Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Engelska landslagsspelare på nytt i blåsväder

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ENGLAND

england The Sun får vittring på en skandal. Den täcker sporten. Tre engelska landslagsspelare är i blåsväder: Tammy Abraham, Ben Chilwell och Jadon Sancho. Vad de har gjort? De närvarade på ett överraskningskalas för Abraham som fyllde 23 år. Där befann sig ett 20-tal personer, men engelska coronarestriktioner sätter gränsen till sex personer. I dag samlas truppen. Phil Foden och Marcus Greenwood är inte med just på grund av brott mot coronarestriktioner i samband med Englands match i Island.

Daily Mirror träffar rätt med ett engelskt uttryck, ”At sixes an sevens”. Det betyder ungefär ”i en enda röra”. Passande. För Manchester Uniteds kaosförlust med sex insläppta mål (1-6 mot Tottenham) och för Liverpool blev chockförlust med sju insläppta mål (2-7 mot Aston Villa). Sedan tar Mirror med en emotionell Patrice Evra, frustrerad över Uniteds inastas. ”Jag är en positiv person och jag är ingen förespråkare av våld, men många av dem behöver en smäll just nu”, sa Evra i Sky Sports (se nedan).

Annons

The Guardian landar i samma rubrik som Mirror, ”At sixes and sevens”, och kallar även söndagen för ”en historisk förödmjukande dag för giganter”. Sedan är det bråda tider för tidningens frilansande transferguru Fabrizio Romano. Ett axplock från i natt: Ousmane Dembélé är nu redo att flytta till Man United om klubben kommer överens med Barça, som behöver sälja yttern för att få råd med Memphis Depay (se även Téléfoot under Frankrike). Dessutom uppges United under dagen presentera både Edinson Cavani och Alex Telles. En trippelvärvning på deadline day närmar sig. Samtidigt har Chris Smalling bett United lösa hans transfer till Roma. ”Detaljer återstår”, skriver Romano.

Daily Telegraph gör fetast rubrik på Unitedtränarens uttalande, Solskjaer: Värsta dagen i min karriär. För Liverpools del räckte det inte med bara en chockförlust. Telegraph räknar också med att Alisson blir borta sex veckor på grund av sin axelskada.

Annons

Daily Mail rundar av med spelarbetyg. Son Heung-min och tränare José Mourinho får högst betyg i Tottenhams storseger, 9 av 10. Lägst får Uniteds Anthony Martial, 1/10. Möjligen kan också Victor Nilsson Lindelöf sätta lite plåster på såren efter att ha fått sina smällar i pressen. Så här lyder omdömet på Eric Bailly: ”Helt hemsk. Togs in för att ersätta Victor Lindelöf. Det skulle överraska om han får starta efter landslagsuppehållet”, skriver Mail, och ger Bailly 2/10.

Annons

 

ITALIEN italien

Sky Sport Italia är bara en i en lång rad medier som meddelar att Federico Chiesa i dag blir klar för Juventus. Det är ett lån över två år med obligatorisk köpklausul på 40 miljoner euro (andra källor anger 50 milj euro). Men klausulen hänger på tre specifika villkor, enligt Sky: 1. Att Chiesa spelar minst 30 minuter i 60 procent av matcherna han medverkar i. 2/ Att Chiesa gör minst tio mål och tio assist över de två säsongerna. 3/ Att Juventus hamnar topp-fyra under dessa säsonger. Värvningen av Chiesa banar också vägen för att Douglas Costa lämnar Juve för Bayern München.

Corriere dello Sport ger mest trycksvärta åt rubriken ”Besegrade”Juve på planen, Napoli i isolering. Så ser tidningen på gårdagens inställda toppmöte. ”Napoli får troligen en 0-3-förlust och fråntagen poäng”, konstaterar CdS. Flera sidor in finns i en artikel om Romas transferaktiviteter på deadline day, nyheter som berör Robin Olsen. Målvakten Pau López tycks på väg till Everton på lån. ”Då kommer de två Romamålvakterna att vara Mirante och Olsen, som slåss om en plats på ungefärligen lika villkor. Som för två år sedan”, skriver tidningen.

Annons

La Gazzetta dello Sport har kaoset kring Juve-Napoli men ger Milans senaste seger lika stort utrymme (3-0 mot Spezia). Milan har angenäma dilemman att brottas med i frånvaron av Zlatan Ibrahimovic. ”Problemet: Vem är vice-Ibra? Leão och Rebic är inte centrala anfallare, Colombo är ung”. Så lyder en mellanrubrik. Dejan Kulusevski och dagens förväntade värvning Chiesa är inte helt olika i spelposition. Men GdS fingrar på startelvan. En hypotes är 3-4-3. Då är det Chiesa/Cuadrado till höger på mittfältet, alternativt Chiesa/Kulusevski till höger i anfallet. Eller 3-4-1-2. Då är det Chiesa/Cuadrado på till höger på mittfältet, och Kulusevski (Ramsey/Dybala) bakom anfallarna. I Bologna tillhörde Mattias Svanberg de bättre i laget, 6,5/10 i betyg, men det blev stryk mot en nykomling (0-1 mot Benevento).

Annons

 

SPANIEN spanien

Mundo Deportivo viftar frustrerat med sitt bildbevis på hur Lionel Messi fälls. ”Det är straff!”, utbrister tidningen. Men Barcelona fick nöja sig med oavgjort (1-1 mot Sevilla). Mer belåten är tidningen med damernas insats. ”En Clásico som kok stryk”, tycker tidningen efter storsegern (4-0 mot Real Madrid). I San Sebastian-upplagan diskuteras deadline day för Real Sociedad. Bland annat skriver tidningen om anfallsrivaler till Alexander Isak. Om brasilianaren Willian José: ”Klubben tror fortfarande på en försäljning – han, inte så mycket”. Och en anfallare kan vara på väg in, Carlos Fernández. ”Samtalen med Sevilla fortsätter”, rapportera MD om 24-åringen, för närvarande utlånad till Granada.

Sport gör i stället en ”Optimistisk poäng”. Det var ju ett ”modigt Barça” som fick med sig ett oavgjort resultat. Målskytten Coutinho får högst betyg, 8/10. Lägst får Griezmann. Fransmannen får också en krönika, Griezmann går inte framåt som de andra.

Annons

Diario AS njuter av sina ”Ligaledare”, Real Madrid (2-0 mot Levante). AS tar på annan plats upp damernas premiär-El Clásico, och ställer sig frågande till en svenskpetning. Kosovare Asllani startade visserligen men Sofia Jakobsson började på bänken. Petningen är AS frågande till. ”Jakobssons inhopp var lyckat. Att den svenska anfallaren, lagets stjärna förra säsongen, sitta på bänken var matchens stora överraskning”, skriver AS.

Marca håller med om att det var ett lyckat inhopp av Jakobsson. Tillsammans med tre andra får hon Real Madrids högsta spelarbetyg, två stjärnor av tre. Asllani, som spelade hela matchen, får en. Förstasidan tillägnas herrlaget som ”Vet hur man lider, vet hur man vinner”. Det var det Benzema & Co visade mot Levante.

 

FRANKRIKE france

L’Equipe tycker Lyon hamnade ”I en fälla” när laget inte lyckades utnyttja numerärt övertag under 70 minuter (1-1 mot Marseille). Det var Dimitri Payer som såg rött. Han var nära att först göra mål innan han blev utvisad, och hans afton beskrivs därför som ”montagnes russes”, ryska berg. Det är det franska uttrycket för berg- och dalbana. Marseilles tränare André Villas-Boas fick efter matchen också svara på transferfrågor, om Bayern Münchens bud på Bouna Sarr. ”Erbjudandet inkluderar ett lån av Cuisance”, säger Villas-Boas. Bayernmittfältaren väntades till Marseille sent i går kväll. Häromdagen var Mickaël Cuisance i Leeds för läkarundersökning men ser nu alltså ut att hamna i Ligue 1 i stället. Det cirkulerar fortfarande olika uppgifter om varför Leedsövergången sprack.

Annons

Téléfoot fortsätter på transferspåret men med Lyon. Det har snackats om Arsenal, Juventus och PSG för Houssem Aouar, men han bekräftar nu att han stannar. ”Jag känner att jag fortfarande har något att ge till det här laget. Jag vill helt enkelt fortsätta mitt äventyr i min moderklubb”, säger Aouar. Däremot är Memphis Depay aktuell för en flytt till Barcelona i dag. Det medger sportchefen Juninho. ”Han är överens med Barça, det döljer vi inte. Kanske han lämnar för Barça i morgon (läs: i dag), men inget är säkert. Men så länge marknaden är öppen, så är det den spelare som mest troligt kan lämna”, säger Juninho.

 

TYSKLAND tyskland

Bild ser det som att Bayern hade ett fyrverkeri i går och behöver ett fyrverkeri i dag. Det blev fyra mål för ostoppbara Lewandowski i går (4-3 mot Hertha Berlin). Det är fyra värvningar Bayern är ute efter att säkra. Mittfältaren Marc Roca (Espanyol) kommer in för nio milj euro, klart redan i går. Anfallaren Eric-Maxim Choupo-Moting (fri transfer) skriver på för två år. Högerbacken Boua Sarr (Marseille) är nära en övergång för tio miljoner euro. Yttern Douglas Costa (Juventus) lånas in ett år utan köpoption. Han bli alternativet sedan Bayern för tredje gången misslyckats med att värva Callum Hudson-Odoi från Chelsea. Alla fyra övergångarna måste vara registrerade innan klockan 18 i dag.

Annons

Kicker tar med ”I botten” redan ett grepp på bekymren för Schalke, Mainz och Köln. Längre in i tidningen presenteras Omgångens lag. Den saknar svenska inslag, men Emil Forsberg avancerar upp från tredje till andra plats i betygslistan. Han har bara Andrej Kramaric (Hoffenheim) framför sig av alla Bundesligaspelare. Leipzigsvensken ligger också på delad femteplats i poängligan (2+2). Tilläggas kan att Niklas Hult (Hannover) är med i Omgångens lag i 2. Bundesliga.

 

Publicerad 2020-10-05 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto