Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inter vill säkra Kulusevski – på San Siro i kväll

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött nedan.
Om svenskar i grönt nedan.

ITALIEN

2 La Gazzetta dello Sport är förtvivlad. ”Inter, vad gör ni?”, fyller förstasidan efter tappad 2-0-ledning (2-3 mot Dortmund). Tränare Conte var frustrerad. Även klubbledningen fick en släng av sleven. ”Stora misstag gjordes i planeringen inför säsongen, jag är så trött på att påpeka det”, säger Conte, och pekar på slitna spelare och bristen på värvningar. Även om det blev en ”Chock för Napoli” (1-1 mot RB Salzburg) hamnade fokus även här utanför planen. ”Truppen är mot De Laurentiis, bryter isoleringen utan tillstånd”. Tränare Ancelotti avstod också den obligatoriska presskonferensen efter matchen. Gazzetta dello Sport noterar vidare att Parmas succélån Dejan Kulusevski kommer att finns på San Siros läktare i kväll. Tillsammans med sin agent ska han se sin klubb Atalanta mot Man City. Det ses av Gazzettan som ett utmärkt tillfälle att även snacka med Inters klubbledning. ”Erbjudande, även i januari, saknas inte”, lägger tidningen till. Juventus, Wolves och Arsenal är andra intresserade klubbar som bollats upp de senaste dagarna.

Annons

Tuttosport följer upp Inter/Kulusevski. Tuttomercatoweb skriver, och hänvisar till tidningen, att Inter försöker hitta ett avtal med Atalanta redan i vinter – för att säkra en övergång för Kulusevski i sommar. En flytt redan i januari anses svår att arrangera. På Turintidningens förstasida vänds blickarna en Champions League-kväll som alltid mot ligans största stjärna. ”Ronaldo non russa” betyder ordagrant ”Ronaldo snarkar aldrig”, men anspelar på det ryska motståndet, Lokomotiv Moskva.

Corriere dello Sport återvänder till Dortmund, till att Intertränaren ”Conte är rasande” och ännu ett citat med spetsen riktat uppåt i klubbhierarkin: ”Truppen räcker inte till, be klubbcheferna komma hit och förklara”. CdS följer intensivt Bolognas försök att värva Zlatan Ibrahimovic. Klubbägaren Joey Saputo är nu personligen involverad i att övertala svensken att komma, och tidningen tror också att Bologna kan pressa ner löneanspråket på åtta miljoner euro för 18 månader.

Annons

Il Mattino skriver om ”Kaos i Napoli”. Inte så mycket resultatet i går, förstås, utan just ”Spelarna: Vi återvänder inte till ritiron”, till isoleringen som klubbpresidenten beordrat.

 

ENGLAND

Fotboll, Pressträff, Daniel KindbergDaily Telegraph pustar ut efter en ”Chelsea-thriller” (4-4 mot Ajax). Matchen sammanfattas med ”Åtta mål, två röda kort, två straffar, två självmål…men VAR stoppar Lampard från seger”. Chelseatränaren själv säger, ”Det här var galet. Jag tror inte det finns många matcher jag kan jämföra den med ens från mina dagar som spelare”. Lika dramatiskt var det inte på Merseyside. ”Liverpool marscherar på”, den här gången var det belgiskt motstånd som trampades ner i Anfields gräs (2-1 mot Genk).

Annons

The Times sprider lite upprättelse för Sadio Mané från Pep Guardiola. Man City-tränaren hade pekat ut Liverpoolanfallaren för en filmning mot Leicester. ”Det var långt från min avsikt att påstå att Sadio är den typen av spelare, för jag beundrar honom. För Jürgen var det straff, för domaren var det straff, för VAR var det straff. Jag hade fel eller kanske inte, jag vet inte”, säger Guardiola med en kryptisk avslutning.

The Sun tycks obegriplig med Chelsearubriken ”Guy 4s Night”. Men britterna firade ”Guy Fawkes Night” i går och det sprakade rejält på Stamford Bridge. Dagens näst största rubrik går till Arsenals Granit Xhaka. Fråntagen kaptensbindeln – och snart såld? MFF-tränaren Uwe Rösler ryktas intresserad av tränarstolen i Stoke City. Men klubben siktar högre. Enligt The Sun är målet Skottlands förbundskapten Steve Clarke.

Annons

Daily Mirror uppger att Man United överväger ett bud på 80 miljoner pund för Bayer Leverkusens tyska landslagsmittfältare Kai Havertz.

 

SPANIEN

Fotboll, Pressträff, Daniel KindbergMarca är bestämd. Det är inte vinna eller försvinna som gäller för Real Madrid mot Galatasaray. Det är ”Vinna eller vinna”. Bara det. Tidningen ondgör sig sedan över att ”Wales tar ut Bale, efter att han inte ha spelat för Real på en månad”. Mer önskvärd är Kylian Mbappé. Tränare Zidane anstränger sig knappast för att dämpa de nya ryktena, ”För närvarande är han i PSG. Vi får se i framtiden. Han har alltid sagt att hans dröm är att spela för Real”, säger Zidane.

Annons

AS förlitar sig på Reals mest pålitliga målskytt. ”Monsieur Benzema” placeras i ett fotomontage framför en tavla med en av klubbens största legendarer, till texten ”Benzema kommer att matcha Di Stefanos 49 mål i Europaspelet om han gör mål mot Galatasaray”. Inför Atléticos match mot Bayer Leverkusen gör AS liksom Marca rubrik på att ”Correa, Morata och Diego Costa” bildar anfallstrio.

Sport är bekymrad. ”Fast” står för ett Barcelonas bekymmer i går (0-0 mot Slavia Prag), men skulle kunna ses som en beskrivning av lagets spel den här säsongen. ”Barça leder ligan och sin grupp i Champions League. Men det är inte på egna meriter”, anser krönikören Lluís Mascaró, som ser ett desillusionerat Barça utan någon plan. ”Det enda hoppet är att Messi ska rädda varenda match. Och det är, helt logiskt, inte möjligt”, skriver Mascaró. Arsène Wenger var inne på ett liknande tema i Bein Sport. ”De spelar som ett lag i kris”, sa den tidigare Arsenaltränaren, ”I dag (läs: i går) såg det ut som om de bara väntade på att Messi skulle göra något”.

Annons

Mundo Deportivo kunde bara upptäcka ”Lite Barça” på Camp Nou. Det gjorde publiken också, en del buade ut laget efter matchen. ”Det stämmer att vi inte är på den nivå vi förväntar oss, men jag skulle vilja be folk om lite tålamod”, säger Gerard Piqué. I sin baskiska upplaga skriver MD att det lutar åt att Real Sociedads stjärna Martin Ødegaard missar även fredagens match mot Leganés på grund av skada.

 

FRANKRIKE

4.jpgL’Equipe ser ”Vägen framåt” för Lyon mot CL:s utslagsfas (3-1 mot Benfica). Men ”Lille förlorar sina illusioner”, det vill säga sina chanser att ta sig vidare (1-4 mot Valencia). Tränare Christophe Galtier beskriver avslutningen av matchen som ”en mardröm”. PSG:s stora supportergrupp Collectif Ultras Paris (CUP) har hävt sin bojkott och kommer till kvällens match mot Club Brügge. Orsaken är att PSG gått med på att byta ut det säkerhetsbolag som vaktat supportrarnas läktare. Neymar var tillbaka i träning i går efter skada, men ansluter till gruppträningen först om ett par dagar.

Annons

Le Parisien konstaterar att ”Tuchel avfärdade Bayern”. Kontakter mellan parterna döljer sig bakom PSG-tränarens ord i går om att han inte är intresserad. Le Parisien misstänker att ämnet kan bli aktuellt i sommar igen, med antagandet att klubben väljer en temporär lösning nu. Ett reportage om formstarka Di María kommer till slutsatsen att argentinaren är ”en djävul på planen och en ängel vid sidan av”.

 

TYSKLAND

5RB Live pratar med en nöjd Emil Forsberg efter RB Leipzigs bortaseger (2-0 mot Zenit). ”Det är inte lätt att komma hit och göra en så bra match. Vi hittade bra lösningar”, säger han. Svensken får betyget 2 av 6 (1 är bäst) av Sportbuzzer, och beskrivs som ”en fest för ögat med bollen vid fötterna”.

Ruhr Nachrichten konstaterar på förstasidan knastertorrt att ”Dortmund vände på 0-2” (3-2 mot Inter). Det är först på sporten känslorna kommer fram i rubrikerna. ”Från groteska till grandiosa” och ”Hakimi gjorde sitt livs match”.

Annons

SportBild djupdyker i veckans nummer i ”Bayerns problem att hitta en ny tränare”. Klubbledningen funderar på två olika vägar. Det ena alternativet är en permanent tränare. RB Leipzigs sportchef Ralph Rangnick har redan kontaktas och ett möte väntas inom kort. Intresset är ömsesidigt. Det andra alternativet är en tränare fram till sommaren, och då uppges Arsène Wenger stå redo att hålla skutan på rätt köl. Trots att Thomas Tuchel vid gårdagens presskonferens bedyrade att bara PSG gäller för honom, ses han som en stark kandidat till sommaren.

 

ÖVRIGT

Skärmavbild 2019-11-06 kl. 06.30.00

Algemeen Dagblad (Nederländerna) finner knappt ord. ”Galenskap”, får till slut bli stämpeln på Ajax match (4-4 mot Chelsea). ”Domaren och VAR vände fullständigt upp och ner på matchen”, säger den måttligt roade Ajaxtränaren Erik ten Haag. Lagkaptenen Danny Blind var också förbannad på domarkåren. ”Vi blev blåsta, precis som på hemmaplan”, säger han enligt De Telegraaf.

Annons

El Mercurio (Chile) levererar ett tungt besked till sina läsare: ”Copa Libertadores-finalen spelas i Lima”. Det sydamerikanska fotbollsförbundet, Conembol, bekräftar att matchen mellan River Plate (Argentina) och Flamengo (Brasilien) flyttas från Chiles huvudstad Santiago. Anledningen är oroligheterna i landet. Nu får Perus huvudstad arrangera matchen i stället. Datumet, den 23 november, står fast. Under måndagen ställdes landskampen Chile-Bolivia in. Den skulle spelats veckan före.

Publicerad 2019-11-06 07:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto