Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Jakobsson om stenhårda konkurrensen: "Man tycker alltid att det är den tuffaste"

Sverige (dam)

CHESTER. Flera offensiva stjärnspelare gör upp om startplatser i Blågult. 
Sofia Jakobsson är en av alla spelare som hoppas få starta mot Nederländerna.
- Man tycker alltid att det är den tuffaste (konkurrensen) när man går in i ett mästerskap, säger landslagsforwarden. 

2:57
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Sofia Jakobsson i spelaren ovan.

Svenska landslaget är i sommar en av favoriterna till att vinna EM i England och ställs på lördag mot Nederländerna på Bramall Lane i gruppspelspremiären. Inför första matchen har förbundskaptenen Peter Gerhardsson troligen huvudbry kring vilka offensiva spelare som ska få chansen att starta, då det råder hård konkurrens om anfallsplatserna i landslaget.

- Det här är det absolut bästa som vi haft, sa Gerhardsson om den offensiva konkurrensen efter genrepet mot Brasilien på Friends Arena.

Sofia Jakobsson, som gjort tredje flest minuter av alla spelare under Gerhardssons ledning, är en av alla offensiva stjärnor som är en del av den tuffa konkurrensen.

ANNONS

- Den (konkurrensen) är fantastisk och väldigt, väldigt bra och positiv för ett landslag, som förmodligen ska gå väldigt långt i den här turneringen. Jag ser det som en väldigt positiv grej med att ha bra konkurrens, säger Jakobsson. 

Mot Brasilien spelade Jakobsson från start och lämnade planen mållös, medan ersättaren Johanna Rytting Kaneryd hoppade in och nätade. Jakobsson känner av konkurrensen med Häcken-spelaren, som gör sitt första mästerskap. 

- Det är klart att det är konkurrens och vem det än är, så är det en konkurrenssituation. Det var ett otroligt fint mål av Johanna, och vi behöver bra spelare i bra form. 

Är det här den tuffaste konkurrensen du varit med om?
- Det är svårt att säga, man tycker alltid att det är den tuffaste (konkurrensen) när man går in i ett mästerskap, men vi har många spelare i bra form, vilket är otroligt positivt. 

ANNONS

Tänker man mycket på träningar att man vill visa framfötterna med tanke på konkurrensen?
- Det vill man alltid göra. Om man ska bli en väldigt duktig fotbollsspelare måste man prestera på träningar och visa att man vill spela. Alla som är med här är fantastiska spelare och vill hela tiden visa att de ska spela. Det är därför vi också är ett väldigt  bra landslag. 

Publicerad 2022-07-05 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto