Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: On Tour: Lundh sågar Italiens klagomål: "Patetiskt och barnsligt"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Italien hade klagomål på domaren efter förlusten mot Sverige.
Och inför returen har förbundsordföranden ringt upp Fifa-presidenten om domarna.
- Det är barnsligt av Italien och jag hoppas att det slår tillbaka mot dem, säger Olof Lundh i On Tour.

Fotbollskanalen on Tour rapporterar från Milano inför måndagskvällens playoff-rysare mellan Italien och Sverige. Och efter en svensk 1-0-seger på Friends Arena osar det negativitet om italienarna.

- Det finns en oro i Italien. Man följer en del italienska journalister som skriver; 'tänk, det kan vara åtta år nu mellan två mästerskap'. Man tror liksom inte riktigt på det. Och vi var ju på presskonferensen i går där man tjatade om det här med fansen som kan vända sig emot. Det är mycket ångest i Italien och det är väl inte så mycket ångest i Sverige som fortfarande vilar i känslan att man har allt att vinna, säger Olof Lundh.

Andréas Sundberg fyller i om Italien:

- Det är många som är otroligt negativa, det är som natt och dag mellan landslagen. Positivt i Sverige och otroligt negativt i Italien. De flesta tror inte att Italien kommer att fixa det.

Italien var efter den första matchen kritiskt till domarinsatsen. Och inför returmötet kom det på Sveriges presskonferens fram att Italiens förbundsordförande Carlo Tavecchio, enligt Gazetta dello Sport, ringt upp Fifa-presidenten Gianni Infantino och klagat över att Ola Toivonen inte blev utvisad och betonade vikten av en bra domare i returen.

- Jag tycker att det är patetiskt att de har vänt sig till Fifa och klagat på domaren. Det är barnsligt av Italien och jag hoppas att det slår tillbaka mot dem, att spanjoren som dömer går hårt åt italienarna, säger Olof Lundh.

Publicerad 2017-11-13 kl 12:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons