POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

Tränarens kritik: ”Vakna, Svanberg”

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport kommer med fransklingande ”Le roi Dybala”. Juventuslegendaren Michel Platini kallades ”Le Roi” (kungen). Nu sätter han kronan på argentinaren. ”Men han är inte Platini…han är mer maradonsk”, menar fransmannen. Det finns andra som hyllas. Zlatan Ibrahimovic gör mot Parma sin totalt hundrade match för Milan (tränare Stefano Pioli sa i går att han testar svensken i dag innan han beslutar om han spelar från start). Ibrahimovic har gjort 0,64 mål i snitt, ”bättre än Sjevtjenko och Weah”, noterar GdS. Tidningen är inställd på att Ibrahimovic flyttar efter säsongen, med all sannolikhet till Hammarby, men lovordar återkomsten i Milan. ”Ibra har satt avtryck på humankapitalet som Gazidis kommer att lämna över till Rangnick, och det är ett värdefullt arv. För zlataniseringen (ej zlataneringen, reds anm) av truppen blir allt tydligare och är en nyckelförklaringar för att kunna dechiffrera metamorfosen till det oslagbara Milan som uppstått efter uppehållet”, skriver GdS.

Corriere dello Sport skulle kunna skriva att det knappast blivit någon ”svanbergisering” i Bologna. Tränare Sinisa Mihajlovic går hårt åt Mattias Svanberg och Andreas Skov Olsen (presskonferens här). Om dansken: ”Jag vill ha något från honom. Tålamodet hållet på att ta slut. Låt oss se vad han gör. Han måste ge mig mer defensivt. Jag är inte nöjd med det han gjort hittills, jag hade förväntat mig mer, han måste vakna”. Om svensken: ”För Svanberg gäller samma sak. Varken mer eller mindre”. De vassa formuleringarna når dock inte fram till förstasidan där ”Atalantas tsunami” sveper fram. Den har medfört 93 ligamål för Bergamoklubben. Sex av dem kom i går (6-2 mot Brescia).

Sky Sport Italia sätter den slutliga prislappen på Lilles anfallare Victor Osimhen till 60 miljoner euro, varav tio milj euro i bonusar. Affären väntas presenteras under torsdagen och Osimhen blir därmed Napolis dyraste värvning. Men det blir inte det sista, om man får tro tv-kanalen. Klubben är också ute efter två andra anfallare. Förhandlingar pågår om Darwin Núñez, 21, i Almeria, som antagligen kommer att lånas ut, och så vill Napoli ha Luka Romero, 15-åringen som redan La Liga-debuterat för Mallorca.

 

ENGLAND

englandDaily Mirror ser toppklubbarna placera sig i olika ringhörnor. I den ena Manchester City. I den andra…de andra klubbarna. ”Fighting talk”, kommer med fräsande rader från José Mourinho och Jürgen Klopp efter Manchester City-domen, medan Pep Guardiola tycker klubben snarare förtjänar ursäkter.

The Guardian tar fasta på att Klopp kallade beskedet för ”en dålig dag för fotbollen” medan Guardiola sa att det var ”en bra dag för fotbollen”. Det var hur som helst en bra dag för Chelsea. Laget vann (1-0 mot Norwich), och Guardian konstaterar att ”Chelsea tappade sin swagger men fortsätter trycka på för en CL-plats”.

Manchester Evening News hoppas förstås att formstarka Man United kan göra något åt det. Men mittförsvaret ses som ett problem. Det är dels rekordförvärvet Harry Maguire, del Victor Nilsson Lindelöf, ”som fortsätter att ha stunder då han inte tycks kapabel att klara av sitt jobb”. En sådan situation var vid Southamptons kvittering senast. Maguire tycktes markera Wan Bissaka, klippet har blivit viralt (se det här). Och Lindelöf? Han får kritik av Unitedprofilen Paul Scholes. ”Lindelöf måste vara starkare där. Han måste stå på rätt sida av spelaren. Han tillåter anfallaren att bestämma och tycka fram en fot. Jag tycker inte Lindelöf läser av faran där så som en mittback bör göra”, menar Scholes.

Daily Telegraph återvänder till ett ”Premier League i krig” efter City-domen, men har också fokus på stadsrivalen United. ”Exklusivt: Man United öppnar för bud på sex spelare. Maguire och Lindelöf finns förstås inte med på den listan, däremot Alexis Sánchez, Chris Smalling, Marcos Rojo, Phil Jones, Jesse Lingard och Diogo Dalot.

The Athletic plockar också exklusivt-stämpeln till en möjlig flytt. Arsenals mittfältare Ainsley Maitland-Niles har kommit fram till att han behöver byta klubb.

 

SPANIEN

spanienMarca sätter ansiktsmask på Cibeles-statyn. Real Madrid har i dessa coronatider uppmanat sina fans att inte fira en ligaseger vid statyn och fontänen där de traditionellt gör det. Därav rubriken ”Festerna blir hemma”. Tidningen noterar vidare att 145 straffar dömts i La Liga den här säsongen. Så många har det aldrig dömts tidigare. Två omgångar återstår. Snittet är dock inte det högsta.

Diario AS radar upp skäl till att Real Madrid vinner La Liga. Och, nej, Gareth Bale är inte en av dem. Tidningen tar också ett snack med Man Uniteds tidigare målvaktstränare Emilio Álvarez, som berättar varför han slutade förra året. ”Jag sa till dem att jag skulle lämna men inte för att jag ville lämna United. Jag ville sluta träna De Gea”, säger Álvarez. Orsak? ”Efter tre års arbete och diskussioner med United för att han skulle bli den bäst betalda spelaren i världen, så fick jag reda på att han förlängt kontraktet bakom ryggen på mig. Ärligt talat, det kändes som brist på lojalitet”.

Mundo Deportivo låter ingen missa att tidningen har en intervju med Luis Suárez. Barcelonaspelaren syns över hela förstasidan tillsammans ett pärlband av citat. ”Vi måste vara självkritiska. Vi missade ligatiteln. Vi vet att det är vårt fel och vi letar inte ursäkter”, säger han, och understryker att Barça måste avsluta bra och sedan satsa på CL.

Sport kanske tänker ”håll min öl” och gör bilden på Luis Suárez ännu större, citaten ännu fler. Jodå, även Sport har fått lite tid med uruguayanen. Han får bland annat fråga om Lautaro Martínez. ”Det är en jättebra spelare”, säger Luis Suárez, ”Han är ung och om han kommer till Barcelona så ska vi hjälpa honom att anpassa sig, och hjälpa honom att känna sig som hemma”.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe beskriver ”Den fascinerande herr Ajroudi”, mannen som säger sig vilja köpa Olympique de Marseille. Tidningen noterar vidare att en man har gripits misstänkt för inblandning i mordet på Christopher Aurier, bror till Tottenhamspelaren Serge Aurier. Enligt uppgift ska svartsjuka ha legat mordet.

Le Monde rapporterar att Paris FC liksom PSG kan få investerare från Mellanöstern. Prince Nasser ben Hamed Al-Khalifa, son till Bahrains kung, funderar på att köpa in sig i Ligue 2-klubben. Ett första möte har redan ägt rum.

 

TYSKLAND

tysklandSportBild följer ”Thiago-pokern”. Spanjoren ska ha satt upp sitt hus i Tyskland till försäljning. Liverpool är den klubb som fortsatt anses mest intresserad av Bayern München-mittfältaren, men har ännu inte lagt ett bud. Bayern vill ha 40 miljoner euro, Liverpool vill betala 20 milj euro. Fler tysk-engelska övergångar: Man United sägs beredd att betala 120 miljoner euro för Dortmunds Jadon Sancho men bara om klubben lyckas ta en CL-plats. Dortmund handlar i sin tur från England. Övergången för Birminghams stortalang Jude Bellingham går enligt SportBild på cirka 25 miljoner euro. Tidningen ställer också frågan till paret Pernille Harder (Wolfsburg) och Magdalena Eriksson (Chelsea), ”När ska ni spela i samma lag?”. Harder: ”Det är en stor dröm. Vi vet att vi en dag kommer att göra det. Chansen är också stor då vi båda spelar för en toppklubb. Men vi vill inte forcera det”. Eriksson: ”För oss båda går kontraktet ut 2021. Det ger oss hopp. Kanske går det tidigare. Vad som är bra är att det kommer allt fler ambitiösa klubbar inom damfotbollen där man kan uppnå något”.

Publicerad 2020-07-15 kl 08:30

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto