Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Karl-Erik Nilsson.

Efter ekonomiska fusket på förbundet - polisen inleder förundersökning

9v

Efter Fotbollskanalens granskning kallade SvFF:s styrelse till ett krismöte i fredags, där det togs beslut om att polisanmäla det ekonomiska fusk som avslöjats på förbundet.
Nu rapporterar SVT att polisen har inlett en förundersökning gällande trolöshet mot huvudman.

På ett extrainsatt styrelsemöte i fredags beslutade Svenska Fotbollförbundet att polisanmäla det ekonomiska fusk på förbundet som Fotbollskanalen tidigare har kunnat avslöja. Beslutet togs trots att generalsekreterare Håkan Sjöstrand tidigare inte velat polisanmäla den tidigare avdelningschefen som har förekommit i Fotbollskanalens granskning.

Det är den tidigare avdelningschefen som i hemlighet har gett bidrag på 560 000 kronor från det sociala projektet "Alla är olika - olika är bra" till sin egen förening som skakat om SvFF. Efter att SVT berättat om bidragsfusket kunde Fotbollskanalen förra veckan avslöja att det finns interna misstankar om att avdelningschefen även missbrukat medel från statliga fonden Allmänna arvsfonden.

ANNONS

Då bekräftade SvFF:s kommunikationschef Andreas Jansson att man hittat "tveksamma kostnader" på omkring 15-20 000 kronor som kan vara kopplade till privata ärenden. Han berättade också att man flyttat bort kostnaderna från Arvsfonden-projektet och själva täckt upp för summan.

Efter avslöjandet valde förbundets styrelse att kalla till ett extrainsatt styrelsemöte, där alltså beslut togs om att polisanmäla det ekonomiska fusket och den tidigare avdelningschefen.

Nu rapporterar SVT att polisen har inlett en förundersökning om trolöshet mot huvudman.

Fotbollskanalen också kunnat berätta att kostnader på 850 000 kronor felaktigt bokförts på Arvsfonden-projektet. Det upptäckte SvFF i somras, efter det att bidragsfusket blev känt för ledningen, och korrigerade felen.

Publicerad 2021-09-28 kl 17:12
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto