Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Olsens Roma i kris, laget isoleras

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött, scrolla ned.

ENGLAND

1.jpgDaily Telegraph snurrar runt i luften med en formstark gabones och konstaterar att ”Aubameyang lyfter Arsenal” (2-0 mot Everton). Tidningen påpekar att ”Anfallaren säkrade femte raka segern och tänder hoppet om en titelutmaning i Premier League”. Easy now. En annan rubrik är ”Pogbas varning: Anfallaren säger att United behöver släppa loss”. Lagkaptenen sa bland annat att ”Jag är inte tränare…men självklart borde det finnas utrymme för ett annat spel, men jag kan inte styra det för jag är en spelare. Det är mitt sätt att tänka”, menar Pogba, och tittar tillbaka på förlorade poäng i helgen. ”Vi spelar hemma och vi borde spela mycket bättre mot Wolves. När vi spelar på hemmaplan borde vi attackera, attackera, attackera”.

ANNONS

The Sun har inga som helst planer på att låta det stanna vid filosofiska tankar från Pogba. I stället blir det till ett ”PogbARGH”, en frustrarad ”pik mot Mourinho”.

Daily Mirror är enig. Under ”PogBORE”, påpekar tidningen att fransmannen ”ifrågasätter Mourinhos taktik”, att han ”anklagar Mourinho för att hålla tillbaka United med sin negativa taktik”. Från en annan del av fotbollsvärlden uppger Mirror att ”Zidane har hållit preliminära samtal med David Beckham” om tränarjobbet i Inter Miami. Den nystartade klubben inleder MLS-spel 2020.

Daily Star ser det också som ”Pogbas nya pik till José”. Rubriken tar upp nästan hela sportettan. Däremot tycks ett lugn ha (i alla fall temporärt) spridit sig längre ned i Mourinhos bygge: i försvaret. ”Exklusivt: Old Trafford-stjärna får nytt avtal, Mourinho är ett stort fan”. Det handlar inte om Lindelöf men väl om hans mittbackspartner Chris Smalling. 28-åringen har ett knappt år kvar på det nuvarande kontraktet.

ANNONS

Daily Mail väljer att lyfta gårdagens mållösa Londonderby (West Ham-Chelsea 0-0). Anledningen är ett uttalande från gästernas tränare Sarri. ”Vi är ett år efter”, som rubriken lyder. Chelseatränaren blickar mot stundande matcher mot högtflygande Liverpool. ”Ett lag som arbetat med samma tränare i tre-fyra år, de är ett steg framför oss just nu. Vi behöver arbeta för att sedan, kanske, vara på samma nivå som Liverpool om ett år”, säger Sarri.

 

ITALIEN

2.jpg La Gazzetta dello Sport räknar in ännu en vinst för de regerande (och med all sannolikhet) blivande mästarna. ”CR7 förlöser Juve” (2-0 mot Frosinone), är en fingervisning om att spänningen denna gång bestod i att det tog 81 minuter innan första målet kom, signerat Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro. Inte lika muntert i huvudstadens rödgula kvarter. ”Kris i Roma: Di Francescos lag kollapsar i Bologna, alla i ritiro”. Efter förlusten (0-2 mot Bologna) isolerar sig truppen på klassiskt italiensk manér. Spelarbussen åkte efter matchen direkt till träningsanläggningen Trigoria. Gazzettan påpekar att tränare Di Francesco är i farozonen. Förstaval anses var Antonio Conte, med Paulo Sousa, Laurent Blanc och Vincenzo Montella som alternativ. Från själva matchen får Robin Olsen 5,5/10 i betyg. ”Så långt borta Madrid känns. Efter uppvisningen var det tillbaka till otrygghet, och den osäkerhet som den sprider”, skriver GdS. Nu var inte Olsen enda svensk i matchen. Mattias Svanberg startade för Bologna och fick klart godkända 6,5/10. ”Kolossen på mitten höll rent på mittfältet och gav stöd till lagkompisarna. Det är svårt att förstå varför han byttes ut”, menar GdS. Genoa hade en tung dag (1-4 mot Lazio) och Oscar Hiljemark fick bara 5/10.

ANNONS

Corriere dello Sport ser det som att ”Cristiano Ronaldo kammat sig” (i en svag översättning) med fortsatt målskörd för honom själv och poängskörd för hans Juve. CdS beskriver det som att ”Juvelokomotivet tuffar på” och Allegri följer temat med ”Vi får inte sakta ned”. Larmrapporter kommer med ”Rom står i lågor”. Olsens insats i går sticker i denna storskaliga brand inte ut som exceptionellt dålig, men klart besvärande. ”Den tafatta målvakten från inledningen (av säsongen) är tillbaka”, suckar CdS, och ger honom 5/10. Svanberg hos Bologna får däremot 7/10. ”Bär på alla tecken att vara en intressant investering”, skriver CdS bland annat. Tränare Inzaghi prisar gärna svensken. ”En eloge till klubben som hittat en så bra kille. När jag bytte ut honom sa han tack, antagligen för att jag lät honom spela”.

ANNONS

Tuttosport njuter av ”Felfria” Juventus. Det är Turinlagets femte raka seger. Samtidigt uppmärksammar Tuttosport också att det andra Turinlaget hade det tyngre (1-3 mot Napoli). ”Detta är ett super-Napoli, och dess profet är Insigne”. Härnäst väntar Parma, sedan just Juventus.

 

SPANIEN

3Marca ställer Luca Modric framför ett prisskåp och tycker kroaten ska ”Ge plats”. För vadå? Jo. för priset som The Best. Han ses som favorit framför Salah och Cristiano inför kvällens prisutdelning. Portugisen kommer enligt Marca inte att närvara på galan i London, vilket tidigare var planerat. Men till skillnad från Uefas gala, som han hoppade av utan att i förväg uppge det, så har signalerna varit tydliga den här gången och av sportsliga skäl. Galan ligger inklämd mellan två av hans matcher med Juventus (möter Bologna på onsdag). Marca uppger vidare att ”Piqué väntade i tunneln på Gil Manzano: ’Historien talar för sig själv’”. Det är vad den irriterade Barcelonabacken ska ha sagt till domaren, sedan hans kollega Lenglet i första halvlek fick rött kort för en armbåge efter ett uppmärksammat VAR-beslut. Gil Manzano och Barça har en del kontroverser sedan tidigare. Gårdagens oavgjorda derby (2-2 mot Girona) lade en ny till listan.

ANNONS

AS påtalar att Real Madrids medlemmar gett klartecken till klubben att låna upp till 575 miljoner euro för att bygga om arenan, som till det yttre tar sig formen av en sardinburk. Real hoppas inleda ombyggnationen med början nästa sommar. Planerna får en mindre puff på förstasidan. Gironas derbypoäng dominerar. Fokus är tvåmålsskytten Stuani. Först i nedryckaren nämns utvisningen på Barça-backen Lenglet.

Mundo Deportivo, den Barcelonatrogna tidningen, har som väntat ett annat perspektiv. ”VAR bromsade Barça”, skriver tidningen i stora bokstäver, och lägger till att det röda kortet för Lenglet var ”orättvist”. Barças tränare Valverde var frågande, ”Det är den första utvisningen där den som råkade ut för förseelsen ber om ursäkt”. Artuto Vidal fyller i: ”Sådant här får inte hända i en match för det påverkar slutresultatet”, säger Vidal, ”VAR ska hjälpa, inte skada”. Sergio Busquets var också frustrerad: ”Det vore bra om VAR användes korrekt, med samma kriterier för alla”.

ANNONS

Sport går hårdare fram. ”BarVARiskt”, kallar tidningen beslutet i fet stil över förstasidan. En krönika av Lluís Mascaró är däremot anmärkningsvärt nykter, och fastnar inte vid något eventuell orättvisa eller konspirationsteori, utan konstaterar krasst att det saknades gnista i Barça, att mittfältet var för ojämnt utan Rakitic, att försvaret var för obalanserat.

 

FRANKRIKE

4.jpg L’Equipe toppar med ”Olympi K.O” sedan Lyon golvat Marseille i det ”olympiska” derbyt (4-2). En supervecka för hårt ansatta tränare Genesio, vars Lyon fick Man City på fall i onsdags. För Guingamp med Karl-Johan Johnsson fortsätter däremot kräftgången. Sjätte raka förlusten (1-3 mot Bordeaux), och den svenska landslagsmålvakten får nöja sig med 4/10 i betyg.

Le Parisien ger utrymme för ett PSG som efter den smärtsamma förlusten var tillbaka segerlunken i Ligue 1 (3-1 mot Rennes). Mest uppmärksammat var att Neymar gav sin tröja till en ung, tårfylld supporter på planen och att ifrågasatta nyförvärvet Choupo-Moting blev målskytt. På annan plats låter tidningen diskussionen vågor gå höga om vem som bör få priset som Årets tränare i Frankrike; världsmästarförbundskaptenen Didier Deschamps eller CL-vinnaren Zinedine Zidane.

ANNONS

 

TYSKLAND

5Leipziger Volkszeitung ger Emil Forsberg möjlighet att vara ett eko av sig själv. För ett par veckor sedan satte han RB Leipzigs matchavgörande straffen mot ukrainska Zorja Luhansk och hälsade att han var ”säker på att sätta straffen”. I går satte han RB Leipzigs poängräddande straff (1-1 mot Eintracht Frankfurt) och hälsade att han ”säker på att sätta straffen”. LVZ låter sig inte charmas. Forsberg får nöja sig med en trea på den sexgradiga skalan där ett är bäst.

Kicker sätter strålkastarljusen på Mario Götze. Det gör de flesta nuförtiden. Han har blivit en hackkyckling i den gula Dortmundtröjan. ”Det är inget jag kan dölja, den nuvarande situationen är ’en utmaning’”, medger Götze, som fått allt mindre speltid. Mot Hoffenheim i helgen var han till och med petad ur truppen. Lagkamraten Marco Reus vädjar, ”Vare sig vi vinner eller förlorar handlar allt för närvarande om Mario. Killen vill bara spela fotboll. Låt honom få göra det!”. Ingen svensk finns med i Kickers Omgångens elva.

ANNONS

Sky Sport låter ex-Dortmundspelaren Kevin Grosskreutz komma med en förslag till Götze. ”Kanske vore det bättre om han kunde flytta utomlands i vinter. Där kan han få lite lugn och ro, och en nystart på karriären”, menar han. Grosskreutz har även förslag på klubb. ”Klopp känner honom väl. Han skulle passa Liverpool bra”, säger han.

Bild plockar in två fotbollsrelaterade rubriker på förstasidan. En mindre om chockresultatet i tyska andraligan, ”HSV 0-5!”. En stor om ”Jogi kysser en ny kvinna!”. En paparazzi har hållit sig framme när förbundskaptenen sitter med en cigg i ena handen och en ny kärlek vid den andra.

ÖVRIGT

ESPN(USA) räknar in nya poäng för Zlatan Ibrahimovic. Ett mål (straff) och en assist blev det när LA Galalxy, hör och häpna, vann i natt (3-0 mot Seattle Sounders). Det är oklart hur mycket den sjuåriga flicka som sjöng den amerikanska nationalsången inspirerade Zlatan. Men svensken var helt klart imponerad (se tweet ovan samt leendet i slutet av klippet).

ANNONS

De Telegraaf (Nederländerna) ger de stora rubrikerna till PSV efter seger i tungviktsmötet (3-0 mot Ajax). Men även Kristoffer Peterson håller sig kvar i dem med sitt målsug för Heracles (sju mål på sex matcher). ”Jag visste att jag hade det inom mig”, är citatrubrik i De Telegraaf i dag, och tidningen har liksom förra veckan med den 23-årige svensken i Omgångens lag.

Ekstra Bladet (Danmark) känner av en ”Huvudvärk i Bröndby” efter en ny förlust (2-3 mot AGF). Bakom skallebanken ligger en svensk, Tobias Sana, som satte den avgörande frisparken. ”Jag visste att jag skulle sätta den. Jag kunde känna självförtroendet ända ner i magen”, säger AGF-anfallaren. Hans firande vid Bröndbyfansen väckte starka reaktioner på läktaren. ”Det var en överenskommelse jag hade med en kompis att springa till det hörnet och fira om jag gjorde mål. Hade jag gjort mål i andra målburen hade jag gjort samma sak. Det hade inget med Bröndbyfansen att göra”, bedyrar 29-åringen.

ANNONS
Publicerad 2018-09-24 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto