Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nya prisuppgifter om Hugo Larsson – som väntas ta plats direkt

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

TYSKLAND

tysklandKicker skriver att Eintracht Frankfurt betalar 7,5 miljoner euro (87 milj kr) till Malmö FF för köpet av Hugo Larsson, men det är grundsumman, exklusive bonusar. Transferexperten Fabrizio Romano och Aftonbladet har berättat att totalsumman är 11,5 miljoner, medan Sport1 i går skrev åtta miljoner euro. Enligt Aftonbladet har MFF dessutom en vidareförsäljningsklausul på 10-15 procent. Kicker skriver vidare att Frankfurt ser Larsson som ”en av de största mittfältstalangerna i Europa” och att 18-åringen kan ta steget in i Bundesliga direkt i rollen som en nummer 6 eller nummer 8. Bayern München får som vanligt stora och många rubriker. Bayerns starke man Uli Hoeness får frågan om det var ett misstag att tillsätta Oliver Kahn som vd. ”I backspegeln, ja”, svarar han, ”Oliver är en mycket intelligent person som man gillar att prata med. Besvikelsen ligger i att jag trodde att han med sin personlighet klarade av att göra jobbet själv men i stället omgärdade han sig med sina rådgivare”. Det var dessa rådgivare som Hoeness menar var orsaken till ”den katastrofalt dåliga stämningen” i klubben. Kicker understryker vidare att tränare Thomas Tuchel blir kvar. Hans roll kommer även att stärkas med ett större inflytande över värvningar. 

Annons

Sky Sport är späckad med transferuppgifter. 1/ Bayern München för samtal med Raphaël Guerreiro, som lämnar Dortmund i sommar. 2/ Juventus anfallare Dusan Vlahovic är ett aktuellt namn för Bayern, men ännu har inget bud lagts. 3/ Thomas Tuchel har varit i telefonkontakt med Declan Rice. Arsenal leder jakten på West Ham-mittfältaren, men Rice är öppen för Bayern. 4/ João Cancelo lämnar Bayern och återvänder till Manchester City. 5/ Ajax är enligt Aftonbladet intresserad av Bénie Traoré i Häcken, men Sky Sport uppger att den nederländska klubben också har en annan anfallare på radarn, Joshua Zirkzee i Bologna.

Bild uppger på morgonen att Benjamin Pavard beslutat sig för att inte förlänga kontraktet med Bayern München. Beskedet ska han ha lämnat till Bayerns ledning redan för tre veckor sedan. Kontraktet går ut nästa år. Därmed är han aktuell att säljas i sommar. Marknadsvärdet är 35 miljoner euro. Alternativt spelar fransmannen ut sitt kontrakt.

Annons

 

ENGLAND

englandDaily Mail uppger att hela tolv klubbar är intresserade av Anthony Elanga, och att 21-åringen är ”redo för en ny utmaning”. Elanga väntas lämna Manchester United i sommar. Inga klubbnamn nämns i artikeln. Tyska Sky Sport uppgav nyligen att RB Leipzig är intresserad. Vidare skriver Mail att PSG är intresserad av Martin Ødegaard. Arsenal uppges ha en transferbudget på 180 miljoner pund plus eventuella försäljningar, men vill oavsett inte sälja norrmannen. Newcastle påstås intresserad av Ferran Torres i Barcelona, som den katalanska klubben anses villig att sälja. Vidare uppger Daily Mail att Jude Bellingham missar Englands kommande EM-kvalmatcher i juni på grund av sin knäskada och riskerar en operation. Störst plats på förstasidan tar Sheffield Wednesday, som är tillbaka i Championship (1-0 mot Barnsley e förl).

Annons

Daily Mirror har trotsiga beskedet ”Du kan glömma United”. Enligt tidningen har Tottenhams ordförande Daniel Levy gjort klart att han inte säljer Harry Kane till en Premier League-rival, även om det nu bara är ett år kvar på anfallarens kontrakt. Mirror hävdar också att Bayern München är beredd att betala 95 miljoner pund för Declan Rice. Det går stick i stäv med tyska Sky Sport, som menar att Bayern inte är beredd att betala ens 87 milj pund. 

iNews uppger att Everton har två anfallare i sikte: antingen Viktor Gyökeres och Tammy Abraham. Men iNews är osäker på om Everton kommer att ha tillräckliga ekonomiska muskler att värva någon av dem.

Daily Telegraph skriver att Erik ten Hag är övertygad om att han kan locka Mason Mount till Manchester United. Även Liverpool och Arsenal är intresserade. Prislappen är oklar, men 55 miljoner pund har tidigare nämnts. Mount har ett år kvar på kontraktet med Chelsea, men klubben anses redo att casha in i sommar. I går blev det till slut bekräftat att Mauricio Pochettino blir ny Chelseatränare.

Annons

The Times har en lång intervju med Erik ten Hag. I den öppna han dörrar. Exempelvis för Harry Maguire att lämna: ”Jag är glad att han är här och när han har behövts har han gjort sitt jobb. Men det är också ett beslut han måste fatta”. Och Ten Hag håller dörren på glänt för avstängde Mason Greenwood att återvända: ”Han har tidigare visat att han kan göra det” i anfallet. Samtidigt understryker Ten Hag att det inte är hans beslut utan klubbens.

Manchester Evening News uppger att Fulham är intresserad av Fred. Mellanhänder har lagt fram ett förslag. 30-åringen har ett år kvar på kontraktet med Manchester United, som är ute efter en yngre mittfältare.

The Athletic skriver att Man United gör en anmärkningsvärd förändring. Klubbemblemet ersätts kommande säsong med bara en djävul på tredjetröjan. Tröjan är off-white. På 80-talet hade United byxor med bara djävulen på (se bild här). Arsenal hade på liknande vis skalat bort allt utom kanonen på bortatröjan i år. I båda fallen är Adidas leverantör.

Annons

The Sun skriver att West Ham leder jakten på James Ward-Prowse. Southampton hoppas få 40 miljoner pund för sin lagkapten. Även Romeo Lavia, som Liverpool är intresserad av, väntas säljas för stora pengar.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport drar störst på en ny dom mot Juventus, den här gången för ”dolda” löner under pandemin. Domen har tidigarelagts då Juve och åklagare nått en uppgörelse. Den väntas enligt GdS innebära dryga böter, möjligen två-tre poängs avdrag. Juventus riskerar att missa Europaspel helt och hållet. Det kan också öka trycket på klubben som är pressad av ekonomin. Enligt GdS väntas Juve i dagsläget göra en förlust på 120 miljoner euro för 2022-2023. Klubben behöver sälja spelare för stora pengar.

DAZN-journalisten Orazio Accomando krokar i med uppgiften att lånespelarna Dejan Kulusevski, Weston McKennie, Arthur Melo och Denis Zakaria alla återvänder till Juventus. Liknande uppgifter har förekommit tidigare i italienska medier. Men DAZN lägger också till att samtliga fyra kommer att ställas i skyltfönstret. Juventus har inte plats för dem. Knappast heller ekonomiskt.

Annons

Corriere dello Sport uppmärksammar morgondagens Europa League-final, Sevilla-Roma. ”Bara stora klubbar är kapabla att nå Europafinaler två år i rad”, låter José Mourinho hälsa. Roma vann som bekant Conference League förra året. Paolo Dybala är tillbaka i träning, väntas kunna spela men frågan är om Mourinho riskerar honom från start. 20 000 Romafans är väntade till finalarenan i Budapest. Både Corriere dello Sport och Gazzetta dello Sport listar namn som Mauricio Sarri vill ha till Lazio. Namnen är många. Men ett som saknas är Jesper Karlsson, tidigare ofta sammankopplad med klubbens sommarfönster.

 

SPANIEN

Marca skriver att Real Madrid gett Dani Ceballos ett nytt kontraktsförslag. Det är i närheten av vad mittfältaren vill ha men ännu inte i nivå. Samtidigt tycks Marco Asensio lämna klubben. Han nobbade i förra veckan ett kontraktsförslag. Både Aston Villa och PSG är intresserade, liksom Milan och Arsenal.

Annons

spanien

Sport och Mundo Deportivo har som så många gånger förr Lionel Messi på förstasidan. Xavi flörtade under måndagen ivrigt med Messi, och pratade om var han kan spela i laget. Sport har citatrubriken, ”Det vore logiskt om Messi återvände”. Men det gör han inte av allt att döma. Ett beslut om ny klubbadress väntas enligt samstämmiga uppgifter inom de närmaste dagarna. Barça har ännu inte ens kunnat presentera något erbjudande till Messi, då klubben ännu inte fått grönt ljus av La Liga. Se även under Frankrike och Foot Mercato. På tal om Xavi väntas han inom kort förlänga kontraktet med Barça.

Relevo uppger att ett erbjudande från Saudiarabien frestar Karim Benzema. Den 35-årige anfallaren erbjuds 200 miljoner euro per år. Real Madrid misstänker att fransmannen överväger att lämna klubben. I så fall skulle Real Madrid behöva gå på offensiven på transfermarknaden. Den saudiska klubb som vill ha Benzema är enligt L’Equipe nyblivna mästarlaget Al Ittihad. Real Madrid har för övrigt uppgetts nära Joselu, som ses som en ersättare till Mariano.

Annons

AS pryder förstasidan med Jude Bellingham, Real Madrids förväntad nyförvärv. Tidningen försöker sätter siffror på värvningen. Real Madrid erbjuder 100 miljoner euro. Dortmund vill ha 150 milj euro. Där pågår en dragkamp. Tyska Sky Sport tror den slutar rätt jämnt, att övergångssumman till slut landar på 120-130 miljoner euro, inklusive bonusar. Marca skrev i går att Real Madrid vill betala i tre-fyra likvärdiga delbetalningar spridda över flera år.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe tas över av Franska öppna. Fotbollen spelar en mer undanskymd roll. Men tidningen uppger att Pep Guardiola ringt upp Neymar för att kolla status. Tidningen menar ändå att det i dagsläget är liten chans att Manchester City gör en framstöt. Samtidigt påpekar L’Equipe att PSG inte längre räknar med Neymar. Brasilianarens val att sticka till Monaco och kolla F1 i stället för att fira ligatiteln är symptomatisk för den svaga relationen mellan parterna, menar tidningen. Strasbourgs president Marc Keller besökte Chelsea i fredags. Londonklubbens försök att köpa den franska klubben väntas intensifieras de kommande veckorna.

Annons

Foot Mercato uppger att Lionel Messis pappa Jorge redan accepterat ett kontrakt från Saudiarabien för hans son att spela i Al Hilal. Kontraktet är  värt 1,2 miljarder euro, cirka 14 miljarder kronor. FM menar att det alltmer lutar åt en flytt till Saudiarabien, och att Barcelonas hopp om att plocka hem sin förlorade son bleknar. Spanska Marca har till och med en artikel med rubriken, ”Alla vägar bär till Al Hilal”. Liksom FM sätter Diario Olé frågetecken för Barça. Den argentinska tidningen ser Saudiarabien och Inter Miami som välbekanta alternativ, men uppger även att det nu finns intresse från Premier League. Spanska Sport medger att Barça helt enkelt inte är ett alternativ i dagsläget då det ännu inte finns ett konkret bud. Lionel Messi kommer enligt samstämmiga rapporter att fatta ett beslut inom de närmaste dagarna. Under måndagen kom Foot Mercato med uppgifterna att Graham Potter är i samtal med Crystal Palace. Även Nice är intresserad. Napoli är ute efter Leicesters mittfältare Wilfred Ndidi.

Annons

 

ÖVRIGT

Bold (Danmark) pratar med en firande Jordan Larsson, sedan FC Köpenhamn vunnit ligan (2-1 mot Viborg). ”Jag har aldrig upplevt något liknande”, säger svensken om stämningen på segermatchen. Larsson fortsatte också att leverera. Det blev ännu mål, toppbetyg i Ekstra Bladet (5 av 6) och kärleksbombning. ”Jag älskar att ha Jordan Larsson i min FCK-trupp”, säger tränaren Jacob Neestrup. Framtiden för Larsson är fortsatt oklar. ”Om jag stannar eller ej är inte i mina händer men jag tror alla vet att jag gärna vill vara här”, säger han. Utköpsklausulen från Schalke uppges vara motsvarande 25 miljoner kr.

övrigt

Record (Portugal) skriver på förstasidan att ”Ugarte föredrar Chelsea framför PSG”. Enligt tidningen har Londonklubbens bud på mittfältaren anlänt. Chelsea betalar utköpsklausulen på 60 miljoner euro plus fem milj euro i bonusar. Anfallaren David Datro Fofana är aktuell i motsatt riktning, som lån.

Annons

Sportowe Fakty (Polen) berättar att Gornik Zabrze erbjudit Emil Bergström ett nytt kontrakt. 29-åringen ska ha fått förslaget i förra veckan. Men Bergström har tills vidare tackat nej. Han vill i första hand se sig om efter ett nytt äventyr. Han spelade 25 matcher den gångna säsongen.

Fædrelandsvennen (Norge) bidrar med ett viralt klipp från Starts segermatch (2-1 mot Ranheim). Sportchefen Magni Fannberg, tidigare utvecklingschef i AIK, får ett utbrott på  Ranheimspelare (se klipp här). 

Algemeen Dagblad (Nederländerna) lyckas placera John Guidetti och Ronaldo i samma mening. Det sker när Xavi Simons ska beskrivas. Det var länge sedan en spelare gjort ett sådant avtryck i ligan som Simons, menar tidningen. 20-åringen har lite av Ronaldos slalomteknik från tiden i PSV och lite av Guidettis bravur från tiden i Feyenoord, skriver AD. De Telegraaf påpekar att PSV jobbar hårt på att behålla Simons.

Annons

Fanatik (Turkiet) hävdar att Galatasarays anfallare Mauro Icardi, på lån från PSG, roat sig med att köpa ”världens dyraste bil”, en Rolls Royce Boat Tail. Den värderas till 23-25 miljoner euro.

Publicerad 2023-05-30 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto