Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

AIK-aktuell - kan gå fri från fransk klubb

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

FRANKRIKE

La Dépêche du Midi följer upp Expressens uppgifterna om att AIK är intresserad av och varit i kontakt med Oliver Zandén. Toulouse uppges beredd att släppa den 22-årige vänsterbacken, kanske till och med utan kostnad. Vad tidningen känner till har ingen kontakt etablerats mellan klubbarna ännu. Toulouse köpte Zandén från Elfsborg för 1,75 miljoner euro 2022. På grund av skador och petningar har det blev det blivit marginellt med speltid  Zandén har kontrakt till 2026.

frankrike

L’Equipe har mer Toulouse. Det förväntade ägarskifte är toppnyhet under rubriken ”TFC, en försäljning mellan amerikanska vänner”. Säljare är RedBird, som också äger Milan. Toulouse dementerar uppgifterna. Vidare berättar tidningen bland annat att Karim Benzema stämmer inrikesminister Gérald Darmanin för förtal. Beskedet kommer efter de upprepade påståendena av Darmanin i höstas om att Benzema har kopplingar till Muslimska brödraskapet. Från transfermarknaden skriver L’Equipe att Lyon köper Gift Orban från Gent för 13 miljoner euro. Den 21-årige nigerianen skriver på för tre och ett halvt år, och väntas till Lyon i dag.

Annons

RMC Sport berättar att Bodø/Glimt är på väg att göra en rejäl hacka. Marseille är överens med den norska klubben om ett köp Faris Moumbagna för åtta miljoner euro. Norska Nettavisen bekräftar uppgifterna. En läkarundersökning väntar enligt Foot Mercato ”inom de närmaste timmarna”. Den 23-årige anfallaren är på Afrikanska mästerskapen med Kamerun i Elfenbenskusten så undersökningen sker på plats. Kontraktet är på fyra och ett halvt år. Marseille har redan värvat Jean Onana och Ulisses Garcia i januarifönstret. Enligt FM har klubben också fått ett bud på Saïd Benrahma nobbat av West Ham (lån plus köpoption), men väntas återkomma. RMC Sport bjuder också på bilder på PSG-spelare på modevisning. Särskilt Hugo Ekitiké och Laywin Kurzawa väcker muntra miner (se klipp här).

 

ENGLAND

englandThe Sun byter ut ”Park Life” till ”Park Strife” för Newcastle och Everton som är i olika sorters trubbel. Enligt The Athletic stäms Newcastles ordförande Yasir Al-Rumayyan på 59 miljoner pund för att på order av den saudiska kronprinsen ha försökt skada landets tidigare underrättelsechef och hans familj. 777 Partners köp av Everton är på väg att kollapsa. Beskedet följer bara kort på beskedet att klubben riskerar poängavdrag för brott mot PL:s ekonomiska regelverk.

Annons

Daily Mail berättar att Manchester United letar ny plats för träningsanläggning och söker den bland närliggande golfbanor. Preliminära samtal har redan hållits med en golfklubb. United har haft Carrington som sin träningsbas sedan 1999.

The Athletic har fler uppgifter om United. Familjen Glazers ska ha anlitat hela 56 jurister i samtalen med Jim Ratcliffe. Kostnaderna för detta läggs på United. Fotbollsekonomen Kieran Maguire kommenterar på X, ”Syskonen får 900 miljoner pund genom försäljningen av aktier, notan för juridisk rådgivning får klubben. #Glazernomics”.

Evening Standard inleder dagens nedsabling av portugisiska transferuppgifter. Fabrizio Romano har dementerat uppgifterna om Chelseas bud på Viktor Gyökeres, och Evening Standard uppger att Londonklubben inte ens är intresserad. Uppgifterna om ett bud kom från Record. Sedan är det Correio da Manhã som hängs ut. I ett uttalande  dementerar Benfica tidningens uppgifter om samtal med Manchester United om João Neves.

Annons

The Guardian hävdar att Wolves, som i går vann derbyt i FA-cupen (3-1 mot West Brom) är ute efter Armando Broja i Chelsea. Ett lån med köpoption är planen. Från FA-cupen är också West Hams förlust värd att notera (1-0 till Bristol City). Sedan väcker Rio Ferdinands uppmaning till Arsenal att värva Alexander Isak lite uppmärksamhet.

The Times uppger att Jordan Henderson under tisdagskvällen skulle lämna Al Ettifaqs träningsläger. Fabrizio Romano skrev under natten att Ajax blir allt säkrare på att ro i land ett avtal och David Ornstein skriver på morgonen att Henderson är överens om att bryta avtalet med den saudiska klubben.

 

ITALIEN

italienIl Romanista tar ett känslosamt farväl av José Mourinho och hälsar Daniele De Rossi välkommen. Belackarna kan tycka vad de vill om Mourinho, hos supportrarna är känslorna fortfarande varma. Mourinho själv visade starka känslor inför fansen (se klipp här) och på Instagram (se klipp här). La Repubblica menar att De Rossi var enda valet klubbledningen för att slippa en förgiftad stämning med fansen. Nu blev det ”kärlek mot kärlek” , som tidningen uttrycker det. Samtidigt sätts spelarna under press. Paolo Dybala och Leandro Paredes konfronterades av fans, ”Nu när Mourinho är borta har ni inga fler ursäkter”. Sky Sport Italia uppger att ägarna Friedken velat ha bort Mourinho en längre tid, främst på grund av hans konfrontativa stil. Tränarlegendaren Fabio Capello köper inte Friedkins agerande. ”Jag tycker amerikanska ägare i allmänhet arbetar utan respekt för människorna de samarbetar med. Vi såg det i Milan med Maldini och vi ser det nu i Roma med Mourinho. Det finns ingen känslighet från deras sida, bara affärer”, säger Capello.

Annons

Tuttosport ger ”En stående ovation” till Juventus i allmänhet och Dusan Vlahovic i synnerhet efter ännu en klar seger (3-0 mot Sassuolo). Serben gjorde två mål. Juve är nu bara två poäng efter Inter. ”Om någon ligger före finns det någon som är efter och jagar, som tjuv och polis. Tjuven springer iväg och polisen jagar”, säger tränaren Max Allegri med ett leende. 

La Gazzetta dello Sport och Corriere dello Sport fyller förstasidorna med två saker: tränarskiftet i Roma och Juves seger. Den senare noterar långt in i bland sidorna att Jens Cajuste återhämtning går bra. Han kan till och med vara aktuell för startelvan för Napoli mot Fiorentina i Supercupsemifinalen i morgon. En annan som är tillbaka är Jesper Karlsson. Hän väntas finnas på bänken när Bologna möter Milan på lördag. Han har, först på grund av petning och sedan skada, inte spelat i ligan sedan den 28 september, upplyser CdS. Nu är förväntningarna stora att Karlsson till slut ska leva upp till den stora övergångssumman.

Annons

Sky Sport Italia rapporterar att Lecco lånar från Lecce. En av två Leccespelare som är på väg till Serie B-klubben är Zinedin Smajlovic. Den 20-årige mittbacken är tänkt att lånas ut resten av säsongen. Enligt La Gazzetta dello Sport kan det bli klart redan i dag. Smajlovic, som värvades från Täby för ett halvår sedan, har ännu inte Serie A-debuterat. Lecco ligger på 16:e plats i Serie B, en kvalplats till Serie C.

 

SPANIEN

spanienSport och Mundo Deportivo har blicken stadigt fäst på problemen i Barcelona. I går var det ett krismöte. MD trycker på att tränare Xavi kräver högre intensitet från spelarna, Sport på att ”Det saknas ledare!”. Sport skriver vidare att president Joan Laporta har fullt förtroende för Xavi. Får man tro Chringito TV är han ensam om det i klubbledningen. Sportchefen Deco påstås föredra Rafa Marquez. Enligt ESPN har Xavi också tappat förtroendet från delar av laget. I morgon väntar ännu en match som måste vinnas, cupmötet med Unionistas de Salamanca. Barcelonas damer spelar i kväll mot Real Madrid i damernas semifinal i Supercupen. Vinnaren får möta Levante, som med Emma Holmgren i målet gick till final i går (3-1 mot Atlético). 

Annons

Marca och AS domineras av två saker: EM-guld i vattenpolo och F1 i Madrid. Fotbollen får ta en plats i baksätet. Ferland Mendy har tidigare ryktats på väg bort men enligt Marca överväger Real Madrid nu att ge vänsterbacken ett nytt kontrakt. Det nuvarande går ut 2025. Störst fotbollsutrymme i papperstidningarna får spanska cupen, som att Sevilla är vidare (3-1 mot Getafe), men framför allt med blicken riktad på morgondagens cupderby, Atlético-Real Madrid. 

La Voz de Galicia noterar att Carl Starfelt är tillbaka i Celta Vigos trupp efter skada. Tränare Rafael Benítez matchar i kväll laget mot sin forna klubb Valencia i cupen. Enligt Marca väntas Starfelt starta. Williot Swedberg antas börja på bänken igen.

 

TYSKLAND

tysklandSportBild lyfter Joshua Kimmishs framtid. Den är fortsatt oklar i Bayern München. Tidningen pekar därefter ut ytterligare en intressent: Newcastle ska ha gjort en förfrågan. Nyligen rapporterades PSG och Manchester City intresserade. 28-åringen har kontrakt till 2025. Inga konkreta diskussioner om en förlängning med Bayern har påbörjats, skriver SportBild.

Annons

Bild har Herta Berlin-presidenten Kay Bernsteins plötsliga död som huvudnyhet på förstasidan, ”Död vid 43!”. Bland smärre fotbollsrubriker kan man läsa att Sebastian Andersson nu skrivit på det där korttidskontraktet med Nürnberg, som tidningen förutspådde.

Sky Sport rapporter beskedet att Matthijs de Ligt skadat knäet, men väntas bara bli borta en vecka. Bayern München har tunt med mittbackar. Enligt franska Foot Mercato tittar klubben nu på Alessandro Buongiorno i Torino, som Milan är ute efter. Milan sägs erbjuda 20 miljoner euro plus Lorenzo Colombo. Torino uppges enligt italienska uppgifter ute efter 40 milj euro. Sky Sport berättar också Manchester United är intresserad av Joshua Zirkzee i Bologna – ännu en spelare som United och Bayern München kan hamna i kamp om.

Wolfsburger Allgemeine Zeitung har listat spelarna i Wolfsburg efter snittbetyg under första halvan av säsongen. Mattias Svanberg är sjua av de 18 spelarna som betygsatts med 3,33 (skala 1-6, 1 är bäst). Etta är Jonas Wind med 2,88. Amin Sarr har knappt spelat och finns inte med.

Annons

 

ÖVRIGT

Het Nieuwsblad (Belgien) uppger att Filip Helander vill till Anderlecht, där han ses som en perfekt backup till Jan Vertonghen. Enligt danska BT ska Odense ha nobbat ett andra bud från Anderlecht på 30-åringen.

Publicerad 2024-01-17 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto