Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

De erbjuds Göteborgs plats i allsvenskan: "Trodde det var ett skämt"

Damallsvenskan

Morön BK erbjuds Kopparbergs/Göteborgs plats i damallsvenskan 2021.
När mästarlagets beslut att dra sig ur serien blir officiellt.
- Jag trodde först det var skämt, säger ordföranden Per-Gunnar Stenvall till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Mästarlaget Kopparbergs/Göteborg FC lägger ner sin elitverksamhet och drar sig ur damallsvenskan. Det bekräftar klubben i ett pressmeddelande. Därmed kommer man inte spela i landets högsta serie nästa år - och inte heller vara en del av Champions League.

Nu kommer Morön BK, trea i elitettan erbjudas platsen i damallsvenskan till nästa säsong.

Morön fick ta del av nyheten via media under tisdagen och ordföranden Per-Gunnar Stenvall är som ett enda stort frågetecken när Fotbollskanalen når honom. Han förstår inte vad som hänt och vill inte räkna med att Göteborg drar sig ur innan SvFF hör av sig.

- Jag trodde först det var skämt. Vi får se vad det här är. Jag vet inte vad jag ska tro, om det är någon protest eller liknande, säger Stenvall.

Annons

Stenvall säger att Morön behöver fundera på om deras organisation är redo för att ta klivet upp till högsta serien nu när man planerat för fortsatt spel i elitettan.

- Vi får avvakta och se, men vi kommer titta på det. Det blir ju helt andra kostnader och vi har byggt ett lag för elitettan. Behöver vi då bygga om lite? Sen får vi se vad Skellefteå stad säger, om de vill ha ett allsvenskt lag.

SvFF:s tävlingschef Anna Lögdberg:

- Vi har inte fått någon bekräftelse från Göteborg än, det inväntar vi. Vi har bara tagit del av det som skrivits i media. När och om vi får en bekräftelse så ställer vi frågan till det lag som är först i vakansordningen (Morön), säger SvFF:s tävlingschef Anna Lögdberg till Fotbollskanalen.

Vad är en officiell bekräftelse i det här sammanhanget?
- Ett skriftligt intygande från deras ordförande.

Annons

Vad händer med Göteborgs plats i Champions League?
- Vi har inte fått regelverket för tävlingen 2021/22 än, det är ju ett nytt format, så det kan vara en del förändringar. Därför vill vi stämma av med Uefa innan vi säger något om det. 

Efter att Göteborgs beslut blivit officiellt för förbundets del kommer alltså Morön att erbjudas platsen i damallsvenskan, och därefter ska Morön få lite tid på sig att överväga om man ska tacka ja eller nej. Väljer de att spela vidare i elitettan kommer fyran i serien få chansen att ta klivet upp istället.

- Processen kommer ta lite tid, säger Anna Lögdberg.

Det kommer även fyllas på med ett nytt lag i elitettan och i serierna under.

Publicerad 2020-12-29 kl 12:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto