POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

"Pioli: Var sätter du Ibra nu?"

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport sätter med ”Gigi och Gigio” strålkastarljusen på stormålvakterna Buffon och Donnarumma. Den förstnämnde stannar i Juventus till 2021 och sätter på lördag rekord i antalet matcher i Serie A. Den sistnämnde är på väg att förlänga med Milan till 2023. Förhandlingar pågår nu om bonusen. Tidningen skriver också om ”Hakimi-day”. Real Madrid-spelaren väntas med flyg till Milano i dag för att göra klart med Inter. En parentes från Serie B: Samuel Armenteros var matchens lirare när Crotone kryssade (1-1 mot Ascoli).

Corriere dello Sport nämner en mer välbekant svensk, Zlatan Ibrahimovic, under rubriken ”Pioli, var sätter du Ibra nu?”. Milan har spelat bra utan honom och CdS lyfter frågan om laget till och med är bättre. ”Att vi vinner även utan Zlatan? Det är han som hjälpt oss att höja nivån”, förtydligade tränare Stefano Pioli häromdagen, och CdS håller med. I dag testas Ibrahimovic för spel mot Spal i morgon. CdS tror på bänken och ringar in Lazio på söndag för comeback i startelvan. Även GdS har Ibrahimovic på bänken mot Spal. Förstasidan i Corriere dello Sport domineras av ett ”Kokande scudetto”. I dag spelar både Lazio och Juventus den första av fem matcher innan de möts i kampen om titeln den 20 juli.

Sky Sport Italia uppger att legendaren Andrea Pirlo återvänder till Juventus. Från och med kommande säsong blir han tränare för U23-laget, reservlaget. Flera andra källor, inklusive Gazzetta dello Sport, har därefter instämt i uppgiften om Pirlo.

 

ENGLAND

.england

Daily Mirror summerar Liverpool-tränaren Jürgen Klopps tankar under ”Jag kan inte slösa stålar”. Coronaviruset hämmar även ligamästarnas finansiella muskler. Inte för att Klopp är särskilt bekymrad för det egna laget.

The Guardian tar upp just det, ”Tro på ungdomarna – Klopp redo att släppa fram egna talanger framför att storhandla”. Det fortsätter med citat: ”Det är inte särskilt troligt att det blir den mest händelserika av somrar”, säger Klopp, som inte är bekymrad för den egna truppen, ”Kolla bara på den. Det är inte en trupp man behöver ändra nu, som man säger, ’okej, vi behöver förstärka i den här positionen och den här positionen’. Vad vi vill göra är transfers internt”. Guardian uppmärksammar också en studie som visar att kommentering påverkas av hudfärg. Spelare med ljusare hud får oftare beröm för intelligens, spelare med mörkare hud för kraft och snabbhet.

The Times toppar med ”United behöver en ny anfallare, säger Solskjaer”. Unitedtränaren uttrycker det som att ”vi är för långt ifrån där vi bör vara och måste vara”.

Daily Telegraph kastar sig ut i transferdjungeln med ”Manchester City överväger Jack Grealish om Bayern München möter villkoren för Leroy Sané”. Enligt tidningen kommer en transfer för Sané att gå på minst 50 miljoner pund. Telegraph uppger vidare att David Alaba föredrar Spanien framför England om det skulle bli en flytt från Bayern München. Det är ett likhetstecken med Barcelona eller Real Madrid.

The Sun pepprar sportettan med ”exklusiva” uppgifter. Bland dem: Den tidigare Liverpool-spelaren och ”Derby-stjärnan Andre Wisdom knivhuggen och rånad när han besökte släkting”. Samma stämpel finns på ”Man United-legendaren Roy Keane i samtal om att ta över Azerbajdzjans landslag”.

Manchester Evening News utgår från att Victor Nilsson Lindelöf är tillbaka i Uniteds startelva mot Brighton i kväll. Eric Bailly fick chansen i FA-cupen mot Norwich.

Leicester Mercury har dagens mest dramatiska förstasida. ”Stängt”, och tillägget ”Staden återgår till full lockdown”. Coronaviruset har ökat igen. På lördag möter Leicester Crystal Palace. ”Jag kan tänka mig att spela matchen varhelst Premier League önskar”, säger Palaces tränare Roy Hodgson inför en eventuell flytt av matchen.

 

SPANIEN

.spanien

Marca menar att ”Atlético besöker en krutdurk”. Det är Barcelona. Klubben är på nytt i fokus för inre stridigheter. ”Det finns inte marginal för misstag”, påpekar tidningen. Atlético har formen – 13 av 15 poäng – men tränare Diego Simeone har aldrig vunnit på Camp Nou. Vidare uppger Marca att Xavi fått ”fler än ett samtal” under coronaisoleringen från tidigare lagkamrater i Barcelona som vill ha honom tillbaka i klubben som tränare. Men Marca räknar för stunden bort Xavi som en möjlig ersättare till Quique Setién. På grund av misstro mot nuvarande klubbledning i Barça och ambitioner med Al Sadd väntas Xavi stanna i Qatar till nästa år.

Diario AS har också fullt fokus på matchen på Camp Nou men sprider också lite statistik kring Karim Benzemas betydelse för Real Madrid. Fransmannen har varit delaktig i 41 procent av lagets mål den här säsongen.

Sport riktar tillbaka fokus till Barcelona. Dagens rubrik är ”Maximal spänning”, och även den vanligen klubbtrogna tidningen skriver om splittring mellan tränare och spelare inför kvällens match. Under måndagen var också den sportsliga ledningen med president Bartomeu och vd Grau hemma hos Setién för att diskutera läget. Tränaren ska ha fått ledningens stöd och inga ultimatum ska ha satts upp.

El Desmarque menar att om det ändå skulle sluta illa för Setién i Barcelona, så är han önskad av sin gamla klubb Real Betis.

Mundo Deportivo har dagens obligatoriska ämnen på förstasidan. Matchen Barça-Atlético samt skiftet av klubbar för Pjanic och för Arthur Melo. I sin San Sebastian-upplaga beklagar sig tidningen över ett Real Sociedad som ”Förblöder”. På måndagen kom fjärde raka förlusten (1-2 mot Getafe).

Diario Vasco ger Alexander Isak, liksom flera andra Real Sociedad-spelare, bottenbetyget ett av fem.

Onda Cero uppger via programmet El Transistor att diskussioner förs mellan Juventus och Valencia om en övergång för Ferrán Torres.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe konstaterar att ”Pogba är tillbaka med kraft”. Tidningen menar att Manchester United vill behålla fransmannen, vilket hela tiden varit klubbens officiella hållning. En källa säger att det enda som nu skulle kunna få United att släppa Pogba i sommar är om en annan klubb erbjuder en spelare United är ute efter. Vidare spanar L’Equipe bekymrat in Lilles anfall. Victor Osimhen är på väg bort och Loïc Rémy skriver på för tre år med Benevento.

Le Parisien förmedlar officiella nyheter: Thiago Silva, Eric Maxim Choupo-Moting och Sergio Rico skriver alla på korttidskontrakt med PSG och stannar över Champions League-slutspelet.

 

TYSKLAND

.tyskland

Sky Sport har ersättare klar till Timo Werner i RB Leipzig. Enligt tv-kanalens källor blir det He-Chan Hwang från systerklubben RB Salzburg. Även sydkoreanska KBS har rapporterat om det stundande klubbskiftet. Wolves och Liverpool har tidigare uppgetts intresserade av 24-åringen, vars prislapp väntas skrivas till cirka tio miljoner euro.

Bild påstår att Newcastle har Wolfsburg anfallare Wout Weghorst i topp på sin shoppinglista. Den 27-årige holländaren, som gjorde 16 mål den gångna säsongen, väntas kosta 35 miljoner euro. Även Arsenal och Barcelona nämns i förbigående ha ett visst intresse.

Sport1 konstaterar att coronakrisen slår hårt mot Dortmund. Klubben gör en förlust på 45 miljoner euro för 2019/2020.

Hamburger Morgenpost har en uppmaning till stadens två 2.Bundesliga-lag: ”Nytänk!”. Hamburger SV missade på katastrofalt vis uppflyttning och St Pauli höll sig nätt och jämt kvar i samma serien.

 

ÖVRIGT

Prezglad Sportowy (Polen) uppger att två polska storklubbar är intresserade av Mikael Ishak: Legia Warzawa och Lech Poznan. Ishaks kontrakt med FC Nürnberg går ut i dag. Båda klubbarna har enligt Prezglad Sportowy inlett samtal med den 27-årige anfallaren.

Basler Zeitung (Schweiz) uppmärksammar att Emil Bergström lämnar FC Basel och återvänder till FC Utrecht. Lånekontraktet går ut i dag, och den schweiziska klubben förlänger inte. Basler Zeitung understryker att den 30-årige mittbacken inte imponerat.

Publicerad 2020-06-30 kl 08:30

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto