Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Skotsk förvåning - Aberdeen överväger Thelin

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

ÖVRIGT

Scottish Sun (Skottland) var först ut med att berätta att Elfsborgs tränare Jimmy Tehlin är en ”chockutmanare” till jobbet som ny tränare i Aberdeen. Daily Record och STV News bekräftar uppgifterna via sina källor. Thelin var i samtal med Aberdeen för ett år sedan, men Barry Robson fick jobbet den gången. Sedan dess har det mesta gått snett. Robson har fått sparken, och Neil Warnock fick bara åtta matcher. Aberdeen ska ännu inte ha hållit några samtal med Thelin utan överväger en framstöt. Thelin förlängde så sent som i januari kontraktet med Elfsborg. Förra året var även Sunderland, Swansea och Westerlo intresserade av Thelin. Enligt Aftonbladet även Plymouth och Stoke. Anrika Aberdeen är indragen i bottenstriden i skotska Premiership.

Annons

portugal

Record (Portugal) ser ”Leende och tårar”. Leenden för Benfica, som är vidare (1-0 mot Rangers). Tårar för Sporting, som är utslaget (2-1 till Atalanta). Viktor Gyökeres gick för en gång skull mållös från planen. För en gång skull kammar han också noll i ligapriser. Efter att fyra gånger i rad ha utsetts till Månadens spelare och Månadens anfallare (september, oktober, november/december, januari), blev det i stället Rafa Mújica som fick de båda utmärkelserna för februari. Gyökeres kan trösta sig med att han fortsatt är ett hett namn på marknaden. Transferjournalisten Pedro Almeida hävdar att svensken är etta på PSG:s lista som ersättare till Kylian Mbappé.

Fædrelandsvennen (Norge) uppger att IK Start är nära att värva Marijan Cosic, som senast spelade i BP. Förhandlingar pågår med 27-åringen, som erbjudits ett kontrakt året ut.

Annons

 

ENGLAND

england

Daily Express ger Ben White störst utrymme. Det är knappast för det rykande färska kontraktet med Arsenal. Det är för att han anses hissa en ”White flag”. Han vill inte spela för England. Förbundskapten Gareth Southgate säger sig inte vet varför men vädjar till fans att inte kritisera backen. The Times krönikör Henry Winter varnar för att ”White kommer alltid att bli ihågkommen för att han sa nej till England”.

Daily Mail tar notis om Brightonfansens svar till Roma. I Rom höll ultras upp en banderoll med texten ”The Queen gave blowjobs”. Antagligen tänkt som en provokation – vilket den kanske varit var för 30 år sedan. Nu blev den mest utskrattad i England. Och Brightons ”provokation” i går kväll var i linje med det. På en banderoll stod det: ”Totti adora l’ananas sulla pizza””Totti älskar ananas på pizza”. Brighton vann både på läktaren och på planen (1-0), men det var Roma som gick vidare (4-1 totalt). Men på annat håll blev det engelska målkalas och avancemang, för Liverpool (6-1 mot Sparta Prag), West Ham (5-0 mot Freiburg) och Aston Villa (4-0 mot Ajax).

Annons

BBC Sport följer upp en snackis inom Women’s Super League. Leicesters tränare Willie Clarke misstänks ha en relation med en spelare i laget. En internutredning pågår. BBC frågar runt bland WSL-tränare som alla fördömer relation tränare-spelare. ”Det är olämpligt av många skäl”, säger Arsenals tränare Jonas Eidevall. ”Totalt oacceptabel”, säger Tottenhams tränare Robert Vilahamn.

Evening Standard hävdar att Chelsea ser Leny Yoro som en ersättare till Thiago Silva, som väntas lämna i sommar. Men 18-åringen är hett villebråd. PSG ser Lilles backen som en prioriterad värvning i sommar, och även Real Madrid är intresserad. Alternativ för Chelsea är Ousmane Diomande (Sporting) och Jean-Clair Todibo (Nice). I artikeln uppges även att Chelseas ägare vill ”rekrytera två eller tre av världens bästa spelare under 23 år till varje position”.

Annons

The Sun formulerar nyheter om Jadon Sancho som exklusiva: Engelsmannen vill inte tillbaka till Manchester United så länge Erik ten Hag är kvar och Dortmund kan köpa honom. Båda dessa uppgifter har redan förkommit i tyska medier. Skillnaden är att tyska Bild uppger att United satt en prislapp på 35-40 miljoner euro, medan The Sun uppger att Dortmund verkligen är beredd att betala upp till 40 milj euro. Oavsett tycks en affär närma sig.

 

ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport mår mycket bättre nu. Efter nattsvarta dagar för Italien i Champions League, påpekar GdS nu på förstasidan, ”Alla är vidare – fyra italienska lag till kvartsfinal”. Ett lag lyfts fram mer än andra. ”Milan äger” (3-1 mot Slavia Prag). Smolk i glädjebägaren var skadan på Mike Maignan. Domare i matchen var Glenn Nyberg. Han får ljumma 5,5 av 10 i betyg. Älskvärt nördig som GdS är bedöms även assisterande domare. Både Mahbod Beigi och Andreas Söderkvist får 6. De är inte enda svenskar som betygsätts. Vinnande ur striden gick i Bergamo gick Atalanta (2-1 mot Sporting), och vinnande ur svenskstriden gick Isak Hien som får fina 7. Emil Holm får 6,5 och Sportings anfallsstjärna Viktor Gyökeres får nöja sig med 6. Alla tre spelade från start. Förutom Fiorentina, Roma,

Annons

Corriere dello Sport har en bön inför lottningen på förstasidan: ”Engelsmän, nej tack”, och tillägget, ”Liverpool och Aston Villa skrämmer de fyra italienska lagen”. Från Serie A rapporteras att Lazios nya tränare blir Igor Tudor. Han ersätter Maurizio Sarri, skriver på till 2025 och presenteras inom de närmaste dagarna.

Tuttosport hävdar att Juventus kastar lystna blickar på Atalantas målvakt Marco Carnesecchi. Juves nuvarande uppsättning – Szczesny, Perin och Pinsoglio – har alla kontrakt till 2025. Antingen förlänger de i sommar eller så värvar Juve nytt. Carnesecchi är då i topp på listan.

 

SPANIEN

spanien

AS, Sport, Mundo Deportivo – alla täcker de förstasidan med bara en sak: Lottningen i Champions League. Det finns ingen annan stor fotbollsnation som just lottningar får så framträdande roll på detta vis. Den här gången har Spanien dessutom tre lag i CL. Det tycks råda enighet om att Dortmund är bästa lotten.

Annons

Relevo uppger att Vinícius Jr hotade Real Madrid med att inte spela mot Valencia. Orsaken ska vara en bild som klubben lagt upp på sitt Instagramkonto. Cadena Cope bekräftar uppgifterna. I inlägget fanns en bild där Vinícius Jr kysser tröjan, till den israelisk dj:n Vini Vicis logga, som visar evolutionen från apa till människa, med sista bild som dj. Bilden plockade snabbt bort men Vinícius hann se den. Sociala medier-haveriet för tankarna till Victor Osimhen och Napoli. Vinícius har också reagerat på att en klick Atlético fans skanderar att han var en schimpans. Ett klipp tagen före Atléticos CL-match mot Inter i onsdags visar händelsen. I sociala medier skriver Vinícius, ”Champions League och Uefa, jag hoppas ni redan funderat på bestraffningen. Det är sorgligt att detta händer till och med i matcher där jag inte är med”. Dagen innan hade en grupp Barcelonafans skanderat ”Dö, Vinícius” innan sin CL-matchen mot Napoli (se klipp här). Relevo uppger vidare, till skillnad från Estadio Deportivo tidigare, att Anderlecht ännu inte inlett diskussioner med Sevilla om Ludwig Augustinsson. Den belgiska klubben vill behålla svensken, som är på lån, men den höga lönen är ett problem. Relevo menar att situationen skulle underlättas om Anderlecht kvalificerar sig för Champions League.

Annons

Marca har en förstasidan som bara är märkliga. Alla klubbens målskyttar genom historien radas upp ända till den senaste, Arda Güler, som hajpas med rubriken ”Det finns inga gränser för nummer 416”.

 

FRANKRIKE

GIsILchWsAAWaIe

L’Equipe känner ”Stor hetta innan våren”. Med det menar tidningen att det blev svettigare än väntat för Marseille i Spanien. Trots 4-0 från första mötet kunde fransmännen andas ut först efter ett reduceringsmål i slutminuterna (3-1 till Villarreal). Frankrike har nu ett lag kvar i varje turnering: PSG i Champions League, OM i Europa League och så tog sig även Lille vidare i Conference League (1-1 mot Sturm Graz). Gabriel Gudmundsson spelade från start (5/10). Det blir Lilles första europeiska kvartsfinal någonsin. Lottningen är i dag.

Le Parisien låter torsdagens nyhet om Kylian Mbappé tränga sig fram till förstasidan: Real Madrid tänker stoppa stjärnan från att delta i OS på hemmaplan. Den spanska klubben har i ett brev till franska fotbollsförbundet gjort klart att den inte släpper spelare till OS. Redan tidigare hade a-landslagets förbundskapten Didier Deschamps varnat att det blir svårt att spela två turneringar under sommaren. EM spelas veckorna innan OS. Mbappé har tidigare upprepade gånger uttryckt sin önskan att spela OS i Paris, och U23-förbundskaptenen Thierry Henry har sagts vilja ha med honom som överårig spelare. Le Parisien skriver att Henry fortfarande hoppas få med Antoine Griezmann.

Annons

 

TYSKLAND

Bild fastnar för Julian Nagelsmanns ord om framtiden. Kontraktet som förbundskapten har gäller bara över EM. ”Om jag får ett kontraktserbjudande före EM som jag tycker är bra och där jag kan tänka mig en framtid, så är det en stor chans att jag skriver på före EM”, säger Nagelsmann. Dortmund har uppgetts intresserad. ”Det får du fråga dem om, inte mig”, svarar Nagelsmann. Barcelona tillhör också de klubbar som nämnts tidigare. Bild slår också på stora trumman för att Manchester United rear bort Jadon Sancho. Tidningen menar att Dortmund kan köpa engelsmannen för bara 35-40 miljoner euro.

Sky Sport fångar upp två tyska resultat från Europakvällen: Freiburg som åkte ut med buller och bång (5-0 till West Ham) och Leverkusen som vände och vann på tilläggstid (3-2 mot Qarabag). Leverkusens förlustfria svit är nu uppe i 37 matcher.

Annons
Publicerad 2024-03-15 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto