Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Sverige hoppas domaren klarar av trycket: "Han får inte falla för lätt"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Sveriges presskonferens inför matchen i spelaren ovan.

MILANO. San Siro kommer att koka med ungefär 80 000 hemmafans.
Men Sverige är inte oroliga för om domaren ska klara av trycket.
- Jag hoppas och tror att en domare som ska döma på den här nivån klarar av att hantera den här typen av matcher, säger Janne Andersson.

Det var många tuffa och hetsiga dueller i den första playoff-matchen och det är ingen vågad gissning att det kan bli likadant i måndagens retur med tanke på att det avgörs vem som tar VM-platsen.

Spanske Antonio Mateu Lahoz har fått förtroendet att döma matchen. Han håller till i den spanskaligan och är mest känd för att låta spelet flyta på och helst inte blåsa av. Han har fått en del kritik för att vara för vänlig med spelarna.

Det svenska landslaget tror att Lahoz kommer att klara av trycket från ungefär 80 000 personer på San Siro.

- Domaren ska nog inte vara något problem, han är så erfaren och har säkert gjort stora matcher förut så det är nog mer hur vi hanterar det och hur bra vi kommer att vara. Vilket mod vi kommer att ha, säger Ola Toivonen.

Sebastian Larsson håller med:

- Det är klart att det kommer att bli tryck. Så är det ju. Alla vill ju vända det till sin fördel. Men domarna som dömer på den här nivån måste klara av att stå pall.

Janne Andersson har läst på lite om Lahoz och hoppas och tror att han kommer att klara av trycket på San Siro.

- Jag har ingen riktig koll på honom även om jag har hört en del. Jag hoppas och tror att en domare som ska döma på den här nivån klarar av att hantera den här typen av matcher och det måste ju vara ingången. Så jag hoppas och tror att han klarar det. Sedan blir det ju en tuff match, inte minst för en domare, att hantera, säger Andersson.

Vad har du hört om domaren?
- Niklas Bodell (landslagets presschef) skickade en länk om lite information om honom. Han är Mourinhos favorit i La Liga. Det vet jag nu. Sådant där är ju jätteviktigt att veta, haha.

Marcus Berg tror att de italienska spelarna kommer att försöka påverka domaren för att få honom på sin sida:

- Det hör väl till deras natur. Det är ganska normalt. Det gäller att ha en domare som inte faller för lätt för det, säger han.

Publicerad 2017-11-13 kl 14:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons