Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Pogba: ”Vi är inte längre bäst i världen”

1v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


FRANKRIKE

Le Parisien uppmärksammar en intervju med Paul Pogba i M6/RTL. Han menar att landslaget måste höja sig rejält. ”Det har varit mycket snack om oss som bäst i världen. Vi är inte längre bäst i världen. Så är det och man måste göra jobbet på planen för att bli det igen”, säger han, efter fem raka oavgjorda matcher. ”Vi måste ändra på det här genom att vara mer aggressiva, svettas mer för tröjan och visa större hunger”, säger Pogba.

FRANKRIKE

L’Equipe har bara plats för en mindre fotbollsrubrik på förstasidan. ”En bisarr fars”. Den handlar om Brasilien-Argentina. Den handlar inte om Frankrike. Farsartade är de ännu inte. Men frågetecken fortsätter att växa. Krönikören Vincent Duluc tar ett längre perspektiv, och tycker något gått förlorat sedan VM-guldet, han känner lite på om Didier Deschamps tappat auktoritet, om Paul Pogba är så lyckad som den givne ledaren. På tisdag väntar Finland i VM-kvalet. Tidningen har under söndagen också en intervju med Lilles tränare Jocelyn Gourvennec som pratade värvningar, som Gabriel Gudmundsson. ”Gabriel är en förstärkning på medellång sikt, en spelare med stark potential och stor kvalitet i fötterna. Han kommer att integrera sig snabbt”, menar Gourvennec.

ANNONS

 

ENGLAND

Metro firar Englands seger i allmänhet (4-0 mot Andorra) och Bukayo Saka i synnerhet. ”Saka’s happy return” är lika delar födelsedagshälsning (han fyllde 20 år i går) och en härlig återkomst till Wembley efter straffmissen i EM-finalen. Efter rasism och hat i sociala medier mot straffsyndarna i somras, visade publiken sin kärlek i går. ”Det är fantastiskt”, sa förbundskapten Gareth Southgate om publikens mottagande, ”Ni kan se hur populär han också är i laget”. Fick Saka också göra mål på sin födelsedag? Så klart. ”Den perfekta födelsedagspresenten”, sa Saka själv om mottagandet och målet.

ENGLAND

Daily Mirror kommer också med en present. Men inte till Saka utan till Cristiano Ronaldo. Under rubriken ”GARD of honour” förklarar Jesse Lingard varför han mixade sin målgest med portugisens ”siu”-firande. ”Det var en liten välkomstpresent till honom”, säger Lingard, ”Han kommer att hjälpa laget (Man United) oerhört”.

ANNONS

Daily Telegraph sätter betyg på de engelska spelarna. Och det är rubrikmakarna som får de högsta. Både Saka och Lingard tilldelas 8 av 10. Skänk en tanke till målvakten Sam Johnstone. Inte så lätt att impa när man inte ha ett enda skott att mota. 6 av 10 i betyg. Kieran Trippier förtjänar också ett omnämnande. Inte för betyget men för att han bytte shorts (!) med motståndare efter matchen (klipp här).

The Guardian såg hur Arsenals damtränaren Jonas Eidevall sjönk ner på knä i gräset och firade prestigesegern i premiären (3-2 mot Chelsea) inför drygt 8 000 åskådare på Emirates. ”Jag är passionerad som person”, säger Eidevall, och verkar känna sig manad att försvara sin agerande, ”Fotboll handlar om känslor, det handlar om att knyta samman människor, klubben med laget, laget med publiken. Vi jobbar så hårt att om vi inte kan visa känslor när vi vinner, när ska vi då göra det”. Arsenal fick ett mål med sig som rimligen borde blåsts av för offside. Chelseas tränare Emma Hayes lyfte avsaknaden av VAR, ”Att inte ha det inom damfotbollen får oss att framstå som andra klassens medborgare”.

ANNONS

Goal uppmärksammar en intervju med Donny van de Beeks agent Guido Albers. Till skillnad från Lingard ser han ingen anledning att fira Cristiano Ronaldos ankomst till United, tvärtom. ”Vi insåg att det var dåliga nyheter för oss. Pogba spelar till vänster, och med Cristianos ankomst så betyder det en extra spelare på mittfältet, och att Pogba flyttar inåt”, säger Albers. Samtidigt säger han att ett samtal med Ole Gunnar Solskjaer förtydligade att van de Beek kommer att få chansen den här säsongen.


ITALIEN

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport har blandade känslor. Ännu en gång bara oavgjort för landslaget (0-0 mot Schweiz), men den förlustfria sviten höll och är nu 36 matcher. Ett nytt väldrekord. Bäst för dagen: Locatelli och Chiellini, 7 av 10. Sämst för dagen: Immobile, 4,5 av 10. En krönika av Stefano Barigelli gjuter mod, ”Ingen panik, Qatar-VM är ingen hägring”. Italien är fyra poäng före Schweiz men har två matcher mer spelade. ”Hemmamötet med Schweiz blir avgörande”, menar GdS. Matchen spelas den 12 november.

ANNONS

Corriere dello Sport är hårdare i tonen. ”Bortkastat”, med bild på straffsumparen Jorginho. ”Nu är det uppförsbacke till Qatar-VM”, slår tidningen fast. Från ligan uppmärksammas att veteranen Franck Ribéry i dag väntas bli klar för Salernitana. Läkarundersökning och kontraktsskrivande står på programmet hos Serie A-nykomlingen.


SPANIEN

SPANIEN

Marca upplevde en ”Målfest som balsam”. Efter det djupa sår mötet med Sveriges lämnade efter sig, lindrade Spanien smärtan med en klar seger (4-0 mot Georgien). Kvällens högsta betyg gick inte till någon spelare utan till förbundskapten Luis Enrique, tre stjärnor av tre. Efter Sverigematchen fick han det allra lägsta, noll. Madridtidningen häpnar sedan över vad Real Madrid-besvikelserna Gareth Bale och Eden Hazard gör på fritiden. Tre mål för Bale med Wales och ett för Hazard med Belgien. Marca ser annars konturerna på ett nytt, glittrande Real Madrid. I slutet av nästa år har laget juvelen i kronan klar, Santiago Bernabéu. Då ska storstjärnor stråla. Två är redan värvade; Davaid Alaba och Eduardo Camavinga. Sedan är planen att Erling Haaland, Kylian Mbappé och Paul Pogba ska ansluta.

ANNONS

Diario AS petar bort Spaniens VM-kvalmatch till ett hörn. I stället är gårdagskvällens match-som-inte-blev-någon-match som breder ut sig: ”Global pinsamhet”, så ser AS på Brasilien-Argentina.

Sport har precis samma rubrikval som Marca om Spaniens seger och har precis samma rubrikval som AS om Brasilien-Argentina. Sedan uppmärksammar tidningen Barças nyförvärv Sergio Agüero som medverkade hos profilen Ibai Llanos på Twitch. Kylian Mbappé kom på tal. ”Varje dag snackas det Kylian Mbappé till Real Madrid…vad ska man säga. Mabppé, Mbappé, Mbappé, Mbappé…”, säger Agüero. Upprepade gånger. ”Blev det av? Nej. Du ser”, säger Agüero och skrattar.


TYSKLAND

TYSKLAND

Kicker hör Leon Goretzka njuta av dubbla skäl efter Tysklands mangling (6-0 mot Armenien). Om fotbollen: ”Det var så här vi föreställt oss starten under Flick”, säger mittfältaren och drar ett streck över den knappa segern mot Liechtenstein. Om publiken: ”Den var som balsam för själen”. Just Goretzka tillsammans med Serge Gnabry får Kickers toppbetyg, 1 av 6. Bild håller med, men ger dessutom 1 till Leroy Sané och Jonas Hofmann. För Hofmanns del bli det ändå bänken på onsdag mot Island, om man får tro Kicker. Flick väntas behålla gårdagens lag med ett undantag; Richard Gosens är tillbaka, puttar över Thilo Kehrer till högerbacken, som puttar ut Hofmann ur startelvan.

ANNONS

Sportbuzzer konstaterar att Bayer Leverkusen lånar ut Joel Pohjanpalo. Den finländske landslagsanfallaren spelar resten av säsongen i Rizespor i Turkiet. Samtidigt förlängdes 26-åringens kontrakt med Leverkusen till 2023.


ÖVRIGT

ÖVRIGT

Olé (Argentina) har sin dom klar sedan brasilianska hälsomyndigheter stoppat Brasilien-Argentina. ”Skandalöst: Brasilien är världsmästare i oreda”. Till de mest skruvade förstasidorna hör El Hincha. ”Så rädda de är för oss”, hånar tidningen Brasilien.
Det argentinska landslaget är nu tillbaka i hemlandet. På fredag väntar match mot Bolivia. Vad som händer med gårdagens match är ännu ovisst.

LA Times (USA) uppmärksammar att landslagsstjärnan Weston McKennie stoppades från spel i nattens viktiga match (1-1 mot Kanada). Orsaken, skriver McKennie själv på Instgram, var brott mot covidprotokollet. Juventusspelaren fick böter och stängdes av för liknande förseelse i Juventus i april.

ANNONS
Publicerad 2021-09-06 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto