POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Balotelli om rasistattacken: ”Ni borde skämmas”

Rubrikämne i rött nedan.
Om svenskar i grönt nedan.

ITALIEN

gazettaLa Gazzetta dello Sport förstasida är ett tecken på att något har hänt. Tidigare skyfflade italienska sportmedier oftast undan rasismincidenter till en notis eller en rad långt in i tidningen. Men efter de senaste incidenterna tycks proppen ha gått ur. ”Sluta bua, jag drar” hamnar bokstavligt i centrum för Gazzettans rapportering från söndagens Serie A-omgång. Bresciastjärnan Mario Balotelli ville lämna planen efter läktarrasism från Hellas Veronafans men övertalades att spela klart. Matchen stoppades temporärt innan den spelades klart (1-1). Senare tackade Balotelli för stöd efter incidenten. ”Ni är riktiga människor, inte som de som förnekar bevisen”, skrev han sent på söndag kväll på Instagram. Både Veronas tränare Juric och president Setti förnekade att läktarrasism förekommit. Balotelli hade också en hälsning till häcklarna, ”Till de ’människor’ på läktaren som gjorde apljud mot mig…skäms!”. Dystra rubriker är det från San Siro också, men av helt andra anledningar. Inne i tidningen skriver Gazzettan om ett ”Golvat Milan” (1-2 mot Lazio). På förstasidan trycker tidningen på att det redan är sjätte förlusten och ”det har inte varit så dåligt på 78 år”. En större artikel ägnas åt en ”Julklapp”. Den finns på Bolognas önskelista och heter Zlatan Ibrahimovic. Enligt Gazzettan väntas besked i mitten av december. Finansieringsplanen för 18-månaderskontraktet på åtta miljoner euro ser ut så här: Tre från merchandise och extra biljettförsäljning, två från Sapputo (klubbägare), två från Macron (huvudsponsor) och en från försäljning av Mattia Destro. Svenskbetyg från söndagens matcher: Ken Sema (Udinese) 7 av 10, Robin Olsen (Cagliari) 6,5, Dejan Kulusevski (Parma) 6.

Corriere dello Sport uppmärksammar också att ”Balo revolterar”. Men det finns fler nyheter från hans klubb. ”Brescia meddelar att Eugenio Corini sagts upp”. Med denna enda rad bekräftar klubben vid midnatt att tränaren fått sparken. Dagens största rubrik i CdS är ”Hemmastadda” och beskriver Lazio. Bortasegern mot Milan var den första på 30 år.

Tuttomercatoweb slänger fram, ”Exklusivt: Wolves redo med 15 miljoner euro för Dejan Kulusevski. Även om det skulle stämma, så lär det inte räcka på långa vägar för att värva Atalanta-svensken, som gör succé på lån i Parma.

 

ENGLAND

englandDaily Telegraph låter till och med Lewis Hamilton sjätte F1-titel spela en biroll på sportettan. I fokus är i stället ”Skräcken på Goodison” – Evertonspelaren André Gomes otäcka skada som fick medspelare och motståndare att i fasa begrava ansikten i händer. Resultatet var det få som brydde sig om (1-1 mot Tottenham).

Liverpool Echo tar upp lagkamraten Cenk Tosuns känslor och budskap till Gomes. ”Jag önskar att jag inte gjort mål, jag önskar att vi förlorat 0-5 och detta inte hänt”, skriver han på Instagram (se nedan)

Daily Mirror ser det inträffande som ”Förskräckligt”, och upplyser som andra tidningar om att Gomes kommer att operera frakturen på höger fot i dag. Det bekräftade Everton vid midnatt. Till sportettan når också uppgiften, ”Emery har en månad på sig att rädda jobbet” annars säger Arsenalledningen adiós.

The Independent har en fortsättning i att ”Arsenal förnekar samtal med Mourinho”. Portugisen har pekats ut som en möjlig ersättare till Emery, och rykten förekom om ett möte med Londonlagets sportchef Raul Sanllehi.

Daily Mail-profilen Jamie Redknapp presenterar i vanlig ordning Omgångens lag: Foster (Watford) – Walker (Man City), Cook (Bournemouth), Soyuncu (Leicester), Robertson (Liverpool) – Mané (Liverpool), Maddison (Leicester), Lundstram (Sheff United), Saint-Maximin (Newcastle) – Abraham (Chelsea), Mousset (Sheff United).

 

SPANIEN

spanienMundo Deportivo skriver om ett Barça med ”Två ansikten”, att laget är ”bipolärt”, med klart starka men lika klart svaga sidor. I San Sebastian däremot råder feber. ”Med Portu mot himlen” beskriver Real Sociedads senaste seger (2-1 mot Granada), och topp tidningens baskiska upplaga. Om Alexander Isaks inhopp skriver MD, ”En förstärkning. Han gjord inte mål men oroad när han skuttade fram på smala ben”. Även en anspelning på tidigare beskrivningar av Isak som en gasell, får man förmoda. Anfallsrivalen Willian José, som har startplatsen, beskrivs som ”Blek. Han hade inte en enda målchans”. Isak till C More: ”Jag skulle inte säga att vi har överraskat oss själva. Men det är klart att vi vill nå en Europaplats, och som det ser ut nu så finns det goda chanser att komma bättre än så”.

Marca låter sig också imponeras av Real Sociedad och ger laget förstasidan med ”Som på Arconadas tid”. Det syftar på att laget inte legat bättre så här lång in på säsongen sedan guldsäsongen 1981/1982. Isak får samma betyg som Willian José, en stjärna av tre möjliga. Tidningens första uppslag handlar som vanligt om Real Madrid. ”Cristiano Ronaldos skugga” beskriver hur förtvivlat svårt Real Madrid har haft och har sedan portugisen lämnade klubben. Omgångens lag i Marca: Unai Simón (Athletic), Miramón (Levante), Felipe (Atlético), Salisu (Valldolid), Alex Moreno (Betis) – Campaña (Levante) – Portu (Real Sociedad), Kenedy (Getafe) – Rubén García (Osasuna) – Chimy Avila (Osasuna), Kike García (Eibar).

AS gör som Marca, böjer dig för Real Sociedads framgångar. En bild på det målfirande laget och rubriken ”Slutet på tvålagsligan”. Något förhastad kan tyckas. Men AS poängterar hur som helst att ”Bara tre poäng skiljer nu sju lag”. I en liten artikel skriver AS om att Sofia Jakobsson ”stod ut med en storartad insats”, men CD Tacón fick bara oavgjort (1-1 mot Real Betis). Laget ligger nu på nedflyttningsplats. Kosovare Asllani missade matchen. En muskelskada, skrev hon på Instagram Stories under söndagen. Asllani uppdaterade i natt att hon åker med det svenska landslaget till USA, ”tiden får utvisa om jag kan spela”. Sverige möter USA natten till fredag, svensk tid.

Sport har som vanligt lokala angelägenheter i topp. ”Bara Barça för Koeman”, vidarebefordrar bekräftelsen från Nederländernas förbundskapten om han har en ”Barça-klausul”, något som förbundet redan medgett för ett par veckor sedan. Den ger Koeman möjlighet att lämna förbundskaptensjobbet efter EM. Nuvarande Barcelonatränaren Valverdes framtidsutsikter anses inte särskilt ljusa.

Faro de Vigo toppar tidningen med ett ”Farväl Escribá”. Tränaren i Celta Vigo har fått sparken. Det bekräftade klubben på söndag kväll. Förlusten mot Granada blev droppen.

El País noterar att Celta Vigo nu jagar sin fjärde tränare på bara ett och ett halvt år. Solari, Abelardo och Javi Gracia ses som möjliga lösningar.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe lyfter fram ”Saint-Étienne får kitteln att koka” (1-0 mot Monaco), där ”kitteln” är smeknamnet på lagets hemmaarena. Ändå var utltras läktare tömda som straff för pyroteknik vid en tidigare match. Även i Nice väckte ultrassituationen uppmärksamhet. Laget blev utbuat vid slutsignalen trots att den negativa resultattrenden bröts (2-0 mot Reims). På annat håll finns fler supporterrubriker. ”Marcelo, en tag för fans”, Lyonspelaren buas ut av en del egna fans. ”Känsliga förhandlingar”, handlar om att PSG ska ta ställning till starka supportergruppen Collectif Ultras Paris, som rasat mot säkerheten inne på arenan och ställt krav på klubben. En bojkott av CL-matchen mot Club Brügge på onsdag är fortsatt aktuell. Efter fansen, dags för spelarna. Omgångens lag i L’Equipe: Costil (Bordeaux) – Atal (Nice), Mexer (Bordeaux), Chedjou (Amiens), Amavi (Marseille) – Adélaïde (Lyon), Sanson (Marseille), Ndong (Dijon), Hwang (Bordeaux) – Cadiz (Dijon), Depay (Lyon).

RMC Sport har gårdagens mest besvikna förlorare, Monacos tränare Leonardo Jardim. Ilskan riktades mot domaren. ”Med en attityd som den tappar man respekten”, sa Jardim, och följde upp med, ”Domarteamet vill ge segern till Saint-Étienne.

Journal De Dimanche uppger att Veronique Rabiot, eldfängd agent och mamma till Rabiot, redan är ”otålig och beredd att titta sig om efter andra klubbar” för sin son. Adrien Rabiot har haft en knackig start på tiden i Juventus sedan han anlände på fri transfer från PSG i somras.

 

TYSKLAND

tysklandBild trycker in Kovac lämnar Bayern inte bara som största rubrik på sporten utan på nyhetsettan. Tidningen presenterar också fyra möjliga ersättare: Erik ten Hag (Ajax), Max Allegri, Ralf Rangnick (sportchef RB Leipzig) och Arsène Wenger. Temporär ersättare är tidigare assisterande tränaren Hansi Flick.

Sky Sport följer upp ämnet med ”Exklusivt: Kontakter redan tagna! Ten Hag hetaste kandidat i Bayern”. Tv-kanalen hänvisar till sina källor om kontakter via mellanhänder mellan den tyska klubben och holländaren. Däremot blir Ten Hag troligen tillgänglig först i sommar, varför en temporär lösning måste sättas för resten av säsongen.

TZ hävdar att Bayernfansen hoppas att gamle Jupp Heynckes sak göra ännu en (succértad) comeback.

Sport1 uppger att Kovacs uppbrott gick snabbt. Spelarna hade ingen aning under gårdagens träning, och är överraskade. Kovac har ännu inte tagit farväl av dem.

Kicker har ”KO” och Kovac på bild. Passande, men tidningen har inte hunnit få med avskedet, utan rubriken gäller själva smällen (som blev droppen), 1-5 mot Eintracht Frankfurt. Tre spelare från Frankfurt finns också med i Omgångens lag i Kicker: Flekken (Freiburg) – Gebre Selassie (Bremen), Abraham (Frankfurt), Hinteregger (Frankfurt), Halstenberg (Leipzig) – Grillitsch (Hoffenheim) – Sabitzer (Leipzig), Kostic (Frankfurt) – Poulsen (Leipzig), Petersen (Freiburg), Werner (Leipzig). Ingen svensk där, men väl i Omgångens elva för 2 Bundesliga. Efter sina två mål tar Branimir Hrgota (Greuter Fürth) inte bara plats i elvan, han utses också till Omgångens spelare.

 

ÖVRIGT

Algemeen Dagblad ger Simon Gustafson 7,5/10 för insatsen mot Fortuna Sittard (6-0 till Utrecht). Svensken gjorde två mål, båda på straff. På frågan om det är kraften från svensk mentalitet, svarar Gustafson, ”Ja, vikingakraft”.

Publicerad 2019-11-04 kl 07:59

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå