Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kjær hyllas stort efter snabba ingripandet: "En sann kapten"

EM 2021 (herr)

Christian Eriksen föll plötsligt ihop.
Då var lagkamraten Simon Kjær snabbt framme, kallade på hjälp och frigjorde luftvägarna.
Nu hyllas han världen över för sitt agerande.
"En sann kapten och en riktig man", skriver Inter-mittfältaren Nicolo Barella på Instagram.

Foto: Bildbyrån

Se en intervju med Danmarks förbundskapten Kasper Hjulmand i spelaren ovan.

1:30
Danmarks förbundskapten: "Mycket, mycket svår kväll"
1:27
Hjälten: "Tog beslutet tillsammans om att vi skulle spela"
3:16
Höjdpunkter: Finland tog historisk seger

Danmarks lagkapten Simon Kjær var snabbt framme hos Christian Eriksen kort efter att han föll ihop i EM-premiären mot Finland. Milan-försvararen kallade på läkarhjälp och såg snabbt till att Eriksens luftvägar blev frigjorda.

Efter det samlade han laget och bildade en mänsklig mur runt sin vän, för att skydda honom från tv-kameror. Senare sågs han och målvakten Kasper Schmeichel krama och trösta Eriksens fru Sabrina.

För sin enorma insats hyllas Kjær världen över:

"En sann kapten och en riktig man" - Inter-mittfältaren Nicolo Barella på Instagram.

”Simon Kjaers snabbtänkthet var avgörande för att Eriksens liv skulle gå att rädda”, skriver den spanska tidningen Marca.

Annons

"Simon Kjær. En sann kapten" - engelska tidningen Mirror.

"Respekt till de danska spelarna för deras snabba agerande efter vad som hände med deras lagkamrat och vän Christian Erikson ikväll", skriver Harry Winther, journalist på brittiska The Times.

Eriksen var senare vid medvetande och uppmanade sina lagkamrater att spela färdigt matchen. Något de gjorde även om laget var märkbart taget av situationen. Läkaren Morten Boesen berättade i efterhand om händelsen.

- Vi kallades in på planen när Christian föll, och när vi kom fram till honom andades han och vi kände pulsen, men det ändrades snabbt och vi började med hjärt- och lungräddning. Han pratade med mig innan han togs in till sjukhus för ytterligare behandling, sa han enligt danska BT.

Men händelsen tog hårt på Kjær, som tvingades byta en bit in i andra.

Annons

- Simon var djupt, djupt berörd. Djupt berörd. Han tvivlade på om han kunde fortsätta och gav det ett försök. Men det gick inte. Och det är fullt förståeligt, säger förbundskapten Kasper Hjulmand enligt danska BT.

Han utvecklar om beslutet att fortsätta spela:

- Vi hade två alternativ: att spela matchen i dag eller i morgon vid 12 (på dagen), och alla var överens om att spela i dag. Man kan inte spela en match med sådana känslor. Vi försökte vinna. Det var otroligt att de kunde gå ut och spela fotboll i andra halvlek.

Danmark föll med 0-1. Men vad gjorde det, egentligen?

- Det var en mycket hård kväll, där vi alla blev påminda om vad det viktigaste i livet är. Det är meningsfulla relationer. Det är människor vi har nära. Det är familj och vänner. Jag kan inte vara mer stolt över den här gruppen, som tar väl hand om varandra, säger Hjulmand.

Annons
Publicerad 2021-06-13 kl 08:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto