Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ilska efter Messi-bilden: ”Fullständiga trakasserier”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

SPANIEN

spaniensport

Sport är rasande. Anledningen är France Footballs förstasida med en PSG-tröja på Lionel Messi (se under Frankrike nedan). ”Fullständiga trakasserier”, biter Sport ifrån. Mundo Deportivo reagerar på liknande vis med ”Trakasserierna av Messi från PSG fortsätter”. Inne i tidningen finns även en teckning med en kräkande Barça-supporter och texten ”France Football sätter en PSG-tröja på Messi”. Sport påminner om att PSG tidigare ”provocerat Barça med spekulationer” om Messi. Som om detta och tidigare uttalanden av Pochettino, Di María och Paredes inte var nog, så har Sport också rubriken ”Trakasserierna slutar inte: Nu snackar även Verratti om Messi. Italienaren svarade i en intervju i söndags kväll att ”Så klart skulle jag vilja spela med Messi”. Sport påpekar att det är ”ytterligare ett exempel på den respektlöshet PSG visar med mindre än tio dagar kvar till mötet i Champions League”. Det var också ordet ”respektlöshet” som Barças tränare Ronald Koeman ilsket kastade mot PSG:s håll på en presskonferens i förra veckan för allt snack om Messi.

Annons

Marca pockar då på uppmärksamhet. Lyons tränare Rudi Garcia har reagerat. Han drar sig till minnes Koemans uttalanden efter sommaren. ”Han (Koeman) vara inte blyg av sig att snacka om Memphis Depay efter transfermarknaden hade stängt. Jag skulle vilja kalla det att kasta sten i glashus”, säger Garcia. Marca toppar annars förstasidan med ”Såpoperan Varane”. Det är tidningens uppgifter i går kväll om att Real Madrid kan sälja Raphaël Varane i sommar om han inte förlänger kontraktet.

La Razón, dagstidning i Madrid, skriver att Dortmund kan värva tillbaka Alexander Isak. ”Det är ett alternativ Dortmund sätter stort värde på, särskilt om Erling Haaland blir såld”, hävdar La Razón. Isaks utköpsklausul i Real Sociedad är på 70 miljoner euro men den tyska klubben har denna sommar en återköpsklausul på 30 milj euro. Klausulen slutar därefter gälla. Isak har varit i storform på senare tid och är med i Omgångens lag i AS för andra veckan i rad.

Annons

Diario Vasco tar upp La Razóns tråd. Ja, det är möjligt för Dortmund att försöka, klausulen finns där. Men, nej, inget talar för att Isak skulle vara intresserad. ”Han vet att det tillhör hans förflutna och inte hans framtid”, skriver DV, och lägger till att Real Sociedad inte är orolig.

Mundo Deportivo har i sin San Sebastian-upplaga budskapet, ”Txuri Turín”. Det är en omskrivning av ”txuri urdin” (”blåvita” på baskiska), namnet på Real Sociedad. Det är nämligen till Turin, till Juventus hemmaarena, som Europa League-matchen mot Manchester United flyttas. På grund av coronasituationen blir det inte spel i Spanien, och bara ett godkännande från italienska myndigheter inväntas.

Cadena Cope slår fast att Bukarest är trolig spelplats för Atlético-Chelsea i Champions League. Uppgifter dök upp redan i går (se AS under Spanien i måndagens Headlines). Sedan dess har Warszawa, Udine och Verona också förekommit i diskussionerna. Atlético-Chelsea ska spelas den 23 februari.

Annons

Diario AS har mer Atlético. ”Ligan lever” skriver tidningen på förstasidan sedan den suveräna ligaledaren tappat poäng (2-2 mot Celta Vigo). AS har även med måndagens besked att Thomas Lemar och Héctor Herrera testat positivt för covid-19.

 

ENGLAND

mirrorengland

Daily Mirror smackar dit nyheten som tar störst utrymme i alla engelsk sportpress, ”Mike Dean tar ledigt efter dödshot”. Hoten mot PL-domaren och hans familj har kommit efter två omdiskuterade utvisningar på kort tid.

The Sun lägger bortanför hoten mot Dean fokus på tränarstolen på Old Trafford. ”Exklusivt: Man United avvaktar diskussioner om kontraktsförlängning med Ole Gunnar Solskjaer till efter säsongen, trots att bara 16 månader återstår”.

Manchester Evening News vänder blickarna från tränaren till spelarna. ”Vad MEN erfar är United öppen för att spendera en betydande summa i sommar på en mittback eller en forward, beroende på hur det går för nuvarande spelare fram till säsongens slut”, skriver Samuel Luckhurst. Behovet på backsidan beskrivs bland annat med Victor Lindelöf har startat bredvid Maguire i 52 av de senaste 61 matcherna, men har sällan övertygat, och den spröde Eric Bailly har missat fyra av de fem senaste matcherna”.

Annons

Daily Mail har mer om Manchester och värvningar, men plockar i stället fram backspegeln och höjer på ögonbrynen åt både City och United. De toppar en sammanställning av CIES Football Observatory över högsta nettospenderande i de fem största ligorna, sett till de tio senaste transferfönstren. När köp och försäljningar ställts mot varandra är City på minus 631 miljoner euro och United på 586 milj euro. Trea är Barcelona med 471 milj euro. De lag som gått mest plus är Lille med 191 milj euro före Lyon 151 milj euro och Atalanta 133 milj euro.

Daily Telegraph öppnar lönekuvert. Chelsea vill ha David Alaba men österrikarens lönekrav på 400 000 pund i veckan får Londonklubben att ta sig för pannan. Spansk press har nämnt avsevärt lägre lönekrav. Real Madrid är favorit till Alaba. Telegraph uppger också att Thiago Silva väntas förlänga med ett år. Både 36-åringen och Chelseas ledning är nöjda. På sportettan är det däremot hoten mot Dean samt ”100 för Bamford” som tar plats. Sistnämnda är antalet mål Leedsanfallaren nu totalt gjort efter ännu ett i går (2-0 mot Crystal Palace).

Annons

 

ITALIEN

italiengazetta

La Gazzetta dello Sport-rubriken ”La coppa che scotta” låter mer fartfylld än ”Den heta cupen”. Det är Juventus-Inter, det är semifinalretur i cupen och visst spelar Dejan Kulusevski. Svensken är faktiskt en av två som tränare Andrea Pirlo bekräftar. ”Buffon och Kulusevski startar”, säger Pirlo till Juventus TV. Mest iögonfallande ur blågult perspektiv är annars bilden på Zlatan Ibrahimovic. Han framställs som Leonardo da Vincis ”Luomo vitruviano” (den ”vitruvianske mannen”) men kallas här ”L’Uomo Zlataniano”. Tidningen alternerar med att svensken är den ”L’Uomo Vitruviano del pallone” (vitruvianske fotbollsmannen). Poängen är hur som helst att han är idealisk. Vision, huvud, hjärta, ledarskap, kraft, oberäknelighet, skott. Allt skrivs in som egenskaper på den Da Vinci-lika bilden. Rubrik inne i tidningen? ”Det finns ingen som du”. Tidningen tar även upp gårdagens snack om förlängning. Först förekom den i La Repubblica (se under Gazzetta dello Sport i måndagens Headlines), sedan genom sportchefen Paolo Maldini. GdS skriver att det inte är troligt att erbjudandet når upp till dagens sju miljoner euro inklusive bonusar, men förväntar sig inga problem. ”Känslan i klubben är att jämfört med Donnarumma och Calhanoglu är en förlängning med Ibra den minst mödosamma”, skriver tidningen.

Annons

Corriere dello Sport har också en artikel om Ibrahimovic men på helt annat tema. Bråket med Romelu Lukaku. Milans jurist Leonardo Cantamessa, som representerat svensken i förbundsförhöret, viftar bort anklagelser om rasism i Ibras uttryck kring ”voodoo” och ”åsna”, och beskriver fraserna som 39-åringen kastade ur sig som hämtade från ”omklädningsrumssnack”. Cantamessa om utredningen: ”Den kommer att sluta i dödläge. Det är absurt att tro att Ibrahimovic är rasist, särskilt med tanke på hans bakgrund i förorten. Jag känner inte Lukaku men han har i teorin mer att svara på medan Ibrahimovic inte förstår vad han är anklagad för”. Om utgången av utredningen säger Cantamessa, ”Om man bara ser till händelsen i sig, och inte ekot som den fick, så är det ingenting. Men Milan har visat att laget kan vara starkt även utan Ibra medan Inter utan Lukaku förlorar mycket”. Cantamessas kommentarer kommer långt in i tidningen. På förstasidan är de ”Sanningens afton” som beskriver Juventus-Inter.

Annons

Tuttosport döper helt enkelt och tidsenligt om detta Derby d’Italia till ”Super Bowl Italia”.

 

FRANKRIKE

frankrikefrancefootball

France Football provocerar med Lionel Messi i PSG-tröja på förstasidan (se reaktioner under Spanien). Photoshoppad förstås. Barças tränare Ronald Koeman ilsknade redan förra veckan till på lockropen till argentinaren från PSG. Även Messi själv påstods besvärad. Så på dagen en vecka innan Barcelona möter PSG i Champions League skruvar France Football upp temperaturen ytterligare med att syna möjligheterna till en övergång. Några större nyheter presenteras inte. Neymar beskrivs som en ”försäljningsman de luxe” i sina försök att locka kompisen från Barcelona till Paris. Samtidigt uppger ESPN att Man City vill göra ett nytt försök att värva Messi. En framstöt planeras i mars eller april.

Annons

RMC Sport har besked från en källa nära Jorge Sampaoli: argentinaren är intresserad av att ta över Marseille. OM har varit i kontakt, men något kontrakt har ännu inte diskuterats. Sampaoli tränar för närvarande Atlético Mineiro i Brasilien.

L’Equipe är inne på samma tema med ”Operation Sampaoli” som dagens största fotbollsrubrik. Kontakter är pågående, Samapoli är prioitet, men L’Equipe påpekar att OM får vänta om de vill ha 60-åringen. Sampaoli lämnar inte innan säsongen är slut den 26 februari. ”Är Marseilles klubbledning beredd att vänta?”, undrar tidningen. På samma uppslag ställer L’Equipe en annan fråga, inför Barça-PSG, ”Är det för tidigt för Di María?”. Argentinaren väntas inte hinna bli spelklar efter skada.

 

TYSKLAND

Sport1 lyssnar till Bayern Münchens tränare Hansi Flick som myser över att klubben är ett steg närmare att även spela hem klubblags-VM (2-0 mot Al Ahly). ”Om vi vinner finalen på torsdag så avslutar vi en otrolig säsong med en sjätte titel. Det skulle vara en speciell framgång i FC Bayerns framgångsrika historia”, säger Flick. 12 000 åskådare var på plats på matchen i Qatar. I finalen väntar Tigres från Mexiko.

Annons

Bild utropar ”Bayern i VM-final!” på nyhetsettan, och sätter längre in i tidningen betyg på spelarna. Bäst, 2 av 6, får Kimmich, Coman, Gnabry och tvåmålsskytten Lewandowski. På annat håll uppger Bild att Atlético de Madrid är intresserad av André Silva i Eintracht Frankfurt. Ett bud på 30 miljoner euro skulle kunna locka tyskarna till försäljning av den 25-årige anfallaren, menar Bild.

 

ÖVRIGT

O Jogo (Portugal) skriver att det är klart att EL-matchen Benfica-Arsenal flyttas från Lissabon till Rom. De båda klubbarna uppges överens. På nytt är det coronasituationen som är orsaken. Matchen är nu tänkt att spelas på Olimpico den 18 februari.

Het Laatste Neiuws (Belgien) ger stort utrymme åt Eden Haazard. Hur Real Madrid- och landslagsstjärnan mår efter ännu ett skadebakslag har diskuterats flitigt. 30-åringen förefaller lugn. ”Det är inte hela världen för mig, jag får mer tid hemma med barnen. När man är själv och skadad kan det vara tufft men jag tur som har min familj som stöd”, säger Hazard till den engelskspråkiga tidningen ”On the front foot”.

Annons
Publicerad 2021-02-09 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto