Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS
18:48

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Sveriges presskonferens inför matchen i spelaren ovan.

"Seb" - från osäker på sin plats till startspelare: "Ville ta mig tillbaka"

MILANO. För åtta månader sedan visste inte Sebastian Larsson om han var önskvärd av Janne Andersson.
Men nu är han startspelare och viktig.
- Det var en stor grej för mig att försöka ta mig tillbaka till landslaget, säger han.

Sebastian Larsson var den spelaren som spelade mest under Erik Hamréns tid som förbundskapten. Då fick han oftast spela till höger på mittfältet eller som högerback. Nu är han central mittfältare och är kanske mer uppskattad än någonsin – men när Janne Andersson tog över landslaget visste Larsson inte om han ens skulle få vara med i truppen.

- Det var en stor grej för mig att försöka ta mig tillbaka till landslaget. Från min sida var jag helt inställd på att komma tillbaka. Trodde jag att jag skulle komma tillbaka? Ja. Visste jag att jag skulle komma tillbaka? Nej absolut inte, säger Sebastian Larsson.

ANNONS

- När jag var hel och fräsch och hade spelat i några månader i klubblaget så var det väl i mars som jag första gången var aktuell, men då kunde jag inte riktigt veta hur det såg ut i Jannes huvud. Så det var inte hundra, men min bild har hela tiden varit att komma tillbaka.

Albin Ekdal är den som har varit mest given på Janne Anderssons centrala mittfält och bredvid slogs till en början Oscar Hiljemark och Alexander Fransson om den andra platsen. Därefter fick Jakob Johansson chansen borta mot Frankrike, gjorde en imponerande insats vilket gjorde att han la beslag på platsen bredvid Ekdal.

Men när Albin Ekdal var skadad i 4-0-segern mot Vitryssland i september fick Sebastian Larsson plötsligt chansen tillsammans med Jakob Johansson. Den chansen tog han.

Larsson stod för fina insatser även i 8-0-segern mot Luxemburg och i förlusten mot Holland vilket gjorde att det var Jakob Johansson som bänkades när Ekdal var tillbaka i den första playoff-matchen mot Italien.

- Landslaget är otroligt roligt och jag har aldrig tänkt tanken att kliva åt sidan. Just nu är det kul att vara med, säger Larsson.

ANNONS

Varför tror du att du får mer beröm av media och fans nu än tidigare?
- Jag vet inte. Det är väl för att vi har haft lyckosamma resultat. Det går väl hand i hand. Jag har varit med så länge att jag har varit med om både och. Det får man bara acceptera och respektera, säger han.

Kan det ha något med position att göra – du har länge velat spela centralt och nu får du göra det?
- Ja just för tillfället känner jag att det är en position där jag vill spela och där jag trivs allra bäst. Det är klart att man ändras som fotbollsspelare och fotbollen ändras. Nu är det på den positionen där jag känner att jag får ut mest av mitt spel.

- I och med att jag inte har spelat där under hela karriären så känner jag att det finns mer att ta av, att jag kan bli bättre och det är en rätt skön känsla att ha när man är 32 år och känner att jag fortfarande kan bli bättre och prestera bättre på den positionen.

I den första matchen mot Italien tvingades Albin Ekdal utgå med en skada vilket kan göra att Sebastian Larsson får spela tillsammans med Jakob Johansson på San Siro.

ANNONS

- Det är klart att alla spelare i truppen har olika egenskaper och det är klart att det finns vissa skillnader på Jakob och Albin. Men i det stora hela har jag känt mig väldigt trygg i matcherna jag har spelat med båda. Jag tror att mycket ligger i att vi är ganska klara över vad vi behöver göra. Klart att man inte alltid gör det rätt eller bra men jag tror att vi går in i matcherna med en väldigt tydlig idé med vad som räknas och vad Janne och Peter (Wettergren, assisterande förbundskapten) vill, oavsett om det är Albin, Jakob eller jag, säger Larsson.

Hur stort skulle ett VM vara för dig?
- Det skulle vara helt fantastiskt. Jag har inte varit med om något VM ännu. Jag har varit med om mycket i landslaget under en lång period. EM har jag spelat ett antal men inte ett VM. Det vore otroligt stort.

Publicerad 2017-11-13 kl 16:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto