Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Spelarna i "nödlandslaget" helt instängda - får mat på rummet: "Självklart att tacka ja"

Sverige (herr)

GÖTEBORG. Spelarna i Sveriges "reservbubbla" inför EM lever ett speciellt liv just nu.
Men Isaac Kiese Thelin tvekade inte över att tacka ja.
- Hehe. En liten chans (till EM-spel) är en chans, säger forwarden till Fotbollskanalen.

0:57
Nästa

Avbryt
Försök igen

Efter att Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg testat positivt för covid-19 inför EM-premiären mot Spanien på måndag beslutade sig svenska landslaget för att kalla in sex spelare i en "reservbubbla" vid sidan om den vanliga EM-truppen. De spelarna lever helt isolerade på hotellet och träffar bara varandra när det är dags för träning.

Inte ens när det är dags för mat får de kliva ut ur sitt hotellrum.

Men alla sex spelare tackade direkt ja till uppdraget, trots att det är osäkert om de kommer kallas in i den riktiga EM-truppen. Förbundskaptenen Janne Andersson har till midnatt natten till måndag på sig att bestämma om någon från "reservbubblan" ska ta klivet in i EM-truppen.

ANNONS

- Roligt att vara här. Det var ingen tvekan när Janne ringde. Klart man vill vara med och hjälpa till, säger forwarden Isaac Kiese Thelin.

Var höll du hus när Janne ringde?
- Jag var i Frankrike med familjen, så jag fick packa väskorna snabbt och ta tre flyg hit.

Kiese Thelin hade tidigare fått besked av Andersson att han skulle vara redo för att bli inkallad till EM-truppen. Att han var en reserv, helt enkelt.

Han säger sig inte ha känt någon besvikelse när hans namn inte fanns med i EM-truppen vid presentationen i maj.

- I och med att jag inte var med (på samlingarna) innan så var det ingen besvikelse så. Det hade varit en bonus om jag fått vara med men nu är jag glad över att vara här nu och så får vi se vad som händer de kommande dagarna.

Det är ju ändå en ganska liten chans att du får kliva in i EM-truppen, varför tackade du ändå ja direkt?

ANNONS
- Hehe, en liten chans är en chans. Det hade varit dumt att tacka nej och sen se att chansen dyker upp. Då hade jag fått sitta hemma och känna mig dum. Det är självklart att man ställer upp. Man gör ju det för landet också.

- När man har chansen att kanske få uppfylla en pojkdröm, då säger man ja. Det är ett EM. Jag var med under VM och det var fantastiskt. Det var självklart att tacka ja.

Om livet i bubblan på Hisingen säger Kiese Thelin:

- Det blir lite speciellt. Vi får mat uppskickat på rummet och så. Men det gäller bara några dagar, så det är inga problem.

Vad gör du på rummet?
- Jag ringer familjen, kollar på datorn, läser. Standardsaker. Inget speciellt. Försöker få tiden att gå. 

Hur är det att sitta och hoppas på att man får chansen men ändå inte, eftersom det innebär att någon blivit sjuk eller skadad?

ANNONS
- Det är en speciell situation, för man hoppas ju inte på olycka för någon. Jag går in här och tänker att jag ska träna i några dagar och njuta av det. Om det blir något annat är det en stor bonus, säger Kiese Thelin.

Publicerad 2021-06-12 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto