Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Dansk Uefa-topp kritisk - mot Uefa: "Helt ohållbart"

EM 2021 (herr)

Danska spelare och ledare tvingades själva besluta om när EM-premiären mot Finland skulle återupptas efter Christian Eriksens hjärtstopp.
- Det är och bör inte vara deras beslut, säger DBU-ordföranden Jesper Møller, som även är medlem i Uefas exekutivkommitté.

Foto: Bildbyrån

Hör förbundskapten Kasper Hjulmand berätta om Eriksen ovan.

Djup oro spred sig över fotbollsvärlden när Christian Eriksen plötsligt föll ihop och hans hjärta stannade i Danmarks EM-premiär mot Finland i lördags. Efter livräddande insatser ute på planen kunde Eriksen föras till sjukhus och läget har därefter stabiliserats.

"Hej alla, stort tack för alla underbara hälsningar från runt om i världen. Det betyder mycket för mig och min familj. Jag mår bra - efter omständigheterna. Jag måste fortfarande gå igenom några undersökningar på sjukhuset, men jag känner mig okej", skrev Eriksen på Instagram under tisdagen.

Efter Eriksens hjärtstopp fick Danmark två alternativ för att spela färdigt matchen: direkt på lördagskvällen eller med start 12:00 på söndagen. Danske förbundskaptenen Kasper Hjulmand har riktat stark kritik mot valmöjligheterna.

Annons

- Det är odiskutabelt att det fanns två möjligheter (kring hur man kunde slutföra matchen). Jag kände att vi sattes under press och hamnade i ett dilemma. Det var oerhört svårt att fatta det ena eller det andra beslutet. Det var väldigt tydligt. Det är helt fel om man uppfattar det som att vi ville fortsätta spela. Det var ett val mellan de två scenariona, säger Hjulmand enligt danska BT.

Nu får Hjulmand medhåll av Jesper Møller, ordförande i DBU (danska fotbollsförbundet) och medlem i Uefas exekutivkommitté. Møller anser att reglerna bör göras om.

- Jag är enig med förbundskaptenen och spelarna i att matchen inte borde ha blivit återupptagen. Det var ett felaktigt beslut och helt ohållbart att spelarna skulle ut på plan så kort tid efter den förfärliga upplevelsen. Den situationen ska spelare och tränare inte sättas i, för det är och bör inte vara deras beslut, säger Møller till danska fotbollsförbundets hemsida, enligt bold.dk.

Annons

Han fortsätter:

- Vi måste titta på en förändring av reglerna, så att vi aldrig någonsin hamnar i samma situation igen. Vi är redo att lägga fram ett förslag om beslut i Uefa.

Danmark förlorade med 0-1 mot Finland och ställs härnäst mot Belgien hemma på Parken i Köpenhamn i den andra omgången.

Publicerad 2021-06-16 kl 15:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto