Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kritiken från ex-spelare: ”United som främlingar för varandra”

Headlines Blogg

ENGLAND

englandMetro inleder De-omformulerade-uttryckens morgon. ”Red and buried” (av ”Död och begraven”) tar Man Uniteds tröja för att sätter färg på sportettan efter gårdagens Champions League-fiaskot (1-2 mot Sevilla).

Daily Mirror använde samma uttryck men skruvar till det ytterligare. ”Yed and buried” markerar också att det var Sevillas Ben Yedder som med sina två mål tog fram spaden och placerade United under jord.

Daily Express tycker också Ben Yedder och Uniteds röda färg är rätt ingredienser, men kokar i stället ihop ”Better Yed than Red” (av ”Hellre död än röd”).

Daily Telegraph använder ”Red faces”, som i att rodna av skam och förstås som i Uniteds färg. Tidningen bryter sedan av med lite andra uppgifter. Här finns ”Exklusivt: Mark Hughes den ledande kandidaten att ersätta Mauricio Pellegrini i Southampton”. En märkligt tam rubrik med tanke på att texten inleds med raden ”Southampton hoppas under onsdagen presentera Mark Hughes som sin nya tränare”.

Annons

BT Sport-mikrofonen fångar upp citat från Romelu Lukaku, som kan tolkas som viss kritik mot lagkamraterna i United. ”En del saker fungerade inte, en del spelare gömde sig”, sa Lukaku (tillägg kl 09: han förklarade sig på Instagram). Han anammade sedan ett ”vi”-perspektiv. ”Vi förväntade mer av oss själva, vi visade inte den kvalitet vi har”, sa Lukaku, ”Vi förtjänade inte att gå vidare, vi var inte bra nog”. Ex-Man Unitedspelaren Rio Ferdinand, nu expert på tv-kanalen, var bedrövad av Uniteds insats. ”De såg ut som ett lag som kastats ihop, som om alla var främmande för varandra”, sa Ferdinand. Ex-lagkamraten Paul Scholes var också i studion och påtagligt frustrerad. ”De fortsätter spendera pengar, mycket pengar, och ändå får man hela tiden höra att det fattas tre-fyra spelare”.

Manchester Evening News må vara en lokaltidning men har inga silkesvantarna på när spelarbetygen delas ut till United. Ingen hemmaspelare får högre än fem av tio. En spelare får bara tre: Alexis Sánchez.

Annons

The Sun har chilenaren på sin förstasida till rubriken ”Sevilla beating” (av ”severe beating”, ung ”rejält med stryk”). Men det är till en annan spelare och en annan klubb som ”exklusiv”-stämpeln plockas fram. ”Exklusivt: Ingen Son på två år”. Martin Lipton tar på sig äran för uppgiften om Tottenhamstjärnan Heung-Ming Son. Men exakt detta ämne lyfte en journalist i Asian Times för ett par dagar sedan (och Fotbollskanalen skrev om det i januari). Alla sydkoreaner måste göra lumpen i 21 månader innan de fyllt 28 år. Det fyller Son nästa sommar. Inga undantag är aktuella – om inte exceptionella sportsliga framgångar nås med landslaget. Son har med andra ord en morot mot Sverige, som Sydkorea är lottad mot i VM. Men bästa chansen för Tottenham att slippa se sin stjärna försvinna för lumpen kan vara en triumf för Sydkorea i Asiatiska spelen i augusti.

Annons

The Times får avsluta Englandssvepet med en potentiellt god nyhet för Man United, ”Fred väntas flytta till United sedan Citys intresse dämpats för Sjachtar-mittfältaren”. City väntas nu, enligt The Times, vända sitt intresse till Dortmunds Julian Weigl.

Läs även Peter Hyllmans Englandsblogg, ”Chelsea måste göra sig själva rättvisa mot Barça”.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport harklar sig, plockar fram mikrofonen och utbrister i ett ”Dzegoool!”. Det var Edin Dezko som skickade Roma till kvartsfinal i Champions League (1-0 mot Sjachtar). Bosniern får också det högsta spelarbetyget, åtta av tio. Det betyget får också Ben Yedder i Sevillas segermatch mot Man United, där Marcus Rashford får lägst, en femma. Tidningen ger också betyg i United-Sevilla-matchen. Gazzettan konstaterar också stolt att två italienska lag är med bland de åtta kvarvarande (även Juventus). ”Så många har inte varit med på elva år”, som en krönika stolt slår fast. Det spelas också annat än Champions League-fotboll i dag. ”Juves försök att sticka” följs av ”Om de slår Atalanta så är Napoli fyra poäng efter”.

Annons

Corriere dello Sport ger Romas segerskytt som glans. ”Guld-Dzeko”. Det finns också ett italienskt perspektiv på matchen på Old Trafford. ”Vilken Montella – Mou får stanna hemma”. Inne i tidningen nämns i förbigående att det blir ett svensk inslag på en annan engelsk arena. Jonas Eriksson kommer att döma Arsenal-Milan på Emirates i morgon.

Tuttosport menar att ”Max sätter ribban på 101”. Det är antalet poäng Juventustränaren tror det kan krävas för att vinna ligatiteln. På förstasidan finns också ”Donnarumma ska finansiera köpa av stor spelare: Depay prioriterad”. En försäljning av Milanmålvakten väntas inbringa 40 till 70 miljoner euro.

Läs även Erik Hadzics Italienblogg, ”Segern kan ha räddat Romas säsong”

 

SPANIEN

spanienEstadio Deportivo hade i går ”Låt ingen ta dina drömmar ifrån dig” som pepp till sitt lokala gäng Sevilla. Efter gårdagens stora triumf på Old Trafford (2-1 mot Man United) lyder budskapet, ”Fortsätt att drömma”. Tidningen skriver att Sevilla ”skrev historia” och påpekar att klubben ”efter 60 år nått en plats bland de åtta bästa”.

Annons

AS dejtar också John Blund. ”Ett drömmarnas Sevilla”, skriver tidningen om.

Cadena Ser visa att inget går upp mot lokal rivalitet. Sevillaspelarna firade i omklädningsrummet triumfen mot Manchester United med – en hånfull sång om Real Betis. ”Ingen vet vem Betis är, för de är förlorare, de går upp och ner, upp och ner, som en hiss”, syns spelarna glatt sjunga på klippet.

Marca presenterar en pampig förstasida. På bild matchhjälten Ben Yedder i ett segerskutt. Under honom är ”Big Ben” staplat i feta bokstäver. Med lite fantasi kan helheten tyckas forma den världskända engelska tornet. Om Man United skriver tidningen ganska träffande, ”Mycket muskler och lite fotboll”. I en annan rubrik menar Marca att ”Neymar formar Real Madrids sommar”. Tidningen skriver att ”Han är det stora målet men det finns alternativ om han inte lämnar”.

Annons

Sport sammanför lag och fans i ett ”Heja Barça” inför kvällens avgörande mot Chelsea på Camp Nou. Tidningen poängterar att tidigare skadade Andrès Iniesta är tillbaka och aktuell för spel.

Mundo Deportivo ser Barça ta ett ”Hopp till kvartsfinal”, med bild på Messi i en luftduell med Chelseaspelare i förra mötet. Men MD avfärdar inte gästerna, utan beskriver Chelsea som ”ett lag som inte ger upp”. Tidningen menar också att det här är ”årets första ’final’ på Camp Nou”. MD ger också plats åt Sevillas triumf, bland annat med citat från segerskytten Ben Yedder. ”Det är mitt livs lyckligaste dag”, säger han till BeIN SPORT.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe menar att ”Verratti måste växa till sig”. Tidningen har inte minst det röda kortet mot Real Madrid i tankarna, och lägger till att ”Vid 25-års ålder visar italienaren på nytt upp att han har svårt att kontrollera sig själv som krävs för bli en av de allra bäst. Frågan om hans framtid i PSG ställs på nytt”. L’Equipe utesluter inte en flytt, men är svävande i svaret. Verrattis agent Mino Raiola ska i vinter ha varit i kontakt med Barcelona, som ville köpa honom i somras. Men på frågan om intresse svarade en högt uppsatt person i Barças klubbledning, ”Inte längre”. De var övertygade om att PSG inte skulle sälja honom till dem. Dessutom har den spanska storklubben sedan dess gjort klart med Arthur. Tidningen var också med i Brasilien när Neymars pappa, Neymar Sr, i alla fall kastade ur sig ett par ord om sonen. ”Neymar har en framtid i PSG. Och han har också en nutid”, var det korta svaret från Neymar Sr. L’Equipe tolkar det som att det var ”ett sätt att stänga dörren för en flytt”.

Annons

Le Parisien har citatet från Neymar Sr som rubrik, och följer upp ämnet med uppgifter kring besöket i Brasilien från PSG:s president Nasser al-Khelaifi och sportchef Antero Henrique. Neymar Sr, al-Khelaifi och Henrique åt enligt Le Parisien middag på en tjusig restaurang i Rio de Janiero. Det var där de formulerade ”framtids”-uttalandet om Neymar. ”Det är heller inte orimligt att tro att framtida tränare också diskuterades, med vetskap om att brasilianarna lagt fram Luis Enrique som förslag”, skriver Le Parisien.

 

TYSKLAND

tysklandMitteldeutsche Zeitung uppmärksammar en intervju med Jean-Kévin Augustin, nu i RB Leipzig men tidigare i PSG. Anfallaren hyllar särskilt en spelare i sin gamla klubb. ”Zlatan gav mig massor med råd och gjorde det klart för mig att jag måste jobba hårt”, säger Augustin, som beskriver svensken som ”en toppenkille med stark personlighet”.

Annons

WAZ upplyser om att Alexander Isak & Co snart får en ny träningskompis. ”Sprintstjärnan Usain Bolt är planlagd att träna med Dortmund i mars”.

Sport Bild uppger att Bolts träningsbesök i Dortmund väntas vara någon gång under landslagsuppehållet 19-29 mars. Annars lockar tidningen i dag med ”Detta gäller för Tuchel” i Bayern München. Som redan tidigare påpekats åtskilliga gånger är klubbledningen överens om ex-Dortmundtränaren Thomas Tuchel som ersättare till Jupp Heynckes. Men det finns fortfarande ett undantag, klubbpresident Uli Hoeness. Han ska internt ha sagt sig vara ”inte emot Tuchel, men för Heynckes”. Men Sport Bild konstaterar också att Bayern förstått att Heynckes inte kommer att kunna övertalas om en fortsättning. Kontakt med Tuchel har funnits sedan september, men konkreta diskussioner närmar sig.

Annons

 

Publicerad 2018-03-14 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto