Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

SvFF-styrelsen blixtinkallas för krismöte: "Det är saker vi inte känt till"

FOTBOLLSKANALEN GRANSKAR

Efter Fotbollskanalens avslöjande rörande oklarheter kring pengar från statliga Arvsfonden så agerar fotbollförbundets styrelse.
Man kallar till möte under fredagen.
- Det har framkommit saker som vi inte känner till, säger ledamoten Suzanne Hällström till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Under onsdagen publicerade Fotbollskanalen en granskning kring härvan på Svenska Fotbollförbundet som visade att det finns en rad oklarheter rörande pengar från den statliga fonden Arvsfonden. Misstankar finns om att en tidigare avdelningschef ska ha belastat ett Arvsfonden-finansierat projekt med privata kostnader, vilket SvFF:s kommunikationschef Andreas Jansson bekräftat. De kostnaderna har i efterhand flyttats bort från projektet och täckts av förbundet.

Avslöjandet har fått Svenska Fotbollförbundet att agera och man har kallat till möte fredag.

- Vi ska ha ett kort avstämningsmöte och där vi ska ta upp det här. Det har varit saker som vi inte känt till, säger Suzanne Hällström som till vardags är klubbchef i Degerfors.

ANNONS

Sedan tidigare har SVT kunnat berätta om en avdelningschef som betalat ut 560 000 kronor till föreningar som hen hade koppling till. Först kommunicerade dock SvFF att det rörde sig om 400 000 kronor.

Vad vet du om ärendet?
- Vi har fått en del information och det var också därför vi tog beslut om en extern utredning. Sedan är det inget jag fått info om förrän det började skrivas om det här, säger Hällström.

Ska ni fatta beslut om polisanmälan?
- Det törs jag inte svara på. Vi får höra vad som kommit fram.

Förbundets egen utredning ska först vara klar i december och Suzanne Hällström upplever att det är lång tid att vänta. Något som kan väcka frågan om polisanmälan.

- Vi behöver veta om det är felaktigheter gjorts med avsikt innan vi tar beslut kring hur vi gör, säger Hällström.

Om någon i Degerfors betalat ut 560 000 kronor till sig själv och sedan blivit påkommen och betalat tillbaka. Hade du polisanmält?

ANNONS
- Jag hade tagit ett ordentligt tag och tagit reda på vad som legat bakom, men med vår lilla ekonomi hade jag nog polisanmält.


Även styrelseledamoten Annika Grälls bekräftar att mötet ska äga rum.

- Vi vill ha ytterligare information i frågan och det är därför vi har kallat till det här extra styrelsemötet, säger Grälls.

Vad kommer ni prata om? Är det tal om polisanmälan, exempelvis?
- Det är mycket möjligt att den frågan kommer upp. Vi får se hur diskussionen blir. Vi vill ha ytterligare information i frågor om hur det här har hanterats.

Kände ni (i styrelsen) till misstankarna om att medel från Arvsfonden missbrukats?
- Vi får diskutera de här frågorna och återkommer efter mötet, svarar Grälls.

Generalsekreteraren Håkan Sjöstrand har bekräftat för Fotbollskanalen att han till en början uppgav den felaktiga summan rörande bidragsfusket för styrelsen. Men han hävdar att han därefter informerat om det rätta beloppet - och enligt honom själv har han även berättat för styrelsen om de felbokningar som man hittat kopplade till Arvsfonden-projektet.

ANNONS
Publicerad 2021-09-23 kl 15:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto