Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter kritiken mot Qatar-VM - Fifa ska ha möte med Amnesty International

Fifa

Efter många års hård kritik mot att VM 2022 ska hållas i Qatar ska Fifa nu hålla möte med Amnesty International.
Det meddelar organisationen i ett pressmeddelande under söndagen.
"I diskussionen kommer parterna titta på vad som åstadkommits hittills och utmaningarna som fortfarande finns", skriver Fifa.

Foto: Bildbyrån.

Fifa har i flera år fått ta emot hård kritik med anledning av att VM 2022 kommer att hållas i Qatar, då det förekommit flera rapporter om landets brist på mänskliga rättigheter och dåliga arbetsförhållanden för migrantarbetare.

En av aktörerna som riktat kritik är Amnesty International, som arbetar för mänskliga rättigheter. I november publicerade organisationen bland annat en rapport som påvisade att arbetsförhållandena för migrantarbetarna blivit ännu sämre - trots en reform 2017 som ämnade att förbättra problemet.

Kanske har deras röst nu blivit hörd. Under söndagen meddelar Fifa i ett pressmeddelande att man kommer ha ett möte med Amnesty om just migrantarbetarnas arbetsförhållanden i Qatar. Mötet kommer att äga rum måndag den 14 mars på Fifas högkvarter i schweiziska staden Zürich.

ANNONS

"Mötet kommer ge Amnesty International tillfälle att lämna över sin namninsamling som kräver att Fifa ska adressera problemet, och efter mötet kommer Amnesty möta Fifas experter inom området och Fifas lokala samarbetsparter i Qatar. I diskussionen kommer parterna titta på vad som åstadkommits hittills och utmaningarna som fortfarande finns", skriver Fifa i pressmeddelandet.

Samtidigt kommenterar Fifas ansvarige för socialt ansvar och utbildningsfrågor, Joyce Cook, mötet.

"Vi fortsätter vara hängivna att säkerställa arbetarnas säkerhet för leveransen av VM 2022, och vi är säkra på att mästerskapet kommer vara en katalysator för vidare stor förändring i landet", säker Cooke och fortsätter:

"Som redan uppmärksammats av flera internationella experter så har VM redan medfört stora förbättringar i arbetarreformer i regionen och det står klart att Qatar är på väg rätt väg med fundamentala arbetarreformer som kommer göra stor förändring på kort tid".

ANNONS

Fifa meddelar vidare att dessa reformer kommer att ses över på mötet och att organisationen nu kommer att skifta mer fokus till välfärdsfrågor i samband med att byggarbetet för turneringen successivt minskas.

Publicerad 2022-03-13 kl 14:03

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto