Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Danske ikonen: Danmark riskerade WO om de inte spelade

EM 2021 (herr)

Matchen mellan Danmark och Finland återupptogs efter önskemål från spelarna.
En historiebeskrivning som den danske ikonen Peter Schmeichel menar inte är helt korrekt.
- Jag vet att det inte är sanningen, säger han till ITV.

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ses Martin Braithwaite bryta ihop då han beskriver känslorna kring Eriksens kollaps.

Christian Eriksen föll ihop på planen i matchen mellan Danmark och Finland under lördagskvällen. Hjärtat stannade, men han fick snabb vård på planen och fördes senare till sjukhus, läget stabiliserades och mittfältaren mår efter omständigheterna bra.

Matchen spelades klart samma kväll och i Uefas kommunikation kring beslutet gick att läsa:

"Efter önskemål framförda av spelarna i båda lagen så har Uefa kommit fram till att återstarta matchen mellan Danmark och Finland".

Spelarna fick alternativet att spela klart matchen samma kväll eller klockan 12.00 dagen därpå. Enligt den danske ikonen Peter Schmeichel, pappa till målvakten Kasper Schmeichel, är det dock en sanning med modifikation. Danmark riskerade även WO-förlust, säger han.

Annons

- Jag såg faktiskt ett officiellt citat från Uefa igår som sa att spelarna insisterade på att spela - jag vet att det inte är sanningen, säger Schmeichel till ITV och fortsätter:

- Eller så är det hur du ser sanningen. De fick tre alternativ, det ena var att spela omedelbart och få de sista 50 minuterna spelade. Nästa var att komma och spela igår (söndag) klockan tolv på dagen och avsluta de sista 50 minuterna, och det tredje alternativet var att förlora matchen, 3-0.

Att beskriva det som spelarnas val att spela matchen tycker han är fel, och pekar på söndagens presskonferens där förbundskaptenen Kasper Hjulmand förklarade att han ångrade att de spelade vidare.

- Så tänk själv. Är det spelarnas önskan att spela? Hade de verkligen något val? Jag tror inte att de hade det, säger Schmeichel.

Annons

När spelarna mötte pressen under måndagen var inte de heller nöjda över beslutet att spela vidare matchen. Martin Braithwaite sa följande angående de två valen som Uefa presenterade:

- Ingen av dem (alternativen) var bra och vi fattade det minst dåliga beslutet, säger Braithwaite och fortsätter:

- Det var flera spelare som inte kunde spela matchen. Vi var på en helt annan plats. Det var ingen riktig önskan för oss att spela. Vi hade två alternativ och skulle ha velat ha ett tredje alternativ, men vi fick höra att vi var tvungna att fatta ett beslut.

Även Kasper Schmeichel, son till Peter, tycker att det blev fel.

- Vi spelare sattes i en position som jag inte tycker att vi borde sättas i.

- Det som hänt har hänt, men jag hoppas att Uefa har lärt sig något av det här.

Annons

Finland vann matchen med 1-0.

Publicerad 2021-06-14 kl 14:16

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto