Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Eriksen föll ihop på planen - läget uppges stabilt

EM 2021 (herr)

En otäck situation utspelade sig i slutet av den första halvleken mellan Danmark och Finland när Christian Eriksen plötsligt föll ihop på planen.
Det danska förbundet meddelar på lördagskvällen att Eriksen är vaken och förd till sjukhus för att undersökas.
- Vi har varit i kontakt med honom, säger DBU:s fotbollsdirektör Peter Møller till danska DR.

Foto: Scanpix

Se presskonferensen med Danmarks förbundskapten Kasper Hjulmand i spelaren.

Det var i slutminuterna av den första halvleken mellan Danmark och Finland på Parken i Köpenhamn som den danske mittfältaren Christian Eriksen plötsligt föll ihop på planen, utan kontakt med någon motspelare.

Sjukvårdspersonal tog sig snabbt in på planen för att behandla Eriksen. Flera av spelarna på planen sågs märkbart skakade över situationen - och ställde sig i en ring runt Eriksen under tiden han fick vård. Efter att ha fått akutvård på planen, där han fick ta emot hjärt- och lungräddning, bars Eriksen efter en längre tid sedan ut av medicinsk personal. Eriksen lämnade sedan Parken i ambulans och fördes till sjukhus.

Annons

Senare under kvällen kom besked från Uefa om att läget hade stabiliserats för Eriksens del. Danska förbundet lät också meddela att Eriksen var vaken. Kort därefter kom också beskedet om att matchen skulle återupptas. Det var enligt DBU spelarnas beslut att återuppta matchen.

- Vi har varit i kontakt med honom och spelarna har pratat med Christian. Det är de goda nyheterna. Han mår bra och de spelar matchen för Christian, säger Peter Møller, fotbollsdirektör på förbundet.

Møller säger vidare:

- Han föll ihop och fick hjärtmassage på planen. Han var lyckligtvis vaken då han lämnade arenan.

På en presskonferens efter matchen berättar lagläkare Morten Boesen om när han sprang in för att behandla Eriksen.

- Vi kallades in på planen när Christian föll, och när vi kom fram till honom andades han och vi kände pulsen, men det ändrades snabbt och vi började med hjärt- och lungräddning. Han pratade med mig innan han togs in till sjukhus för ytterligare behandling, säger Boesen enligt danska BT.

Annons

Efter att matchen avbrutits fick publiken på Parken stanna kvar, och väl där hördes danska och finska supportrar köra växelramsor där man ropade "Christian!" och "Eriksen!" till varandra. Fotbollsvärlden har slutit upp och skickat stöttande meddelanden på sociala medier, och även Uefas president Aleksander Ceferin har uttryckt sitt stöd till Eriksen.

Finland vann sedermera matchen med 1-0 efter att den återupptagits.

Publicerad 2021-06-12 kl 20:45
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto