Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Storsponsorn efter beskedet: "Skickar amatörmässiga signaler - usch"

Damallsvenskan

Kopparbergs/Göteborg FC lägger ner sin elitverksamhet.
Nu rasar klubbens storsponsor Prioritet Finans.
- Det är inte bra. Det skickar amatörmässiga signaler, kan du skriva - bara genant, usch, säger företagets vd Nils Wiberg till Fotbollskanalen.

4:45
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Hör Olof Lundhs tankar om Göteborg FC:s chockbesked i spelaren ovan.

I slutet av 2019 kom Kopparbergs/Göteborg överens om ett miljonavtal med Prioritet Finans. Ett treårigt sponsorkontrakt, som skulle löpa över 2022 och enligt GP ge klubben totalt 3,9 miljoner, skrevs på. Då flaggade företagets vd Nils Wiberg för en rejäl satsning. Han berättade för Fotbollskanalen att drömmen var spel i Champions League-finalen 2021, som spelas på Gamla Ullevi i Göteborg.

- Ja, det är en liten dröm. Vi ska inte sätta press på något sätt, men det är en dröm, sa Wiberg till Fotbollskanalen.

Under tisdagen gick drömmen i kras. Detta då Kopparbergs/Göteborg FC meddelar att elitverksamheten nu läggs ner.

Annons

- Vad ska jag säga. För det första, jag är jätteledsen för Göteborg stad och för alla damer. Jag är jätteledsen. Kopparberg har symbolvärde för flickidrotten i vår stad. Kopparberg har fått upp intresset och till och med blivit svenska mästare. Det är tragiskt, för alla. Det är min första kommentar. Det var nummer ett. Sedan är jag fotbollsälskare och mer och mer lärt mig hur fint damerna spelar fotboll. Jag har sett utvecklingen så jag har börjat följa den rejält, vilket har varit väldigt roligt. Och det kommer jag sakna, säger företagets vd Nils Wiberg till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Det är inte bra för svensk fotboll, när svenska mästare drar sig ur serien. Det är inte bra. Det skickar amatörmässiga signaler, kan du skriva. Att svenska mästaren i damfotbollen drar sig ut, det är amatörmässigt och det stärker inte fotbollen.

Annons

Har ni blivit informerade om detta?
 - Svår fråga, jag vill inte ljuga. Säg såhär, jag har blivit dålig informerad. Jag vill inte ljuga. Jag är inte nöjd. Dåligt är bra ord.

Vet du vad som ligger bakom beslutet?
- Ingen som helst aning. Jag vet ingenting. Det kommer som en chock. Det lär väl komma fram mer i framtiden, men jag har ingen aning. Alla flickor och damer, stoltheten med SM-guldet. Vi behövde det. Nu är det bara genant, usch.

- Ring mig senare. Jag vill inte säga mer. Vi behöver hämta oss alla här, detta är en chock. För hela Fotbollssverige.

Nils Wiberg avslutar med att berätta att han inte vet vad som kommer hända med sponsoravtalet med Kopparbergs/Göteborg FC.

Publicerad 2020-12-29 kl 11:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto