Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mourinho ger igen: ”Solskjaer skulle gilla större straffområden”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ENGLAND

england

Metro Sport plockar fram den självklara tabloidrubriken efter Man Citys praktsmäll (2-5 mot Leicester): ”Pep falls on Vard times”. Vardy han hade hattrickparty.

Daily Mirror är inne på samma linje, ”Vard times for Pep”. Här finns också ”…and it’s VARd times for José”, efter Newcastles kontroversiella straff (1-1 mot Tottenham). Tidningen portionerar också ut andra uppgifter. Som att Manchester United är intresserad av N’Golo Kanté och varit i kontrakt med Chelseamittfältarens rådgivare. Som att Manchester United oroar sig för att Victor Nilsson Lindelöf kan vara på väg att bränna ut sig. Påståendet tar avstamp i att han vilades från Sveriges match nyligen för att han var sliten. ”Det verkar som att Ole Gunnar Solskjaer kommit till samma slutsats då klubbens jakt på en ny mittback intensifieras”, skriver Mirror spekulativt.

Annons

Daily Telegraph har tröst åt Pep. Tidningen hann få med att Benfica sent på söndag kväll bekräftade att City köper loss mittbacken Rúben Dias för 68 miljoner euro. Men allra störst rubrik är ”Fotbollsilska över ’orimlig’ handsregel”. Till och med Newcastles tränare Steve Bruce var upprörd över straffen som laget fick med sig. Sällan har tränare, spelare, experter och ex-domare varit så eniga.

Sky Sports noterar som alla andra att José Mourinho bet sig i läppen om handsen. Det gjorde han inte om Ole Gunnar Solskjaers skämt. Unitedtränare svarade på en fråga om Brightons alla stolp- och ribbskott i lördags. ”Först och främst måste vi vara glada att José inte var här och mätte målramarna”, sa Solskjaer till BT Sport, ett skämt om att Tottenhamtränaren fick ribban korrigerad och höjd i förra veckans Europa League-möte. Skämtet föll inte i god jord. ”För honom är det viktiga att straffområdeslinjerna är 16,5 meter. Han skulle aldrig acceptera 15,5 meter. Jag tror han skulle föredra 20 meter”, säger Mourinho, som en pik till alla straffsparkar United fått med sig sedan förra säsongen (20 straffar – 15 av dem till Uniteds fördel). Se också nedan.

Annons

Daily Mail lyssnar på experten Graeme Souness i Sky Sports, och han tror redan att fjolårssäsongen kan upprepa sig. ”Som det ser ut just nu, tror jag Liverpool kan springa ifrån”, säger Souness.

 

ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport pekar ut Cristiano Ronaldo som ”Juventus räddning”. Två gånger kvitterade han (2-2 mot Roma). Tidningen mäter också höjden på nickmålet. 228 centimeter upp nådde portugisen. Viktigt. I betyg får 7,5 av 10, samma som Romas tvåmålsskytt Veretout. Lika framträdande var inte Dejan Kulusevski, men faktum är att av övriga Juvespelare får förutom Cristiano bara Szcezesny högre betyg än svenskens 6,5 och GdS skriver i sitt omdöme att han ”verkar oumbärlig”. En annan rubrik på förstasidan: ”Från Ibra till Brahim – Milan är först”. Eller i alla fall tvåa på full pott. Karantänförsatte Zlatan Ibrahimovic ersattes i målprotokollet av Brahim Diaz (och Franck Kessie) i gårdagens match (2-0 mot Crotone).

Annons

Corriere dello Sport är mindre imponerad av Kulusevski, ger honom 5,5 och tyckte han gav Danilo fick för lite stöd av honom hemåt. Rubriken på matchen är annars ”Dzeko låter Pirlo komma undan”. Den sätts med tanke på bosnierns missar men också med tanke på att han bara för några dagar sedan var högaktuell för en övergång till just Juventus. På tal om övergångar. Lazio är nära Andreas Pereira från Man United. Det handlar om ett lån med köpoption på 27 miljoner euro.

Sky Sports hör Cristiano Ronaldo skjuta iväg vad som ses som en passning till förre Juventustränaren Maurizio Sarri. ”Det är väldigt tidigt att göra några utvärderingar, men jag tycker laget är betydligt bättre, mer nöjda och jobbar på med ett leende”, säger han. Vidare uppger tv-kanalen att det inte handlar om någon armfraktur för Ante Rebic utan att vänster armbåge är ur led. Han väntas tillbaka för Milan efter landslagsuppehållet, alltså till derbyt mot Inter den 17 oktober. Det är då även Ibrahimovic väntas vara tillbaka.

Annons

Tuttosport har lite oväntade ”Roma, ni är vackra” med tillägget ”Fenomenal CR7”. Bland många transferrykten finns ett som känns igen. Det om Ken Sema och Fiorentina. Rubrik: Sema är hetaste namnet för vänsterkanten”.

 

SPANIEN

spanien

Marca applåderar Madrids rödvitblåa gäng, ”Atlético släpper lös Suárez och João”. De hade lekstuga (6-1 mot Granada). Diego Costa får en underrubrik. Inte för det underbara citatet om samarbetet med Suárez – En av oss bits, den andre sparkar – utan för att han medger att framtiden i klubben är oviss. ”Jag låter klubben bestämma min framtid. Jag vill inte vara en börda”, säger han efter matchen. Costa lägger också till om Suárez, ”Jag fattar inte hur ett sådant lag (Barça) kan låta honom lämna”.

Sport jublar över att ”Ansu flyger”. 17-åringen briljerade i Barcelonas överkörning (4-0 mot Villarreal). Det märks också i spelarbetygen. Tidningen ger honom 10 av 10 och dubbar honom till ”Arvtagare” efter Lionel Messi.

Annons

El Mundo har just det som matchrubrik, ”Ansu Fati är arvtagaren”. Även en krönika har samma tema, ”Med Ansu Fati, varför behövs Messi?”.

Mundo Deportivo har ett annat perspektiv. ”Det här var lovande”, tar inte bara med Fati utan också hela det nya Barça under Ronald Koeman. På annat håll förtydligar Mundo Deportivo Barcelonas intresse för Alexander Isak. Sonderingen har varit med Isaks rådgivare, ej med Real Sociedad, som är trygga i att behålla svensken.

 

FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe sätter alla strålkastarljus på en fransk världsmästare i cykel. Fotbollen får man bläddra fram till sidan åtta för att finna. Inte ens två mål av den tidigare så bleke Icardi och en seger (2-0 mot Reims) får PSG-tränaren Tuchel att höja på mungiporna. ”Ärligt talat är jag inte särskilt nöjd. Den här matchen borde varit avgjord efter 20 minuter. Vi borde ha varit i ledning med tre, fyra mål”, säger Tuchel, ”Jag förväntar mig mer kvalitet, mer seriositet från mina spelare”. L’Equipe uppger att Bayern München har ett bud på Michaël Cuisance på sitt bord från Leeds. Transferexperten Fabrizio Romano lägger till den franska tidningens uppgifter att budet är på 20 miljoner euro samt att klubben redan är överens med mittfältaren om ett kontrakt till 2025.

Annons

Téléfoot uppger att PSG och Chelsea etablerat kontakt om Jorginho. Enligt tv-programmet vill PSG låna den italienska mittfältaren. Även Arsenal sägs intresserad.

Le 10 Sport har mer Chelsea. Everton har inte gett upp Kurt Zouma. Carlo Ancelotti vill ha backen. Londonklubben vill i så fall ha 40 miljoner euro.

 

TYSKLAND

tyskland.jpg

Bild låter Bundesligas chockresultat ta sig in på nyhetsettan: ”4-1: Hoeness gjorde Bayern till åtlöje”. Hoffenheims skrällseger gav också Bayern sällan skådat låga spelarbetyg samt uppföljande rubriken, ”Och nu då, Salihamidzic?”. Sportchefen är under press att värva spelare innan transferfönstret stänger. Varken tränare Hansi Flick eller målvakten Manuel Neuer ville skylla den brutna förlustfria sviten på 32 matcher på det pressade spelschemat.

Kicker går ”I giganternas fotspår”. Både Bayern och Dortmunds åkte på oväntade förluster. Plötsligt toppas Bundesliga av Hoffenheim, Augsburg och Frankfurt. En som också ligger i topp är RB Leipzigs Emil Forsberg. Efter två omgångar är han trea i Kickers lista över snittbetyg i Bundesliga (1,75), och Bremens Ludwig Augustinsson är på delad elfte plats (2,50). Båda svenskarna är dessutom med i Omgångens lag.

Annons

Sport1 har mer som berör Augustinsson. Schalkespelaren Ozan Kabaks loska mot svensken väcker känslor. ”Om Leistner (som konfronterade en supporter på läktare, min anm) fick fyra-fem matchers avstängning, så borde det här i perspektiv ge en hel säsong”, säger fd tränaren Peter Neururer i ett studioprogram. Ex-spelaren Stefan Effenberg lägger till, ”Vi spelare gillar inte alls sånt. En armbåge, okej, men det där…det funkar inte alls”. Förbundet bekräftade under söndagen att Kabak är under utredning.

Publicerad 2020-09-28 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto