Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bayerns buss drog utan Sané

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

TYSKLAND

Bild berättar att Bayern Münchens buss stack utan Leroy Sané inför matchen mot Mönchengladbach förra veckan. Den 27-årige yttern fick jaga efter i bil till flygplatsen, och ska ha varit arg. ”En miss eller en läxa?”, undrar Bild. För Sané var sen till bussens avfärd, och han har haft en ovana att vara sen till träningar på senare tid. ”Bayern har ett disciplinproblem”, menar Sky Sports expert Dieter Hamann, och pekar förutom på Sané-incidenten även på efterspelet av Manuel Neuers skidresa och Serge Gnabrys moderesa.

Sport1 applåderar Union Berlin som för första gången är vidare till åttondelsfinal i Europa League (3-1 mot Ajax). Mittfältaren Rani Khedira hyllar publiken: Stämningen var ofattbar”. Och fansen hade efter slutsignalen redan siktet inställd på helgens toppmatch. ”Dra av Bayern deras lederhosen”, skanderade supportrarna. Även Bayer Leverkusen tog sig vidare efter dramatik (3-2 mot Monaco, 5-3 e str).

Annons

 

ENGLAND

englandDaily Mirror ger Manchester Uniteds seger (2-1 mot Barcelona) en aktuell cineastisk touch med ”Ant-Man U”. Antony var en av superhjältarna med sitt segermål. Ten Hags största seger hittills i United? ”Jag tror det, ja”, svarade tränaren. Och som Mirror påpekar, United är fortfarande med i kampen om en kvadrupel – liga, ligacup, FA-cup och Europa League.

Daily Telegraph påpekar att Bukayo Sakas kontraktsförlängning är nummer två i en trestegsraket som ska få Arsenal till nya höjder. Gabriel Martinelli har redan skrivit nytt kontrakt, Saka härnäst och sedan är det William Salibas tur – tre 21-åriga nyckelspelare.

Daily Mail noterar att fotbollsvagabonden Ravel Morrison – en kort sväng i Östersundinte längre ingår i DC Uniteds planer. Enligt uppgifter från Washington Post finns han inte längre med i Wayne Rooneys trupp. 30-åringen, som en gång i tiden sågs som ett underbarn, värvades för bara ett halvår sedan. Tidningen borde också ta notis om att Dejan Kulusevski tar förberedelser inför Londonderbyt mot Potters mannar på söndag till en ny nivå – med ett besök på Potter-muséet i London.

Annons

TalkSport har kontroversielle Nile Ranger på tapen. Newcastlefans är upprörda över att den förre Newcastlespelaren försöker kränga 100 ligacupfinalbiljetter till svindlande priser på sin Instagram.

The Times frågar sig vad som hänt med de 2,3 miljarder pund från tvångsförsäljningen av Chelsea FC som skulle gå till behövande i Ukraina. Pengarna sitter fortsatt frysta på bankonto. Byråkratins kvarnar maler långsamt. 

 

ITALIEN

italienTuttosport utbrister ”Mamma mia, Di María!”. Argentinaren plockar de största rubrikerna i dag efter hattrick för Juventus (3-0 mot Nantes). Gazzetta dello Sport har ”Ave María” och argentinska Crónica kör på ”Tri María”, för de tre målen. Ledningsmålet efter bara fem minuter var en läckert skruvad boll som gick i en båge förbi målvakten (se klipp här). ”Vi hade lite info om att deras målvakt alltid stod en bit ut. Med tanke på bollbanan i passningen siktade jag på den bortre stolpen”, berättar Di María. Tränare Max Allegri beskriver honom som ”en mästare”, och tycker sedan att Juventus säsong kan ses ur ett ljusare perspektiv, ”Säsongen är mer än positiv, inte minst med tanke på de unga spelare som klivit fram på grund av skador”.

Annons

La Gazzetta dello Sport synar den stundande lottningen i Europa League och Conference League. I sistnämnda finns Fiorentina och Lazio i skålarna. ”Minst farliga motståndare? Slovan från Slovakien och Djurgården från Sverige”, slår GdS fast. Milan hade en galatillställning för Fondazione Milan, som firar 20 år. Zlatan Ibrahimovic var där (se klipp här). På röda mattan fick han frågan, ”Är jag lite återhållsam om jag säger ’ljuset syns i tunneln och så kommer Zlatan?’”. Zlatan svarar, ”Ljuset är här, och nu kommer det ännu mer”, vilket följs av uppskattande tillrop. GdS skrev i går att 41-åringen efter två matcher på bänken väntas få spelminuter mot Atalanta på söndag.

Città della Spezia uppger att Emil Holm missar matcherna mot Udinese i helgen och Hellas Verona nästa helg, ”om ingen sensationell återhämtning inträffar”. 22-åringen har haft en ljumskkänning, är sliten och behöver vila. Holm missade även den senaste matchen, mot Juventus. Han och Albin Ekdal fick i går ny tränare, Leonardo Semplici.

Annons

 

SPANIEN

spanienMarca ger förstasidan åt ett ”Bittert farväl”. Sergio Ramos riktar tung kritik mot nya förbundskaptenen Luis de la Fuente, efter beskedet att han inte är aktuell för landslaget längre. Enligt Cadena Cope är 36-åringen ”överraskad och arg” då han tycker att hans insatser den här säsongen gjort att han förtjänat att vara landslagsaktuell. Källor inom det spanska förbundet tycker samtidigt att Sergio Ramos visade ”dålig stil” med sitt uttalande. Marcas läsare är splittrade om beslutet att sätta punkt för Sergio Ramos landslagskarriär; 53 procent är för, 47 procent emot. Från Real Madrids sjukstuga rapporteras att David Alaba väntas bli borta en månad och Rodrygo tio dagar. De missar lördagens derby mot Atlético, och allt talar även för att båda missar mötet med Barça på tisdag. 

El Chringito TV pratar med Real Madrid-legendaren Guti. Han har skarpa råd till Kylian Mbappé om en flytt till Real Madrid en dag blir av. ”Han måste hålla huvudet lågt”, säger Guti, ”Med tanke på hur styggt han behandlat klubben måste han vinna allt, och han måste vara som vem som helst i omklädningsrummet.

Annons

Sport och Mundo Deportivo deppar efter Barcelonas uttåg i Europa League (1-2 mot Manchester United). ”Vilken besvikelse”, är huvudrubriken i Sport, ”Mardröm i Europa” i Mundo Deportivo. Marca sätter stämpeln ”Europafiasko”. MD:s krönikör Santi Nolla skriver, ”Koundé föredrog att kalla det en besvikelse snarare än misslyckande, men  slutsatsen är densamma som sedan länge: Det räcker inte till i Europa”.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe summerar den franska Europa League-kväll med orden ”Ett skeppsbrott”. Nantes sjönk mot italienskt motstånd (0-3 mot Juventus), Rennes sköts i sank av ukrainare (2-1 mot Sjachtar, 4-5 e str) och Monaco av tyskar (2-3 mot Leverkusen, 3-5 e str). Lyon jagar en Europaplats till nästa säsong. Mot Angers i morgon är Alexandre Lacazette på nytt borta, ögon fästs på Amin Sarr och tränare Laurent Blanc säger hoppfullt att svensken, som inte övertygat fansen, ”kan göra mycket bättre ifrån sig”.

Annons

Le Parisien konstaterar att PSG:s öppna träning i dag blir en publiksuccé. Drygt 30 000 åskådare har skaffat biljett. Det är fösta gånger på tolv år som PSG arrangerar en öppen träning för fans på Parc des Princes. Le Parisien menar att initiativet är ett led i klubbpresident Nasser Al-Khelaïfis försök mjuka upp relationen till ultras och andra fans, samt visa upp en mänskligare sida av klubben. Det var också Al-Khelaïfi som drev på Messi och Neymar att gå bort till fansen efter förlusten i Monaco nyligen, när lagkaptenen Marquinhos signalerat till spelarna att inte gå bort.

 

ÖVRIGT

övrigtPrzeglad Sportowy (Polen) utropar ”Våren är vår!” och  har svensk på förstasidan: Mikael Ishak. Lech Poznan-anfallaren fixade med det enda målet i dubbelmötet avancemang i Conference League (1-0 mot Bodø/Glimt). ”Som lagkapten är jag väldigt glad för laget. Vi gav allt. Grabbarna har en ljus framtid, vi kommer att minnas denna kväll länge”, säger Ishak till TVP. Ishak är även en av fyra spelare nominerad till Omgångens lirare av Conference League.

Annons

Ekstra Bladet (Danmark) uppgav att Ålborgsspelare uttryckt ett tydligt missnöje med Erik Hamrén för administrativa chefen Thomas Bælum. Men det dementerar Bælum. ”Jag pratar med spelare hela tiden men jag känner inte igen det som stod där, så det måste jag avvisa”, säger han till Discovery. Han avvisar också att klubben letar ny tränare. ”Jag har förtroende för hela staben, jag har förtroende för Erik och jag har förtroende för spelarna”, säger Bælum. Hamrén sa sig vara ”överraskad” av Ekstra Bladets uppgifter om missnöje. Mer från Danmark: Midtjylland åkte ut ur Europaspelet med dunder och brak (0-4 mot Sporting), och klubbens svenskar får betyg därefter: Joel Andersson 3 av 6, Armin Gigovic 2 och Kristoffer Olsson 2. Tipsbladet skrev på torsdagskvällen att Manchester United vill ha Rasmus Højlund i Atalanta.

Annons

Algemeen Dagblad (Nederländerna) har flera skäl till rubriken ”Svart afton”. Först och främst bildens motiv: en våldsam planstormare under PSV:s match, som Sevillas målvakt Marko Dmitrovic brottade ner. Sedan resultaten: PSV räckte inte riktigt till trots seger (2-0 mot Sevilla) och är ute. Ajax räckte inte riktigt till (1-3 mot Union Berlin) och är ute.

Publicerad 2023-02-24 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto