Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nildén om konkurrensen - och Brasilien-missen: "Lite surt - men nya tag"

Sverige (dam)

CHESTER. Amanda Nildén fick inte speltid i genrepet.
Nu siktar hon i stället på att utmana Jonna Andersson under EM.
- Det är svårt, säger Juventus-vänsterbacken. 

2:37
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Amanda Nildén i spelaren ovan.

Svenska mästerskapsdebutanten Amanda Nildén, 23, har inte varit med i landslaget särskilt länge, men fick ändå en plats i Peter Gerhardssons EM-trupp. Juventus-backen konkurrerar med Hammarby-förvärvet Jonna Andersson om platsen som vänsterback, och fick inte några minuter på planen i 3-1-segern mot Brasilien i genrepet.

Nildén menar att det var lite surt att det inte blev någon speltid på Friends Arena.

- Det är klart. Man vill alltid spela, men sedan är det från match till match och man byter kanske inte backar så ofta. Man hade velat vara på planen, då man är en vinnarskalle och alltid vill vara med och hjälpa laget till att vinna, så det var lite surt, men det är nya tag nästa match, säger vänsterbacken.  

ANNONS

Hur ser du på dina möjligheter att utmana Andersson och få speltid?
- Det är svårt, då hon är riktigt duktig, rutinerad och har varit med i många år. Jag lär mig mycket av henne och kommer chansen ska jag försöka ta den, men jag lär mig mycket av henne och det är kul att ha en så bra spelare att konkurrera med. 

Nildén menar även generellt sett att det är speciellt att vara mästerskapsdebutant. 

- Det känns jättestort och kul att ha det här framför mig, vilket jag drömt om sedan jag började spela fotboll. Det är jättekul och lärorikt att vara här, säger hon och fortsätter:

- Jag försöker se mig själv som en som konkurrerar som alla andra, men det är klart att jag är ny och försöker lära mig också av folk som varit med tidigare och spelat många mästerskap. Jag försöker komma in i det så fort som möjligt. 

ANNONS
Publicerad 2022-07-06 kl 15:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto