”, den tionde raka segern (3-1 mot Leicester). Det är också ”Cristiano Ronaldo: Sanningen om våldtäktsanklagelserna kommer fram”, svaret vid gårdagens presskonferens på Old Trafford. Och så finns här en intervju med Juventusskollegan Bonucci. Han bekräftar att Man United försökte köpa honom i somras, men att hjärtat valde en återkomst i Turin.

Daily Mirror har missnöje från Man Citys tränare, ”Guardiola: Våra fans ger oss inte tillräckligt med stöd i Europaspelet”. Sedan återkommer en ”Perfect ten” för Arsenal och så Cristiano Ronaldo. Men fokus på portugisen är ett annat, och med dubbelmening. ”Watch out, United” är både en varning inför kvällens match och ett sätt att sätta fokus på den glittrande klockan på portugisens arm.

Annons

Daily Mail tar det ett steg längre. Här finns också ”Watch out” med tillägget att ”Cristiano Ronaldo är redo att glittra”, och bilden på klockan. Tidningen påpekar att den dyraste versionen i kollektionen kostar 1,85 miljoner pund, samt att ”Ronaldo bar även diamantörhänge, en ring och ett armband”. Helt ovärderlig information. Enligt Mail riskerar den i Chelseas överdrivet firande hjälptränare Marco Ianni ytterligare bestraffning. I går ställdes han till svars av förbundet för sitt agerande, men det visar sig också att han inte hade rätt att vara i den avgränsade tekniska zonen vid planen.

The Times har:…våldtäktsanklagelserna mot Cristiano Ronaldo? Check. ”Perfect Ten”. Check. Sportettan fixad. Men tidningen bjuder också på ”Fifa blåser nytt liv i kontroversiell saudiskt uppbackad plan för klubblags-VM”. Det är inte bara förslaget om 24 lag, som ska diskuteras under möte i Rwanda senare i veckan, som är kontroversiellt. Banden till Saudiarabien, som skulle backa planerna ekonomiskt, är inte helt enkla dessa dagar.

Annons

Läs även Peter Hyllmans Englandsblogg, ”Olustig reunion med Man United och Cristiano Ronaldo”

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport har en Icardifeber som inte lagt sig ännu. I går var det ”IcarDerby” som tog över förstasidan efter Inters derbyseger. I dag är det ”Icardi – Europa kallar”. Och då spelar Inter inte ens i dag utan möter Barcelona i morgon. I den matchen kommer inte Radja Nainggolan att spela. Han skadade sig i derbyt, och enligt Gazzettans uppgifter hoppas Inter ha mittfältaren tillbaka om två veckor, möjligen till returen mot Barcelona på San Siro den 6 november. Juventus stormöte med Manchester United får spela andrafiol med ”Mou-CR7 show”. Albin Ekdal får medelbetyget 6/10 efter Sampdorias oavgjorda match (0-0 mot Sassuolo).

italienCorriere dello Sport ser bara till kvällen och till ”Den stora matchen” för Juventus och för Cristiano Ronaldo. ”Ronaldo mot sina ex Mourinho och Pogba. ’Om jag gör mål så firar jag inte. Jag är ett föredöme på och vid sidan av planen”.

Annons

Tuttosport har förstås också Cristiano Ronaldo, men rubrikcitatet skiljer sig påtagligt från engelska och andra italienska tidningar med ”Min kraft är Juve”.

Läs även Erik Haldszics Italienblogg, ”Dags för Milan att bänka Donnarumma”

 

SPANIEN

spanienMarca placerar en lagbild på Real Madrid på förstasidan, och sätter rubriken ”Lopeteguis jury”. Tidningen menar inför matchen mot Viktoria Plzen i dag att, ”Julen måste vinna på ett övertygande vis för att skjuta upp sitt avsked och kunna resa till Camp Nou” och helgens El Clásico. Tidningen fångar också upp en ordväxling via pressen. På frågan om Real Madrid saknar Cristiano Ronaldo svarade Isco att ”Man kan inte gråta över någon som inte ville vara här”. Portugisen fick sedan fråga om det svaret  från Isco på sin presskonferens med Juventus, ”Mycket bra, mycket bra, att man inte gråter”, blev Cristiano Ronaldos svar som också landar på Marcas förstasida.

Annons

AS använder andra ord från Isco till sin förstasida. ”Om man sparkar Lopetegui borde man sparka oss alla”. Om truppläget inför kvällens match skriver tidningen, ”Vinícius och Valverde in, Ceballos ut”.

Cadena Cope är inne på Marcas linje: Seger i dag är ett måste för att Lopetegui ska överleva i tränarstolen hos Real Madrid. Enligt Cope har Santiago Solari för kort CV för att vara aktuell som eventuell ersättare. Huvudkandidat är Antonio Conte.

El País har andra idéer. Spaniens största morgontidning ger till och med vänsterkrysset på förstasidan till tränarsituationen i storklubben, ”Real Madrid synar Mourinho som ersättare till Lopetegui”. Enligt El País har Real varit i kontakt med Man United-tränaren och erbjudit honom jobbet. Kontakten ska ha skett via klubbpresident Florentino Pérez högra hand, Jose Angel Sanchez. Men ett skifte för Mourinho hänger på att han får sparken. Han ger inte upp sitt nuvarande kontrakt. Själv avfärdade Mourinho rykten om Real som kom i svang redan i söndags kväll. ”Jag har min framtid här”, sa Unitedtränaren under gårdagens presskonferens.

Annons

Mundo Deportivo är alldeles till sig av lycka över Barcelonas målvakt Ter Stegen. Måttstocken på hans insatser når den allra största. ”Messi med handskar”, täcker MD:s förstasida, och slutsatsen är att ”Den andra superstjärnan vaktar målet”.

Läs även Adam Pinthorps Spanienblogg, ”Real letar anfallare och Zlatan är ett bra alternativ”

 

FRANKRIKE

L’Equipe menar att det må gå bra på planen för PSG men i ledningen drar alla inte jämnt. Det handlar om en ”Kraftmätning” mellan tränare Thomas Tuchel och sportchef Antero Henrique. ”Det råder ingen blossande kärlek mellan de båda, långt därifrån”, påpekar tidningen, och menar att det började med sommaren värvningar, där Tuchel inte fick vad han önskade, bland annat en defensiv mittfältare.

Le Parisien känner i alla fall av kärleken. Mellan Tuchel och spelarna. Mellan Tuchel och PSG-fansen. ”Cultuchel-revolutionen”, kallar tidningen de förändringar tysken infört, i relation till spelarna och i agerandet utåt. Ett varmare ledarskap än Unai Emerys.

Annons

RMC Sport uppger att Anthony Martial till slut bestämt sig för att förlänga kontraktet med Manchester United, även om José Mourinho stannar. Fransmannen väntas erbjudas ett kontrakt värt 150 000-200 000 euro i veckan.

frankrikeFrance Football tar tempen på Le Clasique och konstaterar att Marseille-PSG är ”Falska fiender”. Rivaliteten väcker inte längre samma känslor i Marseille, skillnaderna är för stora på planen. Dessutom har PSG:s höga profil och aggressiva marknadsföring även fått Marseille att ge vika. ”Det är en av tröjorna som säljer mest”, konstaterar en försäljare i staden med en suck, ”Sedan Ibrahimovic anlände förändrades allt. Jag har sålt den i tio år och innan var det nästan ingen som köpte den. PSG har blivit ett varumärke. Det går inte att slåss med det på ett kommersiellt plan”. France Football har även en intervju med Napolis tränare Carlo Ancelotti. Han är imponerad av PSG, som han själv tränade 2011-2013. ”Det är vackert att se hur klubben växt. Den tillhör Europas bästa. PSG kan vinna Champions League, det är ett som är säkert”. När FF tar upp Guardiolas spelstil, Klopps spelstil, Contes spelstil, och frågar Ancelotti om hans, är svaret tydligt, ”Det finns ingen särskild Ancelotti-stil, för jag bygger mitt spel på egenskaperna hos spelarna jag har till mitt förfogande”.

Annons

 

TYSKLAND

BR Sport lät Bayernlegendaren Paul Breitner avlossa en rejäl salva mot sin gamla klubb. Bayerns ledning kallade i fredags kallat till presskonferens för att skälla ut pressen. det får Breitner att gå i taket. ”Med den presskonferensen så förstörde de arbetet de gjort för att tvätta bort sin image som arroganta. Under de 48 år som jag levt med klubben har jag aldrig föreställt mig att de skulle visa denna svaghet”, säger Breitner, som under lång tid efter sin karriär arbetat för klubben. Breitner gick hårt åt klubbpresidenten Uli Höness. ”För Uli har det alltid handlat om familjen, Bayernfamiljen. I dag måste barnen i den familjen säga: ’Vi skäms över dig nu, pappa’”.

tysklandBild viker hela nyhetsettan åt intervjun på BR Sport, åt att ”Breitner bryter med Höness”. Inne bland sportsidorna finns en uppskattning av Mikael Ishaks frånvaro efter knäskadan. Enligt Bilds källor handlar det om två-tre veckor för Nürnbergsvensken. Det ligger i linje med den optimism Ishak själv uttryckte för Fotbollskanalen i går.

Annons

Kreiszeitung konstaterar att bollen knappast rullat Felix Beijmos väg hittills. Inget spel i a-laget sedan flytten från Djurgården till Werder Bremen i somras. Sedan självmål i debuten för U23-laget i fredags. ”Självklart är det tråkigt att göra ett självmål i första matchen. Men vi måste ha förståelse för grabben, jag skulle vilja dra en lans för honom”, säger Bremens tränare Florian Kohfeldt, och prisar svenskens inställning. Kohfeldt berättar också att Beijmo kommer att få spela 70-90 minuter med a-laget i en träningsmatch mot Arminia Bielefeld i dag. ”Det är en bra kille som kommer att vara hos oss. Vi måste ha tålamod. Transfern var en investering i framtiden”.

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) har med en svensk i Omgångens lag i dagens tidning. Ålborgs Jakob Rinne (ex-ÖSK) tar plats mellan stolparna. ”Svensklaget” Bröndby spelade i går kväll. Det blev bara oavgjort hemma (1-1 mot Odense). Johan Larsson får ett av de lägsta betygen, 2/6, och Simon Tibbling får nöja sig med 3/6.

Annons

 

Redan på Fotbollskanalen:
• Zlatans tröja storsäljaren i MLS.
• Jarmolenko borta sex månader.

Publicerad 2018-10-23 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto