Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lundh: ”Känslan är att vi inte fått hela bilden kring beslutet”

Damallsvenskan

Mästarlaget Kopparbergs/Göteborg FC lägger ner sin elitverksamhet och drar sig ur allsvenskan.
Fotbollskanalens Olof Lundh kommenterar här nyheten.

4:45
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Hör Olof Lundhs tankar om Göteborg FC:s chockbesked i spelaren ovan.

Hur reagerar du på KGFC:s besked?
- Klart att jag blev rejält överraskad över att SM-vinnarna lägger ner verksamheten. Känner inte till någon motsvarighet. Känslan är att vi definitivt inte fått hela bilden kring vad som är grund till beslutet. Det logiska hade väl varit att flagga för att verksamheten är i fara och be om hjälp för att se om man kunde staga upp den.

Vad tänker du om att man så sent som tre dagar innan beslutet om nedläggning fattades presenterade Johanna Rytting Kaneryd som ny spelare inför 2021, och att man uppenbarligen jobbat på som om man skulle leva vidare?
- Obegripligt och det tyder väl på att få inom klubben varit informerade och att de fick köra på samtidigt som det fanns andra planer hos Peter Bronsman som med stora ekonomiska satsningar sett till att klubben lyft. Han kanske har insett att klubben är oerhört beroende av honom ekonomiskt och kände för att kliva av. Samtidigt är det rätt uppenbart att vi inte ser hela bilden. Det här var naturligtvis risken att ha en mecenat som har pumpat in upp emot 100 miljoner kronor i klubben. Oavsett är det riktigt dåligt hanterat och även om man uppfyller spelarkontrakt och tar ekonomiskt ansvar så är det ett brutalt sätt att agera. Det är trots allt en rad människor som lagt mycket tid och kraft för att se till att klubben tar steg och så får de inte ens en chans att reagera innan klubbens elitverksamhet är nerlagd.

Annons

Vad kan du se för anledningar till beslutet?
- Långsiktigt är det säkert svårt för renodlade damklubbar att konkurrera när starkare herrklubbar likt IFK Göteborg och Malmö FF tar klivet in på damsidan. I Göteborg är det dessutom väldigt tufft kring att hitta sponsorer. Vi ser det i England, Tyskland och Spanien att klubbar likt Chelsea, Manchester United, Bayern München och Real Madrid tagit snabba kliv när man väl börjat satsa på det här.

Publicerad 2020-12-29 kl 13:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto