Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Sverige förbereder sig för straffar: "Vet vilka som är bra skyttar"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Sveriges presskonferens inför matchen i spelaren ovan.

MILANO. Sverige förbereder sig för dramatik.
Straffar kan avgöra vem som tar VM-platsen.
- Jag har ett ganska bra grepp på vilka som är bra straffskyttar, säger Janne Andersson.

Inför playoff-matchen på San Siro leder Sverige med 1-0. Räkna med ett rejält tryck inne på arenan där ungefär 80 000 kommer att vara på plats. Det kan bli en rejäl dramatik då matchen om vem som tar VM-platsen kan avgöras efter straffar.

- Blir det förlängning får man ju ta det. Skulle det bli straffar så har vi nästan under varje samling någon gång slagit straffar. När det har blivit oavgjort i spelet på träningarna så har vi slagit straffar, och vi slog lite straffar på den stängda träningen i torsdags, säger Janne Andersson.

- Så jag har ett ganska bra grepp på vilka som är bra straffskyttar. Plus att vi har flera som slår straffar i sina klubblag. Så jag har ganska bra koll. 

Emil Forsberg var landslagets straffskytt fram till han missade mot Bulgarien. Mot Vitryssland fick Andreas Granqvist förtroendet från elva meter – och gjorde mål. Efteråt förklarade ”Granen” att det egentligen var Jimmy Durmaz som skulle ha tagit den men att han var utbytt.

Granqvist gjorde även mål på straff mot Luxemburg.

Så om matchen mot Italien går till straffar lär Granqvist vara en av skyttarna och Durmaz en annan om han är på planen (satt på läktaren i den första playoff-matchen).

Publicerad 2017-11-13 kl 17:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons