Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tränaren efter beskedet om fortsättning: "Bästa nyheten någonsin"

Damallsvenskan

Göteborg FC spelar i damallsvenskan 2021.
Något som glädjer tränare Jörgen Ericson.
- Det här var den bästa nyheten någonsin. Framför allt för tjejerna, säger han till Sportbladet.

Foto: Bildbyrån.

För två dagar sedan, i tisdags, meddelade Göteborg FC att de lägger ner. Men två dagar senare, i dag torsdag, meddelade klubben att de inte lägger ner och fortsätter satsningen.

Från att inte ha ett lag att träna, till att nu vara tränare för ett lag igen. Jörgen Ericson är mycket glad över beslutet:

- Det här var den bästa nyheten någonsin. Framför allt för tjejerna, nu kan de luta sig tillbaka och slappna av, säger Jörgen Ericson till Sportbladet.

Men Ericson själv vet inte hur framtiden kommer se ut:

- Jag har ingen aning om hur tänket går. Herregud, det är så nytt allting. Men man får utgå från det som finns, jag har ett år kvar på kontraktet. Men för 48 timmar sen hände något som inte fanns på kartan, det viktigaste nu är att det blir bra för Göteborg, att det blir fotboll i alla fall. Nu får vi sätta oss ner och titta på vad som sker, säger Ericson.

Annons

Klubben säger att de behöver "större muskler", och kommer ingå ett samarbete för att driva fotbollen i Göteborg framåt. Ericson tror att de kan närma sig de europeiska konkurrenterna.

- Ja, för nu tror jag att blir det en fortsättning så blir det ordentligt. Sen går det inte att få det som de allra bästa lagen, med egna arenor och anläggningar. Det är helt jävla sjukt. Men nu borde det bli lättare för oss i Champions League, med de seedningspoängen vi samlat ihop, säger han till Sportbladet.

Ericson tror att spelarna ruskades om efter det första beskedet, och att det kom som en chock - men att de är så proffsiga att de negativa känslorna inte hann rota sig.

Klubbens ambition är att ha en lösning klar under våren, men redan nu finns det uppgifter om att de kommer inleda ett samarbete med BK Häcken. Läs mer om det här.

Annons
Publicerad 2020-12-31 kl 18:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto