Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Axén på utgående kontrakt - osäker på framtiden: "Det jag gör är idiotiskt"

Alexander Axéns kontrakt med Örebro går ut efter säsongen.
Än är det ovisst om han kommer stanna.
- Vad jag vill är helt ointressant, säger han till Fotbollskanalen.

Stannar Alexander Axén i Örebro? När Fotbollskanalen träffade honom på allsvenskans upptaktsträff nyligen kunde han själv inte ge något svar. Avtalet med ÖSK går ut efter säsongen.

ANNONS

- Det går inte att säga något. Jag får ta en dag i taget som det så fint heter. Det går fort i den här branschen. Där är vi nu, säger Axén.

Vad vill du?
- Vad jag vill är helt ointressant, det påverkar ingenting. Jag får göra så gott jag kan varje dag. 

Har du en långsiktig tanke med Örebro?
- Man kan ju inte ha det, för man lever efter kontraktet. Skulle det bli en förlängning så har jag det så klart. Men om det inte blir det så har jag inte det. Vi får vänta och se.

Klubbens ledning har under vintern genomfört en stor utvärdering av nuläget och vad som kommer att behövas på tränarpositionen framöver. Den processen hoppades vd:n Simon Åström ha klar innan den allsvenska premiären i helgen när Fotbollskanalen pratade med honom för lite mer än vecka sedan.

Axén säger att han vill ha sin framtid klar så fort som möjligt, "om det blir ett bra beslut".

ANNONS

- Det finns alltid plus och minus med det där, man kan resonera fram och tillbaka, och vända och vrida på det. De (ledningen) får komma fram till någonting först och så tar vi det därifrån. 

Vad tror du om ÖSK på lång sikt?
- Simon Åström har något riktigt stort på gång. Man märker att vi har ett mycket mer öppet klimat nu, det känns mer och mer som att staden står bakom oss med ett genuint hjärta och inte bara för att de måste. Det känns som att vi går framåt hela tiden.  

Simon säger att ledningen är "supernöjda" med ditt och ledarstabens arbete.
- Kul, det känns bra. Han gör det väldigt bra och det gör jobbet väldigt intressant.

Axén har tidigare pratat om att det kan vara svårt att vara ÖSK:s tränare när han själv är från Örebro.

- Det är ju idiotiskt, och då tänker jag inte för min egen del. För jag får ju skäll oavsett vilket lag jag tränar. Det är mer familjen som kanske tycker det är jobbigt, trycket som är på dem utifrån. Men man kan aldrig bli profet i sin egen stad. 

ANNONS

- Det kan vara så att min yngsta dotter kommer hem från skolan och säger: ”Pappa, de i trean säger att du är värdelös”. Då får man försöka förklara: ”Vi har förlorat några matcher nu”. Hon tänker ju inte på det sättet och ser ju mig som pappa. Att vi förlorar tycker ju hon är tråkigt men det är inte hela världen. Folk kan vara på min fru och säga: ”Nu står det såhär i tidningen, vad tycker du och vad tycker han?”. Det är klart blir på ett annat sätt än om jag jobbat i en annan stad. 

Hur mycket väger det där in för dig?
- Jag hade ju inte tagit det här jobbet om det hade vägt in jättemycket, för jag visste om att det skulle bli såhär. Det finns inte jättemånga jobb och skulle det vara jobbigt så skulle jag inte tagit det.

Men likväl som det finns baksidor med att leda ÖSK som örebroare finns det fördelar och aspekter som gör Axén stolt.

ANNONS

- Jag funderade på det för en tid sedan, det är ju en rätt obehaglig känsla det där att jag är uppvuxen i den här staden, att jag har levt med ÖSK, min moderklubb, och att jag har gått på alla hemmamatcher. Jag tänker på hur mycket glädje och sorg det här har gett under alla år till alla man känner och så är det helt plötsligt jag som står längst fram. Man glömmer bort det ibland och det är väl tur det, så man inte får för mycket känslor. För det vore jobbigt. Det är klart att det är otroligt stort att jag och Axel Kjäll, som också är från Örebro, är tränare i klubben med tanke på att det kanske finns en eller två personer på de sista 36 åren som varit från Örebro och som tränat ÖSK. På det sättet är jag otroligt stolt.

Publicerad 2017-03-29 kl 14:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto