POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

Tidningar: Zlatans lönekrav ”oacceptabelt” för Milan

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ITALIEN

italien

Corriere della Sera ser inte bara den höga åldern som ett hinder för att Zlatan Ibrahimovic fortsätter i Milan nästa säsong. Enligt tidningen vill han ha sex miljoner euro för det. I en bisats nämner tidningen att Berlusconis Monza är beredd att gå till ytterligheter för att få svensken.

Sport Mediaset tar det hela ett steg längre. Tv-kanalen ser det som att svensken gör sig omöjlig för vd Ivan Gazidis & Co. Han vill ha hela åtta miljoner euro för ett år till, men kan ”nöja sig” med sex milj euro. Det är summor som är ”oacceptabla” för Milan. ”Kort sagt, ett farväl tycks givet”, skriver Sport Mediaset, och nämner Monza eller Hammarby som nästa anhalt.

La Gazzetta dello Sport fokuserar mer på läkarundersökningen i går. Den var positiv, men återstarten ligan mot Lecce är nu borta ur bilden. Comebackförhoppningar flyttas fram till Roma den 28 juni, men kan också bli först Spal den 1 juli eller Lazio den 4 juni. Tidningens fokus ligger annars på en intervju med förbundskapten Roberto Mancini inför dagens cupfinal, Juventus-Napoli. ”De båda lagen är på samma nivå”, säger han diplomatiskt. Juves tränare Maurizio Sarri hade däremot svårt att hålla sig diplomatisk när pokaler kom på tal. ”Det gör mig lite frustrerad att höra att jag inte vunnit något i Italien eftersom jag vunnit uppflyttning åtta gånger. Det står sig kanske slätt mot att vinna Champions League eller ligan, men det är ingen enkel sak”, säger han.

Tuttosport toppar med både Sarri och motståndartränaren Gennaro Gattuso till orden ”Ge mig pokalen”. Här finns en annan rubrik som också drar blickar till sig. ”Rangnick – Överenskommelse nådd med Milan”. Fast helt klart är det inte, detaljer återstår, skriver tidningen, som tror att det officiella beskedet kommer i början av augusti.

 

ENGLAND

england

The Independent har redan ett resultat trots att Premier League kickar igång först i kväll. Det är ”Rashford-Johnson 1-0”. Regeringens u-sväng om fria måltider för skolbarn efter Man United-stjärnans öppna brev får sin rättmätiga plats på de flesta förstasidor runt om i landet.

The Guardian-krönikören Jonathan Liew följer upp händelsen med ”När fotbollen talar med en röst vågar ingen tysta den”. Det stannar inte där. Här ges också utrymme åt Raheem Sterlings videoinitiativ för förändring för svarta med en rad kända spelare som ger sitt stöd (se nedan).

The Times delar Sterlings budskap om större mångfald, och i en annan intervju sällar sig Leicesters lagkapten Wes Morgan till kören: ”Var 50:e styrelsemedlem är svart – det borde vara var femte”.

Daily Mirror kliver ner till fotbollsplanen igen. Mirror gör det med Pep Guardiola. ”Vi är inte riktigt redo”, summerar Manchester City-tränares varning om att skador lurar. ”Vi är redo att spela en match. Men en ny match efter tre dagar? Och igen fyra dagar efter det? Det är vi inte redo för”, säger han.

The Sun har uppmärksammat det något udda att Premier League-klubbarna kan välja musik för att stärka hemmaplansfördelen. Inte bara vid inmarschen utan också vid mål – och vid spelarbyten.

 

SPANIEN

spanien

Marca ger Sergio Ramos förstasidan som en  ”barbar”, men trots skägget så syftar det nog lika mycket i betydelsen vild prestation. Med sitt 67:e mål i helgen gick han upp jämsides med Ronald Koeman som den försvarare som gjort flest mål i La Ligas historia. Som en kontrast finns en artikel om den ständiga hackkycklingen i Real Madrid som har rubriken ”466 spelare har gjort fler ligamål än Bale”. Här räknas de fem stora ligorna in.

Diario AS klämmer på förstasidan in ett utspel från Man Citys Rodri, ”Vi har ett bättre lag än Real Madrid”. Sedan är tidningen måttligt imponerad av Barcelona (2-0 mot Leganés). ”Ansu Fati, Messi och inte så mycket mer”, är matchrubriken.

Sport njuter i stället av Lionel Messi, av att ”Ledaren visar vägen”. Argentinaren får också matchens högsta spelarbetyg, 8 av 10.

Mundo Deportivo toppar sin San Sebastian-upplaga med ett glädjebesked för Real Sociedad-fans: ”Ödegaard säger ja”. Norrmannen har meddelat klubbledningen att han stannar även kommande säsong. Nu väntar parterna på att Real Madrid i juli bekräftar det fortsatta lånet.

 

FRANKRIKE

frankrike

RMC Sport uppger att det är klart att Tanguy Kouassi skriver på för Bayern München på en fri transfer. Den eftertraktade 18-årige backen hade redan fattat det beslutet när han nobbade en fortsättning i PSG för en vecka sedan. Experten och tidigare PSG-spelaren Jérôme Rothen är upprörd. ”Jag tycker det är skandalöst. Jag ogillar den här attityden. Dessa unga spelare är skyldiga PSG att stanna”, säger Rothen, och pekar på att PSG fostrat Kouassi och även gett honom speltid.

L’Equipe blickar utåt. Dels med fokus på ännu en liga som återstartar, Premier League. Dels med att ”Bayern vinner ligan i väntan på Kouassi”. Tidningen nämner att inte bara PSG utan också Rennes intensivt försökte locka Kouassi, Men Bayern gick enkelt vinnande ur striden. Ytterligare en sak sticker i ögonen i Frankrike. Bayerns vd Karl-Heinz Rummenigge har tidigare varit kritisk till PSG. Efter titeln i går sa Rummenigge, ”Även om vi blev mästare inför tomma läktare så kan vi gratulera oss själva till att ha säkrat titeln på planen och inte vid skrivbordet som i Frankrike, där det i mina ögon blivit ett drama”. L’Equipe, liksom andra franska medier, ser det som att han pekar på att Bayerns titel ”har mer värde än PSG:s”.

 

TYSKLAND

tyskland

Bild konstaterar på sin förstasida att ”Bayern ist Geister-Meister”, alltså ”spökmästare”. Gårdagens seger inför tomma läktare (1-0 mot Werder Bremen) gav åttonde raka ligatiteln. Nu är siktet inställt på trippeln. Cupfinalen mot Bayer Leverkusen spelas den 4 juli. Sedan blir det tolv dagars ledighet för spelarna. I augusti väntar så Champions League-slutspelet. ”Målsättningen är alltid hög. Vi har tagit första steget”, säger tränare Hansi Flick.

SportBild slår liksom RMC Sport fast att Bayern München gjort klart med PSG-backen Tanguy Kouassi, 18. Det är klubbens andra värvning till nästa säsong på en fri transfer efter målvakten Alexander Nübel från Schalke. Tidningen uppger också att Dortmund må vara överens med Birminghams jättetalang Jude Bellingham, men behöver sälja för att klara av övergångssumman på 35 miljoner euro. Det kan ge Manchester United en ny chans.

Sportbuzzer uppger att Kai Havertz helst vill till Real Madrid, men också att den spanska storklubben ska ha lagt ett första bud på 21-åringen. Detta ska Leverkusen ha nobbat.

Kölner Stadt-Anzeige hör Bayer Leverkusens vd Fernando Carro medge att storstjärna är sugen på en flytt. ”Jag märker att många klubbar är intresserad av Kai Havertz. Kai har varit hos oss i tio år och jag märker spelarens önskan att ta nästa steg inom en snar framtid”, säger Carro, men understryker att inga beslut är tagna.

RB Live lyssnar i stället till RB Leipzigs tränare Julian Nagelsmann prata om en annan spelare som kanske på väg bort, Emil Forsberg. ”Han är inte nöjd med sin speltid, men är mycket professionell”, säger Nagelsmann, och pekar på hur skadorna ställt till det. Han menar att Forsberg närmar sig 100 procent, kommer att få speltid i de tre sista matcherna och sedan ska de sätta sig ner med sportchefen Markus Krösche. ”Som med Hannes Wolf och andra spelare som inte varit nöjda och så ska vi ta ett beslut som gynnar både klubb och spelare”, säger Nagelsmann. RB Live tolkar: ”Det låter mer som ett farväl än ännu en säsong på bänken för Forsberg”.

Leipziger Volkszeitung fångar också upp Nagelsmanns ord om Wolf och Forsberg. Tidningen menar att en utlåning är aktuell för Wolf, men ”Forsberg skulle lämna RB för gott, kanske för Premier League”.

 

ÖVRIGT

ovrigt

A Bola (Portugal) berättade i går att Sporting har siktet inställtRobin Olsen. Den svenske landslagsmålvakten dyker upp på förstasidan i dag med. Nu under rubriken ”Sporting försöker pressa ner priset för Olsen”, med tillägget, ”Roma vill ha mellan tre och fyra miljoner euro”. Roma köpte Olsen av FC Köpenhamn för 8,5 milj euro för knappt två år sedan.

SDNA (Grekland) uppger att Aris kontraktserbjudande till Daniel Larsson är 200 000 euro för en säsong till. Dessutom finns en målbonus för 31-åringen.

BT (Danmark) vidareförmedlar tisdagskvällens besked: Bröndby har fått grönt ljus att ta in 3 000 åskådare i derbyt mot FC Köpenhamn på söndag.

YLE (Finland) meddelar att Adelina Engman – tidigare Kopparbergs Göteborg FC – lämnat engelska mästarlaget Chelsea och har skrivit på för Montpellier, vilket den franska klubben bekräftar.

Publicerad 2020-06-17 kl 08:30

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto