Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Håkan Sjöstrand och Karl-Erik Nilsson.

SvFF kovänder: lämnar in polisanmälan efter ekonomiska fusket

3v

Efter Fotbollskanalens granskning kallade SvFF:s styrelse till krismöte.
Under mötet fattade man beslut om att polisanmäla det ekonomiska fusk som avslöjats på förbundet.
Det trots att Håkan Sjöstrand och ledningen tidigare inte velat polisanmäla.

På sin hemsida skriver SvFF:

"Tidigare idag samlades förbundsstyrelsen för ett extra insatt möte. Vid mötet beslutades att polisanmäla den felaktiga hanteringen av bidrag som en tidigare anställd varit ansvarig för. Generalsekreteraren redogjorde muntligen för hanteringen av ärendet och svarade på frågor".

- Det var angeläget att samla styrelsen för att få en tydlig bild av situationen. Vi fick en mycket bra redogörelse och hade en givande diskussion, som utmynnade i beslutet att polisanmäla, säger ordförande Karl-Erik Nilsson i en kommentar på förbundets hemsida.

- Styrelsen uttalade också sitt helhjärtade stöd och fulla förtroende för generalsekreteraren Håkan Sjöstrand.

ANNONS

Sedan tidigare har SvFF-styrelsen fattat beslut om att en extern och oberoende utredning av hanteringen av ärendet. Nu meddelar man att chefsrådman Dag Cohen fått uppdraget. Resultatet av utredningen ska redovisas senast den 10 december.

Det är en tidigare avdelningschef som i hemlighet gett bidrag på 560 000 kronor från sociala projektet "Alla är olika - olika är bra" till sin egen förening som skakat om SvFF. SVT berättade för några veckor sedan om bidragsfusket och därefter kunde Fotbollskanalen i onsdags avslöja att det finns interna misstankar om att avdelningschefen även missbrukat medel från statliga fonden Allmänna Arvsfonden.

Då bekräftade SvFF:s kommunikationschef Andreas Jansson att man hittat "tveksamma kostnader" på omkring 15-20 000 kronor som kan vara kopplade till privata ärenden. Han berättade också att man flyttat bort kostnaderna från Arvsfonden-projektet och själva täckt upp för summan.

ANNONS

Efter publiceringen valde förbundets styrelse att kalla till ett extrainsatt under fredagen.

- Det har framkommit saker som vi inte känner till, förklarade ledamoten Suzanne Hällström för Fotbollskanalen.

Under fredagen har Fotbollskanalen också kunnat berätta att kostnader på 850 000 kronor felaktigt bokförts på Arvsfonden-projektet. Det upptäckte SvFF i somras, efter det att bidragsfusket blev känt för ledningen, och korrigerade felen.

Generalsekreteraren Håkan Sjöstrand har inte velat polisanmäla saken. Hur han motiverat det? Så här sa han tidigare i veckan till Fotbollskanalen:

- I samband med att vi upptäckte det här så har det naturligtvis funnits med i vårt resonemang. Sedan har det funnits en hel del omständigheter runtomkring ärendet och vi har även haft vägledning av extern juridisk expertis. I det här fallet har vi sedan fått pengar tillbaka. En person har skiljts från sina uppdrag och utifrån det så har vi gjort den bedömningen.

ANNONS
Publicerad 2021-09-24 kl 14:08
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto