Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nya pengaligan: Rivalerna snart förbi United

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.

ENGLAND

.england

Daily Express har bild på Harry Kane som tar sig för pannan. Det gör också engelska landslagsfans. ”Kane kan missa EM”. Det är dagens budskap på de engelska sportettorna. Bakom budskapet ligger Tottenhamtränaren José Mourinho med sitt uttalande om den skadade storstjärnan, ”Han kan vara borta till mitten av april, slutet av april, maj, nästa säsong. Jag vet inte”.

The Times tar ämnet vidare och pratar med en ledande sjukgymnast, Mark Leather (ex-Liverpoool), om Kanes skada i baksidan av låret. ”Om det skulle bli något bakslag, så är det tveksamt med spel i EM”, säger han.

The Sun sprider också ”Fruktan för Kanes EM”, innan tidningen kastar sig ut i transferdjungeln. ”Exklusivt: Arsenals tränare Arteta gör Man Citys back John Stones till sitt primära transfermål – även om det är på lån”.

Annons

The Independent menar att Mourinho vill ha två anfallare för att ersätta Kane. Krzysztof Piatek är fortsatt en huvudkandidat. Agenter försöker också sälja in veteranerna Fernando Llorente och Christian Benteke.

Sky Sports presenterar under natten konsultbolaget Deloittes årliga Football Money League. Av den framgår att Manchester United är trea på listan med intäkter på 627,1 miljoner pund (2018/2019), men att både Man City och Liverpool närmar sig snabbt, och kan gå om nästa år. I topp har Barcelona gått om Real Madrid och är ny etta med 741,1 milj pund mot 667,5.

iSport drar på ”Exklusivt: Inget straff för Derby för Rooneys tröjnummer”, som har en koppling till ett spelbolag. Fotbollsförbundet anser inte att det bryter mot reglerna.

Daily Star har annars dagens viktigaste nyheter. Nyhetsettan skriker ut ”Man Poo”, till en bild på toalettpapper och Marcus Rashford. Unitedstjärnan har ansökt om att varumärkesregistrera sitt namn för en rad produkter, bland annat toalettpapper.

Annons

Birmingham Mail följer upp Martin Olsson och West Bromwich. Expressen var först med uppgifterna om svensken är nära en övergång. Birmingham Mail drar i bromsen en aning, och menar att det handlar om ett provspel under en vecka.

Wales Online noterar att Kristoffer Peterson stod för två mål när Swansea U23 vann (5-1 mot Middlesbrough).

 

ITALIEN

.italien

Corriere della Sera är övertygad om att Zlatan Ibrahimovic spelar på onsdag igen. Cupmatch mot Spal väntar, och svensken är angelägen om att få mer spelminuter i kroppen.

La Gazzetta dello Sport har konstaterat att Ibrahimovic gett Milan spring i benen. I dag är det Cristiano Ronaldo, i bar överkropp, som ligger bakom ”Juves muskler”. Portugisen har tagit laget till toppen. Vidare placerar GdS in två nyförvärv i utmanaren Inter: Christian Eriksen (Tottenham) och Olivier Giroud (Chelsea) ger ”Premier Inter”. Tidningen har också haft en undersökning kring första halvan av säsongen. Bästa spelare är Romelu Lukaku (Inter) med 43,7 procent av rösterna. Bästa unga spelare är Lautaro Martínez (Inter) med 61,3 procent. Tvåa är Dejan Kulusevski med 19,4. Parmasvensken gjorde för övrigt en blygsam insats i Parmas seger (2-0 mot Lecce). Han får 6/10 i betyg, Riccardo Gagliolo 6,5.

Annons

Corriere dello Sport tar vid kring Inters värvningar. Tränare ”Conte sätter press på Marotta”, sportchefen. Det är Eriksen eller Vidal, samt Young och Giroud som gäller. Sedan är det tummen upp från sjuksäng efter korsbandsoperation. ”Zaniolo kommer tillbaka” om fyra-sex månader, och det finns hopp om EM för Romaspelaren.

Tuttosport-temat är liknande som i övriga tidningar: Inter är i värvartagen. ”Conte satsar på Formel 3”. Det ska bli va-va-voom med Eriksen, Young och Giroud. På tal om att värva veteraner i januarifönstret. Grannklubben har gjort likadant. ”Milan satsar på rutin: Ibra, Kjaer och Begovic”, skriver Tuttosport.

 

SPANIEN

.spanien

Sport summerar FC Barcelonas explosiva måndag, ”Quique Setién klar! Valverde sparkad”. Presentationen blir senare under tisdagen, och kontraktet gäller till 2022, men kan enligt uppgift brytas. Sport uppger att både klubb och spelare hade börjat tvivla på Valverde, menar Sport. Sedan tidigare var fans besvikna på spelet. Setién ses som en ”Cruyffista”, någon som kan förvalta Barças arv på rätt sätt.

Annons

Mundo Deportivo konstaterar också ”Setién i stället för Valverde”. 77 procent av tidningens läsare är i en webbomröstning positiva till tränarskiftet.

Cadena Ser låter frågan gå runt i radiostudion hur Barcelona handskas med tränarskiftet. En enighet råder om att klubben ”trampat på Valverdes värdighet”, som Jordi Martí uttrycker det. ”De ville kasta ut honom och gjorde det till slut på ett pinsamt vis, med en tränare som vunnit titlar och uppträtt exemplariskt”, fyller Miguel Martín Talavera i.

Marca är inne på samma linje. Förstasidan är Barças klubbmärke med inskriptionen ”Omöjligt att handskas med det värre”. Udden är riktad mot Barças president Bartomeu. På annat håll skriver tidningen att Arsenals Alexandre Lacazette är alternativ för Atlético om en affär med Edinson Cavani inte går i lås. Som del i affären skulle Londonklubben bli erbjuden Thomas Lemar.

Annons

AS ser Barça nya tränare som ”Setién, eldsläckaren”. Tidningen gottar sig också åt Real Madrids framgångar med en liten statistiskt pärla: ”Zidane vinner en titel var 19:e match.

El Desmarque berättar en anekdot om Alexander Isak. I Real Sociedads cupmatch borta mot Ceuta i söndags utropade speakern plötsligt, ”Isak, så spännande, jag har dig i mitt fantasylag, och nu får jag se dig live”. Lagkamraten Ander Guevara ska ha översatt till Isak som gav ett bekräftande tecken till speakern. Men några poäng gav han honom inte.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe synar ligatvåan Marseilles satsning. Tidningen menar att ”även om OM når CL så är klubben så pass pressad av Financial Fair Play att den måste sälja spelare innan den kan köpa”. L’Equipe rapporterar även om bråda dagar i Casa Marquinhos. I söndags kväll kom brasilianaren hem till ett hus som som var det senaste i raden av spelarbostäder som utsatts för inbrottsförsök under match. I går kom 25-åringen i stället hem med nytt kontrakt.

Annons

France Football har samlat Omgångens lag från de stora ligorna. I Sky Sport Italias Serie A-lag finns Zlatan Ibrahimovic med, efter insatsen mot Cagliari. Han tar plats i anfallet med en annan veteran, Cristiano Ronaldo. Bland transferrykten uppger FF att Manuel Neuer inte stängt dörren för en flytt i sommar. Beronde på Alexander Nübels roll. Beroende på vem som tränar laget. Enligt tidningen är Juventus i så fall mest troligt spår. Veckans tema är bäste franske målskytt de senaste 50 åren. En rad statistiska kriterier har satts upp (mål i stora ligor, landslag etc) och resultatet blev: 1/ Thierry Henry, 2/ Michel Platini, 3/ Jean-Pierre Papin.

Le 10 Sport uppger att Milan är ute efter Rennes stjärnskott Eduardo Camavinga. En första kontakt är tagen med 17-åringens rådgivare.

 

TYSKLAND

Bild hävdar att Bayern München lär ge Thomas Müller grönt ljus att spela OS i sommar. U21-förbundskaptenen Stefan Kuntz har planer på att kalla 30-åringen, som håller dörren försiktigt öppen.

Annons

Sport1 har mer om Müller och sommaren. Men då med framtiden i Bayern München i sikte. ”Jag ska tala med klubben och se över alternativen. Sedan får vi se vad som händer”, säger han, vilket bland annat The Sun tolkar som att Man United har chansen att norpa anfallaren.

Sky Sport uppger att Real Madrid har ett seriöst intresse för Timo Werner. Kontakter och ett bud är att vänta. ”Det är bara en tidsfråga”, säger tv-kanalens transferspecialist Max Bielefeld. Den 23-årige Leipzig-anfallaren uppges ha en utköpsklausul på 50 miljoner euro.

 

ÖVRIGT

.ovrigt

Daily Record (Skottland) hör Glasgow Rangers tränare Steven Gerrard ge en uppdatering om fotskadade Filip Helander. ”Han är ett par veckor ifrån att ta av sig skyddskon, och sedan kan vi gå vidare med rehaben, så det är fortfarande en bit kvar”, menar Gerrard. Helander tycks ligga efter schemat. Efter att landslagsbacken skadat sig under cupfinalen mot Celtic den 8 december, talades det om fyra-sex veckor med skyddssko.

Annons

A Bola (Portugal) uppger att ”Andreas Pereira ingår i förhandlingarna om Bruno” Fernandes med Man United. 24-åringen kan komma till Benfica på lån. En överenskommelse för Bruno Fernandes sätts till 60+10 miljoner euro.

Publicerad 2020-01-14 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto