Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Pochettino vill värva mer – Chelsea rekorddåligt 2023

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

ENGLAND

The Guardian fångar upp Chelseas miserabla söndag med två rubriker på sportettan. Johanna Rytting Kaneryd gjorde visserligen ett mål i WSL-toppmötet på Emirates men det gjorde också Amanda Ilestedt, och hennes rödvita lagkompisar bara öste på med fler (4-1 till Arsenal). Herrarna gjorde det inte bättre. Det blev ännu en förlust (2-0 till Everton). Som det ofta blir på Goodison. Chelsea har redan investerat nästan en miljard pund i nya spelare, men Mauricio Pochettino öppnar dörren för fler i januari. ”Efter första halvan av säsongen måste vi se saker och ting som de är. Om vi inte är tillräckligt aggressiva kanske vi behöver göra något, göra några förändringar. Det är något som behöver analyseras med sportchefen och ägaren, att se vad vi kan göra för att förändra dynamiken och bli bättre under andra halvan av säsongen”, säger Pochettino. Syskonen James hade en dålig dag. Reece blev skadad igen och Lauren får kritik efter bilder där hon, liksom i VM, tycks ägna sig åt efterslängar (se klipp här). Chelseas herrar har blott tagit 39 poäng på 39 matcher under 2023. Inget lag som hängt kvar i Premier League har under samma period tagit färre poäng, berättar Opta. Man City vann pliktskyldigt (2-1 mot Luton) men Erling Haaland missade matchen på grund av skada.

Annons

.england

Daily Telegraph ser ”Sonsken” (bättre på engelska…) över Tottenham igen (4-1 mot Newcastle). Sydkoreanen antecknades för ett mål och två assist. Men även Dejan Kulusevski glänste. Så pass att den maskförsedde svensken föräras plats bredvid Son i rubriken för Football Londons betyg (9/10). Så pass att hans driv från innermittfältet föräras ett klipp i sociala medier (se klipp här). Annars var det hängivenheten hos en av klubbens maskotar som verkligen blev viral (se klipp här). Son är med i BBC:s Omgångens lag, men inte Kulusevski.

The Sun ger fetast rubrik till ”Harry Pain”. Bayern Münchens-stjärna är redo att utdela smärta till Manchester United, klubben som länge ville ha honom. ”Det är trevligt att återvända till England och Old Trafford, Harry tror jag att kommer älska det, och ser fram emot det”, myser Thomas Tuchel inför CL-mötet. Samtidigt fortsätter United slaktas. ”Manchester United blev en parodi i ännu ett patetiskt framträdande”, är den hårda domen i en krönika i lokaltidningen Manchester Evening News. Sky Sports expert Gary Neville beklagar sig att problemen uppstår om och om igen i United. Han är orolig över Erik ten Hags framtid men tycker nederländaren ska vara kvar. ”Idén att han (Ten Hag) skulle sparkas är fullständigt nonsens. Jag skulle i alla fall inte vara för det”, säger Neville.

Annons

Football Insider skriver att Newcastle öppnar dörren för en försäljning av Emil Krafth i januari, för att bereda vägen för en ny mittback. Klubben har gott om högerbackar och det är sista chansen att få ut lite pengar för 29-åringen innan kontraktet går ut i sommar, menar FI.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport tror att ”Juve får en julklapp från Pep”: Kalvin Phillips. Juventus sportchef Cristiano Giuntoli har möte inbokat med Man City, kanske blir det av redan denna vecka. Ett lån resten av säsongen med köoption kan bli aktuellt. City skulle hellre låta mittfältaren lämna för utlandet än för en PL-rival – senast i lördags ryktades det till och med om att stadsrivalen United är intresserad. Även Tottenham och Newcastle har nämnts. Juve har dock ännu inte fattat beslut om att gå all-in på Phillips ännu. Samtidigt ger Tuttosport hela förstasidan åt att Georgiy Sudakov i Sjachtar är Juve mål nummer ett i januarifönstret. GdS noterar att Pontus Almqvist inte är med i Lecces trupp mot Empoli i kväll. Svensken har fått ett litet bakslag efter comebacken men väntas tillbaka inom kort.

Annons

Corriere dello Sport tycker det är ”Belamrat” vid fjärde och sista Champions League-platsen i Serie A. ”Fem lag inom två poäng”, konstaterar tidningen. Bologna tog sig efter seger (2-1 mot Salernitana) upp på samma poäng som fjärdeplacerade Roma (1-1 mot Fiorentina). Mest drama var det som så ofta förr kring José Mourinhos gäng. Romelu Lukaku och Nicola Zalewski fick båda rött kort. Mourinho var enligt Il Messagero rasande och det var på hans initiativ som det blev en silenzio stampa. Varken Mourinho eller spelare uttalade sig för pressen. Roma fick också Paolo Dybala och Sardar Azmoun skadade. Vidare har CdS notis om att Cesc Fàbregas fått en drömstart på tränarkarriären med Como: tre segrar på fyra matcher och tio poäng. I går blev det ny seger (2-1 mot Modena). Como ligger trea i Serie B.

Annons

La Repubblica tar fasta på ”Mästarnas misstag”. Napolis problem är vida kända och de regerande italienska mästarna är hela 18 poäng efter Inter. Men tidningen slår också ihop det med att andra mästarlag i de stora ligorna har bekymmer. Barcelona föll mot Girona och halkar efter, Manchester City vann i helgen men är också på efterkälke och Bayern München åkte på en pärla i Frankfurt och ligger tvåa. Bara PSG har kopplat nytt grepp om förstaplatsen. Under söndagen hade La Repubblica en artikel där tidningen håller fast vid sin teori om Zlatan Ibrahimovic: han kan bli understöd åt kompisen Ignazio Abate i en tränartandem i Milan. Tidningen lanserade teorin för en vecka sedan. Idén har ännu inte slagit rot i andra italienska medier. Corriere dello Sport skriver i dag att det finns en risk att nuvarande tränare Stefano Pioli får sparken om det bli förlust mot Newcastle på onsdag.

Annons

 

SPANIEN

.spanien

Sport och Mundo Deportivo applåderar nya ledarlaget Girona (4-2 mot Barcelona). Tränare Míchel har mycket att glädjas över. ”Vi överlever, vi har nått 41 poäng mycket snabbare än vi trodde”, säger han, och samtidigt, ”Vi är beredda att fajtas för att vara kvar i toppen”. Míchel lägger till, ”Jag är glad över vår insats, även om jag inte vet om vi kan stå emot Barças och Real Madrids nivå en hel säsong”. Barça-tränaren Xavi påpekar att hans lag ”är under konstruktion”, och menar att Girona ”är en titelkandidat”. MD uppmärksammade i helgen Viktor Gyökeres framfart i Portugal. I artikeln nämns inte bara Arsenal som intresserad utan även Londonrivalen Chelsea.

Marca har med fyra Gironaspelare i Omgångens lag. Dessutom är Miguel Gutiérrez Omgångens spelar och Míchel är Omgångens tränare. Atlético hakar på täten efter knapp seger (2-1 mot Almería). Betygen för Madridlaget är låga med ett undantag: Jan Oblak får högsta, tre stjärnor av tre. Matchen Granada-Athletic (0-1) avbröts efter 18 minuter på grund av ett dödsfall i publiken. Matchen återupptas i kväll.

Annons

Estadio Deportivo tycker ”Allt är illa” för Sevilla. Viktige anfallaren Dodi Lukebakio har fått en knäskada. Tidningen tror han blir borta sex veckor. Joan Jordán har också skrivits in på den långa skadelistan. Till matchen mot Lens i Frankrike i morgon har dessutom lagets fans portats.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe menar att Olympique de Marseille blåste bort motståndet, tog med sig ”En mistral till Bretagne” (4-2 mot Lorient). Tidigare häcklade veteranen Pierre-Emerick Aubameyang har hittat formen, satte två mål i går och var ”elektrisk”. Det var också en annan veteran. Alexandre Lacazette smällde in ett hattrick för krislaget Lyon (3-0 mot Toulouse). Båda är med i L’Equipes Omgångens lag. Gabriel Gudmundsson gjorde en stabil insats för Lille (0-0 mot Lorient). Betyget (6/10) är över lagets snitt. På annat håll kan man läsa om PSG:s supertalang Warren Zaire-Emery. Han var oväntat snabbt tillbaka från skada och gjorde ett inhopp i helgen. 17-åringen är nu aktuell för startelvan mot Dortmund på onsdag. Beskedet att Sevillafans stoppas från att resa till Lens blir också artikel.

Annons

Le Parisien ståtar med en intervju med förbundskapten Didier Deschamps. Han får en antydan om att beroendet av Kylian Mbappé kan vara ett problem. ”Nej. Vad är frågan? Är Frankrike bättre med Kylian Mbappé? Ja, som Argentina är med Lionel Messi och Portugal med Cristiano Ronaldo. Sådana här extraordinära spelare förbättrar sina lag. Det har varit så sedan fotbollens begynnelse. Sedan deltar Kylian i ett kollektiv och vet mycket väl att han behöver de andra”, säger Deschamps.

 

TYSKLAND

.tyskland

Kicker konstaterar att det är ”Turbulens i titelkampen”. Bayern Münchens storförlust i lördags dominerar men varken Stuttgart eller Leverkusen tog vara på läget. Turbulens var det i Frankfurt inför helgen men efter storsegern är allt på topp. Fyra spelare är med i Omgångens lag, en av dem är Hugo Larsson (se klipp på insatsen här). Lagkamraten Junior Dina Ebimbe var Omgångens spelare, men Frankfurter Rundschau lyfter fram samarbetet mellan veteranen Mario Götze och ungtuppen Larsson. Tidningen skriver bland annat att ”Hugo Larsson är redan ett fenomen” och understryker hur häpnadsväckande snabbt han blivit en nyckelspelare för laget. Larsson ska nu ha återvänt hem till Sverige. Som de andra startspelarna har han fått tre dagar ledigt inför den betydelselösa Conference League-matchen mot Aberdeen.

Annons

Sky Sport menar att Bayern München inte släpper tanken på Ronald Araújo. Transferexperten Fabrizio Romano skrev i helgen att Barcelona vill förlänga och Araújo stanna, men Sky Sport understryker att backen är Bayerns transfermål nummer ett i vinter och att klubben är beredd att betala dyrt, kanske slå de 80 miljoner euro klubben betalade för Lucas Fernández. Thomas Tuchel hade ett videosamtal med uruguayanen i fredags där han förklarade att han vill ha honom och ingen annan. Spanska Mundo Deportivo menar att Araújo säger nej till en vinterflytt. Sky Sport uppger vidare att Liverpool är en av flera stora engelska klubbar som är intresserad av Maximilian Beier i Hoffenheim. 21-åringen har en utköpsklausul på 30 miljoner euro.

Sport1 har en uppdatering på Serge Gnabrys ljumskskada. Bayern München-stjärnan väntas bli borta två-tre månader. Förutom ligamatcher missar Gnabry första åttondelsfinalen i Champions League, och även returen är i riskzonen, skriver Sport1.

Annons

Bild kallar ex-MFF:aren Dennis Hadzikadunic för ”Ligans blunderkung”. Ingen spelare i Zweite Bundesliga har direkt legat bakom så många mål bakåt som HSV-spelaren, senast ett i helgen. Hadzikadunic är på lån från Rostov. Hadzikadunic gjorde landskamper för Sverige upp till U21 innan han bytte landslagströja till Bosnien och Hercegovina.

 

ÖVRIGT

Tubantia (Nederländerna) tar upp att det är tuffa tider för Emil Hansson och hans Heracles. Arga fans mötte upp spelarbussen och krävde tränaren John Lammers avgång efter senaste förlusten (2-0 till Vitesse). Hansson missade  en straff och får bannor av tränaren. ”Bollen måste bara in och det vet Hansson också”, säger Lammers. Heracles ligger på 14:e plats.

Publicerad 2023-12-11 08:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto