Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

PSG rasar efter Chelseas transfertabbe

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe fyller tidningen med flera dramatiska övergångar på Deadline Day. Vitinha blev klar för Marseille, Jeffinho blev klar för Lyon, Terem Moffi blev klar för Nice. Men allra mest uppmärksamhet får Hakim Ziyech. Efter att ha tillbringat hela dagen i Paris, redo för sin ack så önskade flytt från Chelsea till PSG på lån, så havererade alltsammans. Enligt RMC Sport skickade Chelsea tre gånger in fel dokument strax före midnatt. Övergången hann inte registreras i tid hos ligan, LFP. PSG-ledningen uppges förbannad på Londonklubben. PSG har också lämnat in en överklagan. Men utsikterna anses bleka. LFP är oflexibelt. Ett beslut väntas under dagen. Kanske finns en räddningsplanka i uppgifter om att transferregistreringen hade tekniska problem de sista skälvande minuterna av fönstret. Det kan ha drabbat Ismaël Gharbi, vars lån från PSG till Nice registrerades 00.05. En annan räddningsplanka, men sannolikt betydligt mindre lockande för Ziyech, är en flytt till ett annat land. Enligt transferjournalisten Nicolò Schira är turkiska klubbar intresserade av 29-åringen. Lite svenskt: Isak Pettersson har till slut lämnat Toulouse och flyttar till Stabæk i Norge medan Amar Abdirahman Ahmed lånas ut från Troyes till Lommel i Belgien.

ANNONS

Le Progrès meddelade sent på tisdag kväll att Ibrahim Sadiqs övergång från Häcken till Saint-Étienne blåsts av. Tidningen skriver att ”nya oacceptabla krav från spelarens entourage tvingade klubben att ge upp denna transfer”. Affären skulle enligt uppgift ha inbringat Häcken över 20 milj kr.

 

ENGLAND

englandDaily Mail utbrister, ”Long wait over”, efter Newcastles seger i ligacupsemifinalen (2-1 mot Southampton). Det står både för segerskytten Sean Longstaff och för att det blir första cupfinalen för Newcastle sedan 1999. Alexander Isak studsade inte av glädje efter matchen. Han fick avbryta sitt inhopp efter en smäll, ”en möjlig hjärnskakning”, säger tränare Eddie Howe. Daily Mail tar på sportettan också ut värvningar i förskott med att Chelseas köp av Enzo Fernández och Manchester United lånat Marcel Sabitzer. Men övergångarna blev under natten bekräftade. Chelsea betalar 121 miljoner euro för argentinaren (sex delbetalningar) – ett brittiskt rekord. River Plate ska ha 25 procent av summan (se Benficas dokument). Enzo Fernández kontrakt är på åtta och ett halvt år. Tottenham hann också få igenom värvningen av Pedro Porro från Sporting (lån fem milj euro plus köpoption på 40 milj euro). Daily Telegraph skriver att Premier League-klubbar spenderat nästan 800 miljoner pund i januari, cirka tio miljarder kronor, ett rekord.

ANNONS

BBC Sport går vidare med Chelseas alla värvningar. Inte de astronomiska summorna utan hur det omvälvningarna kan påverka omklädningsrummet, som nu också är sprängfyllt. ”Det är nästan omöjligt att hålla alla glada”, säger Leon Osman (ex-Everon) i The Football News Show. ”Att få alla att dra åt samma håll, även om det gäller en halv säsong, är en stor utmaning för tränaren (Graham Potter)”, säger Rob Green (bl a ex-West Ham) i BBC Radio Five Live.

Daily Mirror är inte imponerad av Enzo Fernández-affären. ”Det må vara den största, men Jorginho är den smartaste!”, skriver tidningen på sportettan. Arsenals köp av Chelseaveteranen var en annan av de uppseendeväckande övergångarna under Deadline Day. Till och med lagkamraten i Chelsea, Marc Cucurella, blev överraskad av flytten mitt under en intervju (se klipp nedan). Och som vanligt skeppade Nottingham in spelare i stora lass: Felipe från Atlético, Keylor Navas från PSG och Jonjo Shelvey från Newcastle.

ANNONS

The Times uppmärksammar att Arsenal misslyckade med ett andra världsrekordbud för damer på Alessia Russo. Manchester United sa nej igen. Budet ska ha varit på cirka 500 000 pund. Det blev för övrigt inget lån för Anthony Elanga, han är också kvar i Man United.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport gläder sig åt ”Medvind i cupen” för Inter (1-0 mot Atalanta). Det ger en semifinalplats. På sätt och vis kan Inter också glädja sig åt att Milan Skriniar blir kvar. Men det är bara till sommaren, det blir utan kaptensbindeln och med en ansträngd relation till fansen. Slovaken var inte med i går. ”Jag bestämde mig för att lämna honom utanför, att låta honom vara i lugn och ro, det finns inga problem med honom”, säger Intertränaren Simone Inzaghi. Tidningen sätter sin vana trogen betyg på Serie A-klubbarnas transferfönster. I topp hamnar Torino, som plockade in Ilic, Gravillion och Vieira. Betyget är 8 av 10. I botten är Sampdoria med 4. GdS noterar att Serie B-klubben Perugia som väntat lånat Emmanuel Ekong från Empoli.

ANNONS

Corriere della Sera uppger att Zlatan Ibrahimovic ringat in ett comebackdatum: den 10 februari mot Torino. Då vill han få lite matchminuter i kroppen. ”Känslan på Milanello är att det kan lyckas”, fortsätter CdS. Fyra dagar senare är det Champions League-möte mot Tottenham, det egentliga målet.

Sky Sport Italia hävdar att engelska krisklubben Everton försökte locka Olivier Giroud från Milan med ett lukrativt kontrakt. Men fransmannen var inte intresserad. Hade planerna gått vidare hade Milan oavsett satt stopp, menar tv-kanalen.

Corriere dello Sport konstaterar att det blir ”Fem månader i frysen” för Nicolò Zaniolo. ”En livstid. Ett helvete” för mittfältaren, menar tidningen. Det blev ingen försäljning. Roma försökte hitta köpare. Klubben också igen med Bournemouth sedan Zaniolo desperat kovänt och var beredda att flytta, men nu var inte den engelska klubben intresserad längre. Zaniolo får nu tillbringa väntan på sommaren i en fientlig miljö.

ANNONS

Tuttosport ger belåtet plats åt Torinos slutvärvningar, som inkluderade mittbacken Andrew Gravillon. Isak Hien, däremot, ”bleknar”. En överenskommelse värd cirka sex miljoner euro fanns med Hellas Verona. Torino hade tidigare erbjudit Hien 800 000 euro om året netto, men fått nobben. Torino ska vid ett möte i går ha höjt erbjudandet till cirka en miljon euro, men det var fortfarande långt från de 1,5 milj euro som backens agent Blash Hosseini ska ha krävt. Tuttosport tror att engelska klubbar kan locka i sommar. Tidigare har Nottingham nämnts. Men Torino lyckades fixa en svensk på Deadline Day. Williot Marshage har värvats till ungdomslaget från Milan.

 

SPANIEN

spanienMarca ser en ”Camavinga-lösning” för Real Madrid. Ferland Mendy är skadad, mittfältaren Edouard Camavinga ryckte in som vänsterback senast, och det lär han fortsätta med. Nacho, Alaba och Rüdiger är andra alternativ till positionen. Plats på förstasidan ges också för Matt Doherty, som bytte Tottenham mot Atlético. En av få värvningar på Deadline Day. AS noterar att La Liga-klubbarna köpt spelare för knappt 40 miljoner euro i januari, Premie League-klubbar för över 800 miljoner euro.

ANNONS

El Mundo hävdar att Saudiarabien är ute efter Karim Benzema, Luka Modric och Sergio Ramos. Den saudiska staten erbjuder tvåårskontrakt värda i genomsnitt 30 miljoner euro netto om året. Saudiska representanter ska redan ha varit i kontakt med trion, som alla har kontrakt som går ut i sommar. Staten erbjuder spelarna att välja bland ligaklubbar. Saudiarabien ser det också som ett led i att stärka nationens ansökan om VM 2030.

Sport konstaterar att det är ”Vinna – utan förstärkningar” som gäller för Barcelona. Match mot Real Betis i kväll. Det blir inga nya spelare att krydda truppen med. Försöken att låna Sofyan Amrabat från Fiorentina var i slutändan förgäves. Mundo Deportivo sätter dock ”Nyförvärv Gavi” på förstasidan. Det nya kontrakt har till slut registrerats och mittfältaren fick tröja nummer 6. Det krävdes ett domstolsbeslut för att registreringen skulle gå igenom. Men det är inte slut där. La Liga-president Javier Tebas har lovat att överklaga.

ANNONS

Cadena SER Murcia följer upp beskedet att Real Murcia och Zeidane Inoussa brutit lånekontraktet. Den 20-årige anfallaren, som tillhör Caen, kommer i stället att spela för Valencia Mestalla i den fjärde divisionen.

 

TYSKLAND

Bild hör RB Leipzigs tränare Marco Rose bekräfta att Emil Forsberg ersätter skadade Dani Olmo i startelvan mot Hoffenheim i kväll. Rose bekräftar även att klubben letat ersättare på marknaden utan lycka. Forsberg väntas vara den som blir vinnare på det. Bild pratar också med Svante Ingelsson, som har ett utgående kontrakt med Hansa Rostock. ”Jag vill gärna stanna i Tyskland”, säger han. Ingelsson har bara suttit på bänken en enda match, och använts till vänster, centralt och till höger. Han är också lagets assistkung (sex stycken).

Sport1 uppmärksammar tisdagens stora snackis, den avblåsta övergången för Isco till Union Berlin. Den fick ett efterspel på Twitter. När Union på Twitter presenterade sin startelva inför gårdagskvällens match (2-1 mot Wolfsburg) fick klubben en pik från RB Leipzigs officiella konto: ”Isco?”. Union gav tillbaka, ”Tradition?”. Ett svar som hyllades av Hoffenheim, som möter just RB Leipzig i morgon. Det bör nämnas att RB Leipzig uppgavs ha varit en av klubbarna som var intresserad av Isco. Efter två toppmatcher gjorde för övrigt Mattias Svanberg en blek insats för Wolfsburg, 4 av 6 i betyg av WAZ (1 är bäst). Och Union Berlins Jérôme Roussillon svarade för en häpnadsväckande miss – och fick göra om och göra rätt efter slutsignalen (se klipp nedan).

ANNONS

 

ÖVRIGT

Daily Record (Skottland) lyssnar till Ange Postecoglou som får frågan om Carl  Starfelt inte får tillräckligt med uppskattning. ”Kanske utåt, men internt får han det definitiv. Carl har varit en hörnsten i laget i stort sett sedan han kom förra året”, säger Postecoglou, ”Han är kanske lite underskattad så som han spelar. Det är sällan någon som tar sig förbi honom, han är alltid på rätt ställe och bidrar både till anfall och försvar”.

övrigt

A Bola konstaterar med stora siffror och bokstäver att ”Enzo lämnar för 121 miljoner euro”. Benficas president Rui Costa erbjöd honom att skriva på och stanna säsongen ut, men han ville lämna och gjorde allt för det. Record menar i sin tur att Benficatränaren ”Roger Schmidt är rasande på Enzo”. Efter gårdagens segermatch sa Schmidt, ”Benfica är mycket större än en enskild spelare, och vi behöver spelare som är glada att spela för Benfica”, och la till, ”Jag är nöjd med spelarna jag har här”.

ANNONS

Algemeen Dagblad (Nederländerna) ser PSV Eindhoven plocka in både Patrick van Anholdt (lån, Galatasaray) och Thorgan Hazard (lån, Dortmund) på Deadline Day. PSV nobbade på tisdagen också ett bud på totalt 15 miljoner euro från PSG för Johan Bakayoko, 19. Att Tesfaldet Tekie och Go Ahead Eagles brutit kontraktet får en liten notis. ”Han ville flytta till Sverige av privata skäl, det får man ta med i beräkningen. Det är synd. Vi hade kunnat behöva honom”, säger GAE-tränaren René Hake.

Publicerad 2023-02-01 08:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto