Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ljungbergs uppmaning: ”Bestäm er”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.

EnglandENGLAND

The Guardian väver ihop Arsenals bottennapp (0-3 mot Man City) med två huvudpersoner. ”Beslutstid i Arsenal? Ljungberg vill ha klarhet efter De Bruynes uppvisning”. Medan Citystjärnan kan luta sig tillbaka, lutar sig Fredrik Ljungberg fram och gör en markering om tränarposten. ”Jag har bett dem (klubbledningen) fatta ett beslut. Vi är här för att hjälpa till och personalen gör vad den kan, men ett beslut måste fattas så vi kan ha samma resurser som andra klubbar”, säger svensken.

Daily Mail hakar upp sig på andra ord som Ljungberg använde. Under ”Simply DE best” skriver tidningen ”De Bruyne sliter sönder Arsenal, men Ljungberg är ’så stolt’”. En krönika av Sami Mokbel har rubriken, ”Freddie Ljungberg är som en kanin i strålkastarljus i Arsenal”, en tafflig direktöversättning, med andemeningen att bli som paralyserad. Mokbel slår fast att ”Det är helt klart att experimentet med Ljungberg inte fungerar” och lägger till, ”Nu kan de (klubbledningen) väl inte låta säsongen hanka sig fram under Ljungberg, som ser ut att vara ute på alldeles för djupt vatten”. Samtidigt understryker han att Arsenals problem inte på något sätt är Ljungbergs fel.

ANNONS

The Sun ser till problemet med spelarna. ”Handskarna är kastade”, fångar upp Mesut Özils arga reaktion på att ha blivit utbytt, hur han sparkade iväg sina handskar. ”Hur han reagerar är upp till honom och jag tar hand om det”, kommenterar Ljungberg.

The Times ”Özils attack får Kina att hämnas” speglar inte upprördhet i Mittens rike över Özils handskar. Upprördheten kommer av tyskens fördömande i sociala medier av Kinas behandling av den muslimska minoriteten i landet. Det fick Kina att stoppa tv-sändningen av Arsenal-Man City. Kinas Gunners-minoritet var säkert tacksam. Times har också Evertons tränare på bild till ”Det är tre grader och regn, men Ferguson står i bara skjortan”. Det är den något oväntade tabloidrubriken efter matchen på Old Trafford (1-1 mot Man United). Ferguson kunde glädjas åt Victor Nilsson Lindelöf självmål. Svensken fick blandade kritik sin insats.

ANNONS

The Argus blickar fram mot kvällens match Brighton-Crystal Palace med ett svenskt perspektiv. Brightons Graham Potter lovordar sin betydligt äldre kollega på Palaces bänk, genom att dra sig till minnes tiden i Sverige. ”Man talade verkligen berömmande om Roy Hodgson och Bob Houghton och deras inflytande”, säger Potter, ”De var legendarer i Sverige och med rätta med tanke på vad de åstadkom”.

 

ItalienITALIEN

Sky Italia känner av pessimism som sprider sig i Milans led kring Zlatan Ibrahimovic. ”Ju längre tiden går desto svårare blir det. Han har inte spelat match sedan den 28 oktober”, säger sportchefen Paolo Maldini, ”Ibrahimovic är absolut ett alternativ, samtalen fortsätter, men det finns också andra alternativ”. Zvonimir Boban, som också sitter i klubbledningen, instämmer. ”Vad gäller Ibra så är jag på samma linje som Paolo. Ni kan återanvända hans ord. Chansen minskar. Så ser verkligheten ut”, säger Boban. Så, det är nej från Napoli, nej till Monza, nej till Bologna och allt mindre chans i Milan. Vilka alternativ återstår?

ANNONS

La Gazzetta dello Sport skildrar söndagens matcher ur Juventus perspektiv. ”Vi är ifatt er!”, blir utropet efter Turinlagets seger (3-1 mot Udinese) samtidigt som Inter fick nöja sig med oavgjort (1-1 mot Fiorentina). Båda lagen har nu 39 poäng. På förstasidan finns också nyheter från Napoli, ”Julklapp till Gattuso, De Laurentiis erbjuder 30 miljoner euro för Torreira”, Arsenals mittfältare. Dagens enda svenskbetyg i Serie A: Mattias Svanberg får ganska fina 6,5 i Bolognas segermatch (2-1 mot Atalanta). Här finns förstås också en sammanfattning av Zlatan och Milan, ”Boban och Maldini kallsinniga till Ibra”.

Corriere dello Sport använder Lukaku och Cristiano Ronaldo för att symbolisera Juventus och Inter som är ”Sida vid sida”. Med ”Black Friday”-rubriken i färskt minne hade man oroat befarat något i stil med ”Svart mot vitt”. Tidningen är hur som helst i mer trubbel. Inter har tagit till rättsliga åtgärder efter ett kritiskt inlägg mot Conte från en Bolognasupporter som publicerades i CdS utan kommentar. Som svar vänder sig CdS  i en krönika både mot Inters agerande och den ”hatkampanj” man anser sig utsatt för i kölvattnet på ”Black Friday”-rubriken.

ANNONS

Tuttosport bara njuter av sitt Juventus. ”Underbara”, ropar tidningen förtjust ut om trion på topp; Dybala, Higuaín och Cristiano Ronaldo, som ”levererade en show mot Udinese”. Juves insats beskrivs som ”bra fotboll, underhållning och mål”.

 

SpanienSPANIEN

Marca beskriver Real Madrids kvitteringsmål i den 95:e matchminuten med ”Heroiskt” (1-1 mot Valencia). Sedan kommer tillägget, ”Och på onsdag är det El Clásico”. Målskytten, som så många gånger förr, Karim Beznema blickar ännu längre. ”Jag vill vinna den här ligatiteln”, säger lagets vicekapten, ”Kan jag hjälpa laget i ord och handling, så gör jag det”. Assisten kom från mer ovant håll. Målvakten Courtois var uppe och nickade fram Benzema. ”Jag är två meter lång och motståndarna kan bli lite stressade”, säger Courtois skämtsamt. Givetvis finns också en rubrik om den walesiska hackkycklingen, ”Bale syntes inte till”. Men det gjorde han. Under tiden han satt på bänken. Kamerorna fångade Bale när han gjorde bottle-flips (se även klipp nedan).

ANNONS

AS följer upp temat med ”Benzemas El Clásico”, och understryker att Real Madrid och Barcelona ligger på samma poäng inför matchen. Tidningen uppmärksammar på förstasidan också att ett annat Madridlag är i trubbel. Rayo Vallecanos match i andraligan blåstes av efter första halvlek och återupptogs inte, sedan lagets vänsterorienterade ultras nazisthånat Roman Zozulja i motståndarlaget Albacete. Det finns en historia mellan dem. För snart två år sedan tvingades lagets ultras Rayo att riva kontraktet med nyförvärvet Zozulja, då ukrainaren ansetts ha kopplingar till extremhöger. AS skriver om gårdagens match att ”Det är första gången en match i Spanien har stoppats helt på grund av hatbrott, rasism eller homofobi”.

Sport, småsint som vanligt, gör en poäng av att Barcelona minsann är ”Ledare inför El Clásico”. Barça är för Real Madrid på bättre målskillnad. Samtidigt sätter den i vanlig ordning press på domaren. ”Oro i Barcelona för domarna två dagar före El Clásico” är en mellanrubrik. Farorna som lurar i skuggorna är fler. ”Premier League hotar Barça” är ett uttryck för att de helst slipper Chelsea och Tottenham i dagens CL-lottning.

ANNONS

Mundo Deportivo går all-in på hur taskiga domarna är mot Barcleona. ”Domartsunami”, kallar tidningen besluten, med VAR i fokus, som gick emot Barça i lördagens match Real Sociedad. På tal om Real Sociedad. Under ”Tredje gången gillt för Isak”, skriver krönikören Xabier Isas om målet av Alexander Isak mot Barcelona. Betydelsen av det. ”Målet i den oavgjorda matchen ger svensken argument att göra anspråk på positionen”, som lagets nummer 9.

Diario Vasco, som var en av tidningarna som tidigare liknande Isak vid en gasell, utökar nu djurliknelserna. ”Isak springer som en gasell och hugger som en panter”. Så lyder rubriken på Eneko Pérez krönika. Han tar också upp bytet med Willian José, ”Ovationerna för dem båda var otvetydigt bevis för att hur nöjd publiken är med de båda anfallarna”.

 

FrankrikeFRANKRIKE

L’Equipe känner av smärtan hos Lyon. ”Korslagt öde” beskriver söndagskvällens förlust i slutminuterna (0-1 mot Rennes) som blev nattsvart med korsbandsskador för både Memphis Depay och Jeff Reine-Adélaïde. Båda väntas missa resten av säsongen. Tidningen har också rest till Malmö för att känna av stämningarna mot Zlatan Ibrahimovic. Det blir ett uppslag under rubriken ”Försvagad idol”.

Le Parisien tar upp att PSG-tränaren Thomas Tuchel ogillar den illröda/-orangea Jordan-tröjan. Liksom många supportar tycker han inte att den representerar PSG, och vill laget ska spela så sällan som möjligt i den. Men på söndagen kom den fram för första gången sedan september och en storseger blev det (4-0 mot Saint-Étienne). Själva matchen beskrivs med en referens till en superhjälteserie, ”Fantastiska Fyran”.

ANNONS

RMC Sport tar upp beefen mellan L’Equipe och PSG. Klubben och många supportrar har länge tyckt att tidningen skriver illa om klubben. Senast i går drog L’Equipe på att tränare Tuchel blir allt mer isolerad. ”När jag såg den förstasidan i L’Equipe, som säger att tränaren är alldeles ensam tycker jag det är helt felaktigt. Vi befinner oss i en bra period. Det finns givetvis saker att justera, men tränaren är inte ensam i PSG”, säger klubbens sportchef Leonardo.

 

kickerTYSKLAND

Hamburger Morgenpost hör tränaren jämför honom med en tävlingshäst, sedan en lagkamrat jämföra honom med Sverige störste. ”Zlatan Ibra-hi-mo-vic!”, skriker nämligen Philipp Ziereis när Viktor Gyökeres intervjuas efter sina två mål i St Paulis seger (3-1 mot Wiesenbaden). Själv är han väldigt lite Zlatan. ”Jag är glad över att ha varit del av segern”, säger han försiktigt, samtidigt som han var tagen av matchen, ”Det var emotionellt. Det kändes riktigt bra med comebacken inför våra fans”. Tidningen ger 21-åringen högsta betyg, ett av sex,

ANNONS

Kicker har Gyökeres som Omgångens spelare i 2. Bundesliga. Det ger honom förstås också en plats i Omgångens lag. Där finns ytterligare en svensk, Branimir Hrgota (Greuther Fürth). Ingen svensk kommer in i Omgångens lag för högsta ligan. Det gör däremot Robert Lewandowski, som också klär förstasidan under rubriken, ”Är han Europas bästa anfallare?”.

Sky Sport vevar Schalkemålvakten Alexander Nübels toktackling med dobbarna före i bröstet på Eintracht Frankfurts Mijat Gacinovic (klipp här). ”Han är sen, det röda kortet går inte att säga något om”, medger Schalketränaren David Wagner, ”Det ser inte bra ut, som tur är hinner han böja knäet en aning”. Ex-målvakten René Adler: ”Han var för adrenalinstinn. Det får en att tänka på Harald Schumacher”, landslagsmålvakten som blev ökänd för sin tackling på Patrick Battiston i VM-semifinalen 1982. Gacinovic togs till sjukhuset. Frankfurt rapporterar att han fått rejäla blåmärken på revbenen ”men mår efter omständigheterna bra”. Nübel riskerar fyra till sex matchers avstängning, enligt Sky-experten Felix Magath.

ANNONS

 

ekstrabladetÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) har synat de största klubbarna som har spelare på ”forskarordning”, en expertskatt. Den är på 32,84 procent. Av de 32 spelarna med denna skatt är sex svenskar. Simon Tibbling och Simon Hedlund (Bröndby), William Eskelinen och Nicklas Backman (Århus) samt Joel Andersson (FC Midtjylland) och Sotirios Papagiannopoulos (FCK). På annat håll skriver tidningen att det fortfarande är oklart var Bröndbys Johan Larsson tar vägen. Hans kontrakt går ut vid nyår. ”Jag stannar gärna i Bröndby”, säger 29-åringen, som hoppas på ett besked snart. Tidningen lyfter också på nytt att Hobro med all sannolikhet blir av med succéspelaren Anel Ahmedhodzic. MFF vill ha hem sin utlånade U21-landslagsback, men Ekstra Bladet är inte säker på att han stannar i Malmö heller. Flera Superliganklubbar är enligt tidningen sugna på att förstärka med Ahmedhodzic.

ANNONS

VG (Norge) följer upp uppgifterna om att Erling Braut Håland vill till Manchester United, samt att Unitedtränaren Solskjaer hade ett möte i Salzburg med sin unga landsman. Solskjaer vill inte kommentera ”spekulationer”, men får också en följdfråga. VG: ”Har du något råd till vad Håland ska göra i januari?”. Solskjaer: ”Han vet vad han vill göra och vad han ska göra, så jag behöver inte ge några råd till en spelare i ett annat lag”.

Salzburger Nachrichten (Österrike) tror inte vägen bär till Old Trafford för Håland. ”Red Bull Salzburg kämpar för Håland – men RB Leipzig har bäst chans på anfallaren”, är dagens stora rubrik. Tidningen menar att Solskjaers resa ”troligen inte var framgångsrik. Håland tycks föredra en flytt till tyska Bundesliga”.

Publicerad 2019-12-16 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto