Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Cristiano Ronaldo: ”Föredrar boxning framför fotboll”

21v

Rubrikämne i rött.

ANNONS
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ENGLAND

.england

Talk Sport uppmärksammar DAZN-dokumentären ”Parallel Worlds” med Cristiano Ronaldo och boxaren Gennadij Golovkin (trailer här). Där berättar portugisen bland annat om sin sportkonsumtion. ”Att spela fotboll är min passion men jag föredrar att titta på andra sporter på tv”, säger Cristiano Ronaldo, ”Mellan att se på en fotbollsmatch och boxning eller UFC, så väljer jag boxning eller UFC”.

Daily Star är mest kreativ av dagens tabloider. Tidningen klär en klassisk Liverpoollåt med nya ord och ny titel: ”Josés Anfield Rap”. Det är Mourinhos svada om att det gnälls för mycket om skador i Liverpool (se klipp nedan). Tottenhamtränaren får också nya kläder av tidningen, en klassisk hiphopoutfit.

Daily Mirror fångar upp utspelet på enklare vis med ”Vantasivärld”. Mourinhos slutsats var att Van Dijk är enda tunga skadan i Liverpool. Metaforerna löper amok i en annan rubrik. ”Cor-Neto! Slickade i sig Lampard”. Ett glassigt sätt att presenteras Wolverhamptons segerskytt Neto (2-1 mot Chelsea).

ANNONS

The Times ger efterspelet på tisdagens andra match dagens största rubrik. ”Bilic nära sparken i West Brom” – trots gårdagens skrällpoäng (1-1 mot Man City). Enligt Times väntas tränaren få besked om att tiden i WBA är över inom 48 timmar. En rad möjliga ersättare nämns; Sam Allardyce, Nigel Pearson, Mark Hughes och Eddie Howe.

Daily Telegraph för fram samma budskap som Times, om att Bilics tid i WBA är all, men har ännu snävare tidsramar. Enligt Telegraph handlar det om 24 timmar. Bilic kom till WBA sommaren 2019 och tog klubben till Premier League.

The Guardian ger stor plats åt Wolves seger (en ”Neto-vinst”) och åt Mourinhos rant. Men här finns också plats för Mikel Arteta och hans krisande Arsenal. I kväll väntar Southampton, och krigsretoriken plockas fram. ”Vi får acceptera att vara i skottlinjen”, säger Arteta sedan förlusterna staplats på hög, ”Det finns ingenstans att gömma sig, det är tid att stå upp för sin sak”.

ANNONS

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport ser en ”Festmåltid” framför sig med Inter-Napoli och Juventus-Atalanta, och ”de första satsningarna på scudetton på bordet”. Tipset är fortfarande att Dejan Kulusevski får sitta vid sidlinjen igen när det hettar till. Bänken väntar också Mattias Svanberg när Bologna möter Spezia. Zlatan Ibrahimovic kommer inte ens så nära planen. Han finns, som redan signalerades i går, inte med i Milans trupp till Genoa. Enligt Gazzetta dello Sport var Milans medicinska personal och svensken i går överens om att i stället fortsätta med individuell träning och lägga krutet på söndagens match mot Sassuolo. Ibrahimovic missar därmed sin sjunde raka match, varav den fjärde i ligan. En som däremot spelar, och det med bravur, är Marcus Rohdén. Han gjorde ett mål och en assist när Frosinone vann (2-1 mot Reggiana) och utsågs dessutom till matchens lirare av GdS med 7,5 i betyg. Frosinone ligger trea i Serie B.

ANNONS

Corriere dello Sport har på tal om svenskbetyg två halvdana från damernas Champions League. Både Linda Sembrant och Lina Hurtig får 5,5 efter Juventus sorti (0-3 mot Lyon). På förstasidan drar Corriere dello Sport på en intervju med Rafael Benítez om titelfajten. ”Tre om scudetton, utan Milan”. Det summerar Benítezs svar på en direkt fråga i ämnet, ”Milan har många förtjänster, Sassuolo och Roma gör det också bra. Jag sitter inte på sanningen, men i slutändan tror jag ändå att det blir en kamp mellan Inter, Juve och Napoli”, säger han.

Tuttosport tar sig an Juventus-Inter med två stjärnor som hamnat utanför – Paolo Dybala och Papu Gómez. ”Vad ska hända med dem?”, undrar Tuttosport i dagens största rubrik. Den ena underrubriken är ”Dybala på bänken, Agnelli vill att han slutar tänka på kontraktet”. Den andra är om Papu Gómez bråk med sin tränare, ”Gasperini: Jag tänker inte prata om honom mer, Atalanta kommer först”.

ANNONS

Sky Sport Italia har snackat med Álvaro Moratas agent Juanma López. Han tror på en fortsättning i svartvitt för Morata. ”Jag är övertygad om att optionen kommer att bli utlöst. Han har alltid varit Juves förstaval och han ville bara dit”, säger Juanma López. Anfallaren kom till Juve på lån från Atlético i höstas. Köpoptionen uppges vara på 45 miljoner euro.

 

SPANIEN

.spanien

Marca har Karim Benzema av som huvudrubrik både bokstavligt och bildligt. För han har hjälpt till att vända trenden för Real Madrid med tre nickmål på de senaste två matcherna. I går blev det ny seger för Los Blancos (3-1 mot Athletic Club) och två mål av Benzema. På frågan om han är den bästa franske anfallaren någonsin, svarar tränare Zinedine Zidane, ”I mina ögon är han det, ja”. Benzema och målvakten Thibault Courtois får toppbetyget tre stjärnor för gårdagens insats. Marca har för övrigt inte med Alexander Isak i startelvan inför Real Sociedads möte med Barcelona i kväll.

ANNONS

Mundo Deportivo har också svensken utanför startelvan. I San Sebastian-upplagan beskrivs matchen med dramatiska orden ”Nu eller aldrig”. Real Sociedad har inte vunnit mot Barça på Camp Nou sedan 1991.

Sport vill ha Barcelonaseger, ”För att ligatåget inte ska åka”. Lionel Messi pryder förstasidan för att han jagar sin trehundrade ligaseger. Han är med sina 642 mål också bara ett mål från Pelés rekord för antal mål i tävlingssammanhang för en och samma klubb. På förstasidan finns även Joan Laportas kupp. Ett stenkast från Real Madrids hemmaarena Santiago Bernabeu lät Laporta – presidentkandidat i Barcelonavalet – hänga upp en gigantisk banderoll över en väggen på ett flervåningshus. På banderollen fanns en bild på honom själv och budskapet ”Jag ser fram emot att ses igen”. Efteråt lät Laporta hälsa att han är övertygad om Real Madrids president Florentino Pérez tar lätt på tilltaget. Victor Font, presidentrival i Barcelona, svarade: ”Jan, du är en jäkla mästare på det här, men med banderoller vinner vi inte Champions League, bygger vi inte en ny arena eller reder ut klubbens allvarliga skuldproblem”.

ANNONS

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe lockar med citatrubriken ”När jag gör mål går jag ner i vikt” från en intervju med Marseilles emellanåt ifrågasatta stjärna Dimitri Payet. Det är ironiskt menat. Ett svar på att kritikernas påståenden om övervikt lagt sig efter att han gjort ett par mål. ”Man försöker alltid hitta ett skäl när jag spela en mindre avgörande roll”, lägger han till. Har han vant sig vid att folk ofta har olika syn på honom? ”Det är mitt livs historia. Det finns alltid något att säga, att jag är bra eller inte bra, mager eller fet. Men det är mer spännande än en bekväm karriär”, säger Payet, ”I slutändan är det på planen man får svara. Kolla bara, genom att göra tre mål så har jag tappat fyra kilon…”. L’Equipe förhåller sig milt skeptisk till PSG-tränarens Thomas Tuchels ord om att Neymar kan vara tillbaka redan i helgen. Uttalandet bedöms som ”lite riskabelt och förhastat”, av personer i brasilianarens närhet som L’Equipe citerar.

ANNONS

Le Parisien är av annan åsikt än L’Equipe. Tidningen slår fast att det finns anledning till optimismen om att Neymar kan medverka mot ligaledaren Lille på söndag, och hänvisar till sina källor. En ny undersökning av brasilianarens fot väntar i dag.

 

TYSKLAND

.tyskland

Sky Sport hör lättade röster efter Dortmunds seger under interimtränaren Edin Terzics första match (2-1 mot Werder Bremen). ”Det fanns en enhet, det var härligt”, säger Terzic. Målvakten Roman Bürki applåderar Terzic och – på sitt sätt – Jadon Sancho. ”Han (Terzic) har bara haft en dag på sig. Jag tycker han gjorde det mycket bra. När man ser Jadon kasta sig in i dueller så har man redan uppnått mycket”, säger Bürki. Weser-Kurier ger Ludwig Augustinsson i det förlorade laget godkända 3 av 6 i betyg (1 är bäst).

Sport Bild upplyser om att det kommer att kosta Dortmund minst fem miljoner euro att köpa loss tränare Marco Rose från Mönchengladbach. I veckans nummer berättar tidningen även att Bayern München inte kommer att vintervärva. Klubben vill inte placera fler spelare i vägen för sina talanger, och planerar även att förlänga med 17-åringe succéspelaren Jamal Musiala.

ANNONS

Kicker har mer Dortmund. Erling Haaland låter hälsa att Qatartrippen gjort honom gott: ”Jag har återhämtat mig efter min skada och jag ser fram emot att spela snart igen”. Enligt Kicker handla det om strax efter årsskiftet. Wolfsburg den 3 januari kan bli comebackdatum.

Publicerad 2020-12-16 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto