Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: IFK Göteborg kan inleda samarbete med Göteborg FC

Damallsvenskan

Enligt uppgifter till GT ska IFK Göteborg och Kopparbergs/Göteborg FC föra samtal om ett samarbete.
Och klubbarna ska ha tagit en första kontakt, vilket förnekas av Blåvitts ordförande Mats Engström.
Han säger dock:
- Som alla andra följer vi utvecklingen och ser vad det blir för konsekvenser.

Foto: Bildbyrån.

Tidigare i veckan slog nyheten om att Kopparbergs/Göteborg skulle lägga ner sin elitverksamhet. Det väckte straka reaktioner och i torsdags kom nya besked från klubben som då meddelade att man kommer att fortsätta sin satsning.

Tidigare hade det kommit uppgifter om att den fortsatta satsningen var möjlig tack vare ett antal sponsorer. Något som pressansvarige Tore Lund förnekade för Fotbollskanalen.

- Det har missuppfattats att det är en ekonomisk fråga, vi har fantastiska sponsorer, vi har jättebra partners, det här är ingen ekonomisk fråga. Vi, tillsammans med kanske Rosengård, har en bra ekonomi, sade han.

Annons

I stället ska den fortsatta satsningen grunda sig i annat och för ett par dagar sedan uppgav Aftonbladet att Göteborg FC är nära ett samarbete med Häcken.

Och nu skriver alltså GT att Göteborg FC är nära ett samarbete med IFK Göteborg. 

Enligt GT:s uppgifter ska en första kontakt vara tagen mellan parterna. Detta förnekas dock av Blåvitts ordförande Mats Engström.

- Det stämmer inte. Vi har ett långsiktigt beslut som vi jobbar efter, men vi försöker analysera konsekvenserna (av Göteborgs FC:s agerande) och vad det kan betyda för staden Göteborg. Allt kom ju väldigt snabbt och vi blev väldigt överraskade. Som alla andra följer vi utvecklingen och ser vad det blir för konsekvenser. Men vi har som sagt en plan sedan tidigare och den jobbar vi efter, ingenting annat, säger han till tidningen.

Annons

I samband med Göteborg FC:s inledande besked om att de skulle lägga ner sin elitverksamhet var ett uttalat problem att klubben inte kände att man kunde konkurrera med storklubbar som Bayern München, Manchester City och FC Barcelona vars damlag blir större och större.

Därefter har en rad klubbar tagit kontakt med Göteborg FC, men ordförande Peter Bronsman vill inte bekräfta om just IFK Göteborg är en av dessa.

- Det är många föreningar som hört av sig, en del stora också, men med respekt för dem vill jag inte nämna några namn, säger han.

I en intervju med Fotbollskanalen tidigare i veckan öppnade Bronsman upp för ett samarbete med IFK Göteborg, vilket då IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson inte såg som ett alternativ.

- Det som Göteborg FC gör just nu är inget som vi i IFK Göteborg har något med att göra, sade han då.

Annons
Publicerad 2021-01-02 kl 17:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto