Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nio landslagsspelare utan kontrakt - Gerhardsson: "Givetvis tråkigt"

Sverige (dam)

När Kopparbergs/Göteborg FC nu lägger ned elitverksamheten står hela nio landslagsspelare utan kontrakt.
Ett tungt besked för svensk fotboll, menar förbundskaptenen Peter Gerhardsson.
Det är givetvis ett tråkigt och oväntat besked för svensk damfotboll att mästarlaget lägger ner elitverksamheten, säger han.

4:45
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Hör Olof Lundhs tankar om Göteborg FC:s chockbesked i spelaren ovan.

Under tisdagen landade chockbeskedet att Kopparbergs/Göteborg FC lägger ned sin elitverksamhet med omedelbar verkan.

- Min och styrelsens hela bedömning är: att driva ett elitdamlag är inte förenligt med 2021, sa klubbens ordförande Peter Bronsman till Fotbollskanalen.

Beslutet innebär att spelarna i Göteborgs FC nu står kontraktslösa, varav nio av dem är landslagsspelare: Jennifer Falk, Emma Kullberg, Julia Zigiotti Olme, Filippa Angeldahl, Julia Roddar, Filippa Curmark, Stina Blackstenius, Pauline Hammarlund och Elin Rubensson. Ett faktum som förbundskaptenen beskriver som "tråkigt".

Annons

- Det är givetvis ett tråkigt och oväntat besked för svensk damfotboll att mästarlaget lägger ner elitverksamheten. Som förbundskapten har jag sett att det varit många spelare som haft en bra utveckling i Kopparbergs/Göteborg, och som också varit landslagsspelare under året, säger Gerhardsson i ett uttalande.

- Mina första tankar utifrån min roll går till spelarna och deras närstående som påverkas, och vikten av att de får bra möjligheter att hitta nya passande miljöer för sin fortsatta utveckling. Sett till vad klubben och spelarna presterat så borde det vara attraktiva spelare för andra klubbar, och det känns bra att, vad jag vet, de allra flesta spelarna har agenter som nu kan hjälpa till att på ett professionellt sätt hitta nya klubbar som passar respektive spelare på bästa sätt.

Publicerad 2020-12-29 kl 14:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto