Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Montpellier kan låna Olsen

Dagens rubrikämne i rött nedan

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport blåser i stridsluren, ”Conte till attack”. En trippelbetydelse kan skönjas. Dels slog hans Inter Tottenham, eller ”vice Europamästarna”, som GdS noga påpekar. Dels är många Interspelare som förbytta men Conte vill ha fler. Dels är sportchefen Marotta efter Lukaku, anfallaren som Inter suktat efter länge. Det är inte lika många som suktat efter Robin Olsen. Men Gazzettan har nyheter i dag. Den svenska landslagsmålvakten är aktuell för spel i Montpellier. Sportchefen Petrachi har jobbat på ett avtal i Frankrike och, som Gazzettan uttrycker det i artikeln, ”Montpellier kan vara intresserat”. Ett lån där Roma betalar en del av lönen är det mest troliga scenariot.

ANNONS

ITACorriere dello Sport låter två svenska namn dyka upp i rubriker inne i tidningen, men det är varken Olsens eller har med transfermarkanden att göra. ”Hiljemark fixar seger”. Han gjorde som inhoppade det avgörande målet i Genoas träningsmatch (3-2 mot Bordeaux). ”Kingsley, Skov Olsen och Svanberg – födda -99 gäller”, slänger in den svenske mittfältaren bland de unga, intressanta Bologna. Men som de flesta spelare så står Hiljemark och Svanberg både bokstavligt och bildligt i skuggan av Lukakus väldiga kroppshydda denna dag. Det är belgaren som lägger beslag på förstasidan. ”Det lutar åt Inter”, påpekar CdS. Tidningen kastar också upp övergångssumman 80 miljoner euro. En annan spelare som inte lär ha Old Trafford som klubbadress är Paolo Dybala. Samtalen med United kollapsade. CdS nämner just Inter som en möjlig löning för honom, i utbyte mot Mauro Icardi. Men mest tyngd lägger tidningen vid Paris SG som alternativ för Dybala. Gennaro Gattuso sa nej till Nantes, men den franska klubben är fortfarande ute en italienare: Walter Zenga, tidigare tränare i Venezia.

ANNONS

Tuttosport drar till med ”Chocken: Tre för Pogba”. Det följs av ”Juve på uppdrag i England med Paratici, Nedved och Raiola, som sak försöka med en annan förhandling än Lukaku: Dybala, Mandzukic och Matuidi i utbyte mot Pogba”. Att Dybala inte vill till United och United inte vill ha….oh well.

 

ENGLAND

Daily Mirror vitsar till det med ”Dybacle” i fet stil. Man United har gett upp planerna på dyra Dybala, som själv rynkat på näsan åt en flytt till Rainchester. Däremot fortsätter ryktena surra om Romelo Lukakus förestående flytt till Italien (se också de italienska tidningarna).

Daily Telegraph var först med uppgifterna om Uniteds Dybala-beslut i går kväll. Tidningen var också snabbt ute med spelarbetyg från Community Shield. Högst: Mohamed Salah (Liverpool) och Claudio Bravo (Man City), 8/10. Lägst: Alisson, Joe Gomez, Fabinho (Liverpool) samt Oleksandr Zincheko (Man City), 5/10.

ENGDaily Star har hånfulla ”Stackars Pep” som största rubrik. Anledningen är City-tränarens uttalande om Harry Maguire. ”Vi var intresserade men hade inte råd med honom. United hade råd med honom – grattis till dem”, sa Guardiola.

ANNONS

The Sun spinner vidare på Peps uttalanden med ”Harry kommer att göra United till titelrivaler – och vi hade inte råd med honom”. Experten och gamla storspelaren Alan Shearer tror dock det blir samma gamla visa, men med ny refräng. ”City och Liverpool visar att titelkampen blir mellan dme, men jag tror Klopp har lite mer att ge”, skriver Shearer.

Liverpool Echo letar ny reservmålvakt åt Liverpool efter Simon Mignolets flytt till Club Brügge. Alex McCarthy i Southamptons är främsta namn, Adrian, senast i West Ham, är ett annat.

Yorkshire Evening Post kommer fram till att Pontus Jansson lär sakna Leeds mer än vice versa. ”Frågetecknen om ett tomrum efter Pontus Jansson i försvaret fick ett snabbt svar från Ben White då 21-åringen glänste i backlinjen”, skriver tidningen efter Leeds premiärtriumf (3-1 mot Bristol City).

The Times hugger sig fram i transferdjungeln och trillar över ”Manchester United nobbade Real Madrids bud på Pogba”. Den spanska klubben ska ha gjort ett försök att få fransmannen i utbyte mot James Rodriguez plus bara 27,4 miljoner pund. No, no, no, svarade United. Times knyter också ihop Dybala-säcken med siffror. Argentinaren hade kostat United 100 miljoner pund bara i lön (femårskontrakt) och agentarvord. Let’s move on.

ANNONS

 

SPANIEN

AS försöker blåsa liv i den falnande glöd som är Paul Pogba-affären. Men det liknar mest en sista utandning. ”Nedräkning för Pogba” ger några luddiga rader om att det engelska fönstret stänger och att United ”behöver hitta en ersättare innan dess, medan Real Madrid ska finansiera värvningen med försäljningar av Mariano, Bale och James”.

Marca är inne på samma tema men tar ett större grepp under ”Pressad Zidane”. Det är en ”Nyckelvecka för fransmannen: Van de Beek ska värvas, James och Bale ska bort”. Marca understryker att klubbledningen och Zidane vill att både James och Bale lämnar snarast. Zidane vill också värva sin högt skattade Pogba, men Marca ser det inte som realistiskt. Krönikören Juanma Rodriguez gör sedan ett försvarstal till Eden Hazard, vars överskottskilon blivit en snackis. Han menar att belgaren aldrig blivit behandlad så om han skrivit på för Barça eller Atlético. ”Det är som Don Santiago (Bernabéu, min anm), sa för 50 år sedan och som gäller fortfarande, ’Spanien är ett land fullt av avundsjuka människor, alla våra problem kommer av att vi blivit mästare så ofta’. Det är vad som drabbat Hazard”. På förstasidan passar samtidigt Marca på att pika rivalen i Katalonien. ”Barça vann trist Gamper Cup” (2-1 mot Arsenal)

ANNONS

SPASport har mer Gamper Cup, mycket mer, men fokus ligger på minuterna före avspark. Det var då Lionel Messi greppade mikrofonen. Förra året utlovade han i sitt Bravehearttal revansch i Champions League, men det blev en ny nedtur och en del hånskratt på sina håll. Skam den som ger sig. ”Messi tror på detta Barça”, skriver Sport med stora bokstäver och bultande hjärta, och citerar argentinaren: ”Det är svårt att säga något efter förra året, men jag ångrar ingenting. Jag säger samma sak som då. Tillsammans ska vi slåss om allt igen”.

Cadena Ser begraver med spadtag från Arsenaltränaren Unai Emery uppgifterna om Philippe Coutinho till Emirates. ”Jag gillar Coutinho som spelare, men det är en helt annan sak att vara intresserad. Vi har aldrig pratat om Coutinho”, säger Emery.

 

FRANKRIKE

Skärmavbild 2019-08-05 kl. 07.38.22L’Equipe-läsare med fallenhet för Ligue 1-laguppställningar kan börja dregla. Tidningen går igenom samtliga lag inför ligaupptakten. Det blågula inslagen är färre än på länge. Jakob Johansson är avbytare i Rennes, Emil Krafth räknas redan borta från Amiens (se artikel om Newcastle i går kväll) och Jack Lahne finns inte ens bland avbytarna.

ANNONS

RMC Sport fångar upp oron hos André Villas-Boas, Marseilles nya tränare, inför avslutningen av transferfönstret. ”Vi har inga pengar”, sa han enligt RMC med ett nervöst skratt, ”Vi har lite problem, och alla vet om att det har med FFP att göra. Vi måste tänka på försäljningar. Jag inväntar med ängslan torsdagens stängning av det engelska fönstret. Allt kan förändras på grund av andra länder med kapacitet att köpa spelare”. Det borde också sätta punkt för Corriere dello Sports idé om att OM är ute efter att köpa James Rodriguez.

 

TYSKLAND

Bild drar upp ”Sané skadad – transfer i fara?” till en imponerande puff redan på nyhetsettan. Tidningen skriver att Sané själv var överraskad över att finnas med i Manchester Citys startelva mot Liverpool.

Sport1 påpekar att pressen ökar på Bayern att värva efter Sané skada och förlusten mot Dortmund. Robert Lewandowski sa efter matchen: ”Vi behöver mer kvalitet på bänken. Vi behöver fler spelare. Men det kommer”. Bayerns sportchef Hasan Salihamidzic: ”Vi vet att vi behöver göra något”.

ANNONS

Skärmavbild 2019-08-05 kl. 01.24.21Kicker håller hur som helst vid sin uppgift från förra veckan om att Sané beslutat sig för Bayern. Det finns även en liten twist på storyn. Leroys lillebror Sidi är aktuell för Bayerns U17-lag. Han spelar för närvarande i Schalke. I förbigående noterar Kicker att Robin Quasion missade Mainz mötet med Metz i helgen på grund av en muskelskada. En försiktighetsåtgärd, uppger klubben. För en vecka sedan gjorde den svenska landslagsanfallaren två mål när Mainz slog Everton med 3-1.

 

ÖVRIGT

The Philadelphia Inquirer (USA) uppmärksammar ett målfirande av en ex-allsvensk profil som ger stort eko. Alejandro Bedoya, med förflutet i Örebro och Helsingborg, skrek efter ett mål för Philadelphia Union i går ut sin frustration över dödsskjutningarna i USA i en mikrofon och krävde nya vapenlagar (klipp ovan). Bedoya har redan fått sin tränares och spelarförbundets stöd för sitt agerande.

ANNONS

La Nación (Argentina) tog ett snack med Atlético-tränaren Diego Simeone, vars ord har färdats över Atlanten under natten och träffat Spaniens kust i stor rubrikform. På frågan om Atlético är ”folkets lag”, som han tidigare passionerat beskrivit klubben, svarar Simeone: ”Nej, inte längre”, och syftar på att klubben med arena, träningskomplex och jätteköp hamnat på en annan nivå. När spelstil och traditioner kommer på tal läser många in en diss av Real Madrid. ”Ajax har en definierad skola, Barcelona har det, Juventus likaså, och Atlético också, men inte Real Madrid, för den förändras beroende på talangerna som finns till hands”, säger Simeone, och fortsätter, ”Sedan finns lag som föds, som Guardiolas City, som inte har någon historia, men som sakta men säkert håller på att skapa något, och kanske kommer vi om tio år att säga att City spelar på ett visst sätt”.

SkottDaily Record låter fotbollen helt ta över förstasidan. Liksom i lördags får Celtics lagkapten Scott Brown ställningstagande för homosexuella spelare en uppföljning. Men annars är det bara ”Kalabalik” i skotsk fotboll. ”Bortasupportrar klämda när Kilmarnocks grindar inte klarade trycket”, Funktionsnedsatta fick fly när fans fick tak att kollapsa” och ”Sen kvittering för Rangers medförde en planinvasion”.

ANNONS
Publicerad 2019-08-05 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto