Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Göteborg FC spelar damallsvenskan 2021

Damallsvenskan

Göteborg FC kommer spela damallsvenskan 2021.
Det meddelar klubben på nyårsafton.
- Vi är såklart väldigt glada över att saker ser ut att ha löst sig, säger Elin Rubensson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Efter tisdagens besked höll Kopparbergs/Göteborg FC ett möte under torsdagen, där ledningen och spelartruppen informerades av klubbens ordförande Peter Bronsman hur läget ser ut. Och det blir damallsvenskt spel 2021 i Göteborg.

Det skriver klubben på sin hemsida, och meddelar att de jobbar på en lösning.

"Till klubbens stora glädje och tacksamhet har det kommit ett positivt gensvar från ett par föreningar om att utveckla damfotbollen i Göteborg i ett nära samarbete oss emellan. Vi kommer utan dröjsmål att sätta oss med de aktuella föreningarna och diskutera förutsättningarna för detta. Vår ambition är att ha en lösning klar under våren", skriver klubben.

Annons

Klubben bekräftar även att de kommer delta i Champions League under hösten.

 - Som vi tidigare meddelat kommer projektet att starta upp tjej- och damfotboll i Göteborg, som har varat i 17 år, nu att gå in i fas två. Genom att ha en intention till ett nära samarbete med en etablerad förening hoppas vi kunna ge damfotbollen i vårt område de bästa förutsättningarna att utvecklas under lång tid, säger ordförande Peter Bronsman till klubben hemsida.

- Jag tänker inte göra några intervjuer i dag men vi är såklart väldigt glada över att saker ser ut att ha löst sig och att vi kan stanna i Göteborg. I övrigt har jag inga mer kommenterar, säger Elin Rubensson till Fotbollskanalen.

I pressmeddelandet är klubben även tydlig med att:

"Vår strategiska uppfattning, som vi givit uttryck för, att Kopparbergs/Göteborg FC behöver integreras med en större organisation står fast. Det är ett ovillkorligt krav för att sikt kunna fortsätta en elitsatsning med långsiktig konkurrenskraft nationellt och internationellt".

Annons

Till GP säger ordförande Bronsman att Göteborg FC kommer gå över från projekt till förening - men under vilket namn är fortfraande oklart. Oavsett om de byter namn eller inte, så kommer de att fortsätta satsningen.

Publicerad 2020-12-31 kl 11:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto